Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Rok není vůbec nic, navíc s nepravidelným cyklem a bez znalosti plodných dnů, snadno jste se mohli netrefit. „Snažení“ jako takové je opravdu o měření BT, ovulačních testech, folikulometrii… To také udělá určitě doktorka, bude na utz hlídat, zda dochází k ovulaci a poradí vám dobrou dobu pro snažení, možná podpoří aplikací ovitrelle.
Mi se snažili tři roky, částečně i s pomocí lékařů, ale nedařilo se.Až po dlouhé době jsem otěhotněla po inseminaci a rovnou dvočata.Také se ani u jednoho nenašla příčina, proč to přirozeně nejde.
Byla jsem na těhotenství věkově akorát 26 let, takže jsem byla celkem ještě v klidu. Řešit to v 35, byl by to mazec na nervy.
No, pokud máš cyklus nepravidelný a zatím jsi nijak ovulaci neřešila, tak je možné, že jste se prostě jen netrefili. Nepišeš jakou máte frekvenci, tak težko říct ![]()
Kolik je vám let? Užívejte si, cestujte, plánujte svatbu a neupínej se na to tolik. ![]()
Tak na konstatování, že jsi v pořádku opravdu běžná prohlídka u gynekologa nestačí. Nejdříve by měl jít partner na spermiogram, ty na hormonální profil, folikulometrii, dál se dělá genetika, kontrola vejcovodů, imunologie, štítná žláza atd. Je toho hodně. Pokud zjistíš, že ovuluješ, obrátila bych se rovnou na centrum asistované reprodukce. Ušetříš si tím spoustu času.
Pravděpodobně půjdete oba na podrobnější vyšetření. Pokud už to trvá rok, asi tam nějaký problém bude. V mém okolí všechny spontánně počátek děti vznikly do šesti měsíců. Nemusí to být nic vážného, lékaři toho umí vyřešit hodně.
Ahoj, prvně pošle partnera na spermiogram. Tobě udělá hormonální profil, bude tě sledovat během cyklu ultrazvukem. Popř. nasadí něco na podporu ovulace. Tak jsem to měla tedy já. Pak jsou ještě další možná vyšetření např. imunologie. Laparoskopie, zjištění průchodnosti, to mě nejspíš čeká.
Asi tě moc nepotěším, ale snažíme se 3 a půl roku a taky se nám přirozeně nedaří. Před 2 roky jsme byli na prvním IVF. Sice se zadařilo ale v 9 týdnu konec. Od té doby zase nic. Všechna vyšetření máme za sebou a jsme OK. Máme za sebou jedno IUI z prosince a nevyšlo to. Teď v pátek jdu na měření folikulů a asi v pondělí druhé IUI. Takze tak.
Tak chtělo by to spermiogram.. může ti ohlídat ovulaci a uvidíš. My se snažili skoro dva roky, teď se tu měsíc zlobime s prckem, je to hodně náročné tak si ten čas bez snaž užít a ne se trápit ![]()
Zkus to podpořit - mě se osvědčil Inofolic a kontryhelový čaj. Kup si i ovulační testy a zkuste to i pomocí tohoto, jakmile rozjedeš doktory, budeš lítat po vyšetřeních a stane se to hon na mimi. Nebránila bych se, ale dala bych ještě pár měsíců šanci s podporou.
Řekla bych že hodně na to myslíte nechte tomu volný průběh i když chápu jak těžké to je , já otěhotněla az po roce a půl , přestala jsem to řešit a najednou jsem byla v tom , vše má prostě svůj čas
přeji ať se vám brzy zadari ![]()
Jestli mas nepravidelne cykly, tak uplne v poradku asi nebudes. Zejmena to nelze tvrdit bez znalosti vysledku hormonalniho profilu ![]()
Presne tak, pokud mas hodne nepravidelny cyklus, tak to samo o sobe uplne v poradku neni ![]()
Ahoj
uz skoro rok se s pritelem pokousime o miminko, a posledni dobou me ty neuspesne pokusy trapi vic a vic. Cyklus mam nepravidelny, takze tento mesic poprve vyzkousim ovulacni testy.
Doktorka mi rikala, ze jestli neotehotnim ani tento mesic, mam prijit, a zacneme to resit. Ale jak? Dle vysetreni jsem v poradku, mozna mi veme krev a udela hormonalni profil, jinak netusim, co se se mnou provede.
Touha po miminku je silna, uz mam dokonce i nejakou vybavicku a stale myslim na to, jake to bude, az budeme rodina. Pritel to chape a pomaha mi.
Myslite, ze rok uz je moc? Mam strach, ze to nepujde nikdy. Jak jste na tom vy?
Moc dekuji

Vsem drzim pesti!