Laparoskopie vejcovodu při podezření na neprůchodnost

1088
23.1.19 09:19

@klaudia26 ahojky podezření že není průchodnej? to vidí doktor na ultrazvuku? Já byla na laparoskopii, protože se nám přes rok nedařilo otěhotnět. Jinak jsem normálně den předem nastoupila do nemocnice a na druhý den operace. Mám jizvu v pupku, vpravo i vlevo na břiše dva stehy. Normálně pouští den po operaci, ale mě vzaly oba vejcovody tak jsem šla až za dva dny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12
23.1.19 09:30
@Janičcka92 píše:
@klaudia26 ahojky podezření že není průchodnej? to vidí doktor na ultrazvuku? Já byla na laparoskopii, protože se nám přes rok nedařilo otěhotnět. Jinak jsem normálně den předem nastoupila do nemocnice a na druhý den operace. Mám jizvu v pupku, vpravo i vlevo na břiše dva stehy. Normálně pouští den po operaci, ale mě vzaly oba vejcovody tak jsem šla až za dva dny ;)

Mam za sebou 2 samovolne potraty a jedno mimodelozni tehotenstvi po novym roce jsem byla na gynde a tam doktorka videla na ultrazvuku zvecseni vejcovod vcera jsem byla na kontrole a ten vejcovod je stale zvecenej rikala ze to muze byt cysta-cysticky ale take to muze byt nepruchodnej vejcovod proto mne posila na laparoskopii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15162
23.1.19 10:16

@klaudia26 pri podezreni na nepruchodnost vejcovodu neni nutne provádět laparoskopii.dela se histeroskopie s kontrolou pruchodnosti vejcovodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
23.1.19 10:20

Byla jsem na diagnostické laparoskopii pro podezření na nepruchozi vejcovody minuly pátek. Laparoskopii mi doporučili po tom, co vyšetření HSG ukázalo nepruchodnost a sactosalpinx (zánětlivá tekutina ve vejcovodu). Při laparoskopii zjistili, ze je vše průchodné a vše je v pořádku. Dělali mi i hysteroskopii. V pátek ráno jsem nastoupila, zákrok prý trval asi 15 minut a v sobotu v poledne mě pustili. Dnes jsem šestý den po operaci, chvilkami ještě špiním, jizvičky tahají, ale jinak funguji normálně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
23.1.19 10:30

@karkarka
Když už by podstoupila narkozu pro hysteroskopii, tak je lepší rovnou udělat i diagnostickou laparoskopii :) můžou se zjistit i další věci, napr. srůsty, endometrioza nebo sactosalpinx.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
23.1.19 10:58

@klaudia26 v tom případě běž určitě na laparoskopii ať ti zjistí co je tam za problém. Operace je v pohodě, nemusíš se ničeho bát ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
23.1.19 15:51

@Janičcka92 operaci se nebojim uz jsem jednou mnela kdyz jsem mnela mimodelozni tehotenstvi pravdu rict se boji ze mi vemou vejcovod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
23.1.19 19:48

@klaudia26 tak s tím ti moc nepomůžu, snad jen ať ti to dobře dopadne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
14.2.19 11:11

@klaudia26

Ja byla ted na laparoskopii kvůli vejcovodum … Nastoupila jsem 7.2. a druh den operace koukli na vejcovody vpravili tam nějakou tekutinu abx videli zda jsou průchodné a nakonec mi zjistili ze na ty vejcovody tlačil velké srůsty … Ty odstranili a mám vse v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
24.9.21 05:19

@yogina dobrý den, a v který nemocnice jste podstoupili laporoskopie? právě hledám, tak když dobře chápu ja mám podezření na sactosalpinx, a to právě nikdo nevidí, jenom jeden doktor má podezření a posílá na laporoskopie, jsem úplně v šoku a nechci nechat odstranit vejcevody😒Ják to dopadlo u vás prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
24.9.21 06:55

@Anička F.
Dobrý den, byla jsem na operaci v zahraničí, tak to vám asi bohužel nepomůže.
Nakonec u nás nic dalšího nezjistili, loni jsem podstoupila IVF a máme 5 měsíční holčičku. :kytka:
Na vašem místě, pokud nechcete nic odstraňovat, bych na to upozornila lékaře dopředu a nepodepisovala souhlas s odstraněním (musí vám dát před zákrokem podepsat). Pak se můžete rozhodnout až podle skutečného nálezu co uvidí laparoskopem. Řekněte, že chcete pouze diagnostickou laparoskopii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
24.9.21 11:06

@yogina děkuji moc, právě to přesně dneska řekla známá sestřička 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.24 11:28

Ahoj přátelé jsem tu nová prosím vás já by jsem se zeptat čekáme dlouhá cesta a nevím co mě všechno čeká mám z toho strach zjistili mi že mám neprůchodné vejce vody chci se zeptat jestli se za nějaký zákroky platí nebo jestli jste už něco podstoupily jestli byste mi mohli dát nějaké rady na co se připravit nebo co je pro to lepší snažíme se o miminko cca 4 roky a prostě se nám nedařilo a poté době nějaké mi zjistil lékaře že prostě mám neprůchodná vejcevody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
3.10.24 13:53

@Michala541 Ahoj 😀tak něco podobného my zaživali, 5 let snažení, změnila jsem doktora a zjistili mne sactosalpings (tekutina ve vejcevodach)mne teda odstraneli oba vajcevoda)a ihned na první vložení( krio tranfer )jsem poprvé uviděla//,jsme všechno podstopovali v Gennet Praha, kompleks IVF a Krio transfer cca 30000kč teď máme doma 19 měsíčního chlapečka, držím vám palce, hlavně že už na něco vám přišli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí