Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Klidně se přidám, ale u nás tedy nezačínáme, jen volně pokračujeme dál. Jsem 4dc.
@geileenka my taky pokracujeme dale. V lednovych snazilkach bylo.plno //, tak doufam, ze unor bude take uspesny. Piju Nosifol a kontryhel, tak snad se podari ![]()
Ahoj holky
tak my se snažíme 2.měsíc. Od té doby co se snažíme, tak jsem začala i týden před očekávanou ms špinit ( do té doby vůbec), paní doktorka mi teda napsala utrogestan a mám ho začít brát 18DC až do 25DC 2 tabletky denně. Moje cykly 25-28 dní, ovulace tak 12-15.den ( vysledováno z ovu testů). Máte někdo s utrogestanem zkušenosti i co se týče toho za jak dlouho jste po něm třeba pak otěhotněly? Děkuji moc
![]()
Hlasim se
dnes 6DC. Prvni mesic piju kontryhel, tak snad ovulka bude drive. Minuly cyklus 50 dni ![]()
@Beriiii Utrogestan jsem brala při minulém snažení. On vyloženě s otěhotněním nepomáhá, ale pomáhá prodloužit tu poovulační fázi, případně zbrzdit dřívější krvácení a tím pomůže miminku, aby mělo šanci se chytit a udržet. Je to v podstatě progesteron.
@Bardotka31 Já teď zkouším Gynex, už mi jednou pomohl…
@K.D.P. ahoj a pijes ho cely mesic nebo jen do ovu? Me bylo doporuceno jen do ovu, ale kolegyne ho treba pila cely mesic a otehotnela. Ja si teda ovu hlidam pomoci testu. Zatim bilo. Testuji vzdy vecer.
Ano, jde právě o to, že já ovulaci normálně mám v pořádku jen to špinění blbé
takže doufám, že mi to pomůže, mi ho teda nasadila až po ovulaci což je prý dobře, jinak prý té ovulaci brání pokud se bere dříve ( to jsem četla). No a tobě pomohl tedy k udržení vajíčka? A jak dlouho si ho brala než si otěhotněla? ![]()
@Bardotka31 zacla jsem 2DC a budu pit jen do ovulace, ale jeste netestuji. Melam jsem dosud dlouhe cykly a necekam, ze jak drive nez 14 bude. Zacnu testovat 10-11 DC. Co jsem tak cetla, tak spis ho holky pily jen do ovulace ![]()
@geileenka utrogestan je na predpis?
ja minuly mesic poprve zachytila OVU a lutealni faze byla jen 10 dnu, tak doufam, ze ted to bude lepsi ![]()
@Bardotka31 Jestli myslíš Gynex, tak ten volně prodejný je. Je to v podstatě směs bylinek. Mimo jiné je tam i ten kontryhel + ale spousta dalšího. Má se brát 3 týdny a pak týden pauza a neměl by v těhotenství. Takže od 1dc ty 3 týdny je to ideál. Pokud se ptáš na Utrogestan, tak ten je na předpis.
@Beriiii Hele, já jsem případ, to vůbec nemá cenu srovnávat. Brala jsem ho asi rok a pak už k tomu i jiné věci, takže vyloženě samotný nepomohl. Ale neuškodí. A ano, musí se až po ovulaci, jinak ji zablokuje.
Ok, tak uvidím
My se právě snažíme teď 2.měsíc, tak jsem i ráda, že jsem to začala řešit takhle brzo i doktorka mi říkala, že je dobře, že jsem zavolala. Předtím bych brala špinění jako normální věc a teď jsem zjistila, že bychom se možná snažili i marně kdybych to nechala tak
Tak ti přeji ať se ti brzy zadaří //
![]()