Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je mi 42 a chtěla bych druhé dítě, máme pětiletou holčičku. Moc neřeším bazální teplotu atd…byliny…nemám moc času na internetové diskuze, jsem zaměstnavatel
ne zaměstnanec. někdy kouknu jak si vedeš. Určitě je nás víc, starších budoucích maminek ![]()
Ahoj,
tak tady se hlásí jedna „stará matka“…V létě mi bude 40
máme doma dvouleťáka a snažíme se od ledna. Na netu jsem denně, ráda se připojím .
Zatím zdravím a přeji krásný den
Ahoj,
tak já jsem trochu pod limit(v září budu mít 38 ), ale za dva roky to doženu, slibuju. ![]()
Mám 14-tiletýho puboše a za poslední rok dvě zamlklá těhotenství, takže v létě další pokus.
Zralým matkám zdar!
Tak to jsem ráda, že v tom nejsem sama. Někomu přijde čtyřicet na mateřství hodně. Myslím, že máme stejné šance jako dvacítky a třicítky. Jenom na sebe musíme dát větší pozor a absolvovat víc vyšetření. Na druhou stranu jsme víc v pohodě, nikdo nás neotravuje „tak co, bude něco“. Máme víc životních zkušeností a nadhledu. A když se to do nějakého roku, nebo dvou nepodaří, žíly nám to netrhá
Co je tedy šílený, viděla jsem na vlastní oči těhotnou ženu, která má 54 let!!!!!! A opravdu nebyla tlustá, kamarádka ji zná. To je teprve riziko. Tak čtyřicet žádný věk
pro těhotnění.
Zzuzko - čtyřicítka je pro otěhotnění myslím v pohodě. Já spíš přemýšlím nad tím, jak budu před šedesátkou zvládat pubertu - mám to teď doma…
![]()
Ty už nějaký dítko máš?
Mám dceru 18 let, je z prvního manželsví. Jsem rozvedená a dva roky nově vdaná. Dcera studuje a bydlí s přítelem.
To jsem ráda že máte doma puboše a chcete do toho jít znova. Kdyby mi to vyšlo podle představ,budu mít kolem šedesátky na krku puboše hned dva, ale co aspoň budu stárnout pomaleji, sice neurotik, fyzicky sešlý ale duševně mladý.
![]()
Ne já jsem s věkem fakt v klidu, a když jsem se patnáct let pořád někde flákala tak to holt musím dohnat teď. Těhotenství sice nebyla úplná pohoda, ale jak tady občas čtu osudy mladších, jen věk o tom nerozhoduje.
Takže hlavně klííídek. ![]()
Teda, upřímně jsem fascinována a obdivuji. Zrovna dnes jsem četla nějakou starší Betynku, kde je srovnání -Babičkou ve 40,50,60-rozdíly a tady jsou 40leté snažilky, je pravda, že moje mamča když měla 30 a narodilo se ji 3 dítě, tav té době před 33lety byla „stará“. Pak měla mamka 41,5 a byla babičkou. No teď se pozastavuji např. nad tím, když jsem měla dceru ve 34 letech, jak mi dr. doporučovala jako jednu z možností antikoncepce sterilizaci na což jsem nepřistoupila, protože „člověk nikdy neví
“. Tak všem hodně štěstí a pevné nervy-puberta je zlá a prášky na ni nejsou
. A
Anonymní - moje setřenice udělala ze své matky babičku přesně v mém věku. No to si teda moc představit nedovedu, ale holt je jiná doba. Já jsem se druhému dítěti úspěšně bránila asi 5 let. Bylo úžasný po těch letech, kdy jsem byla tomu svýmu zlatíčku pořád za zadkem, sledovat, že jsem volnější a svobodnější každým dnem. Jenomže…když jsem si uvědomila, že to bude už napořád(na vnoučata má ve 14.ti letech čas
) a do důchodu daleko, tak se mi po té závislosti začalo nějak stýskat.
Tak ještě jednoho malýho závisláčka chceme pořídit. Už se vidím, jak ve 3 ráno buším se řvoucím dítětem v náručí hlavou o zeď(mojí hlavou) a ptám se sama sebe, co mě to napadlo?! ![]()
Ahoj. Jsem taky starší matka-budoucí, jsem už těhule.
Je mi 41 a je mě moc fajn, teším se na miminko. 4 týden
Ahoj, já se mezi Vás taky hlásím! je mi 43, mám sice 15letou dceru, ale ona chce sourozence a já ještě jedno mimčo…
Ahoj!
Ahoj, jsem podruhé vdaná 3 roky,50letý manžel..čekám miminko a je mi 41..manžel se cítí na dítě starý, a řekl mi, že když si dítě nechám, vyhodí mně z domu a rozvede se..mám 2 dospělé děti z prvního manželství a další dítě moc chci..ale zůstat s ním sama??jsem objednaná na přerušení, ale trápí mně to..co dělat??