Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
potřebovala bych poradit.. Nechci tu vypisovat celý náš vztah, tak ve zkratce. Měla jsem přítele 2 roky, jemu je 22, mně 23. Předtím jsem měla skoro 4 roky můj prví vztah, kde jsem si dala dobře ‚na čumák‘, přítel mě podváděl, všichni to věděli, jenom já ne. Pak jsem potkala mého nynějšího ‚ex‘ se kterým to mělo být jen na pár týdnů, ani jeden jsme to nebrali vážně. Ale já se šíleně zamilovala a věřím, že on taky. Asi po čtvrt roce mě podvedl (k sexu nedošlo) a moje důvěra k němu byla tak nějak fuč, ještě kvůli předchozím zkušenostem. Ale řekl mi to sám od sebe, snažil se a já mu to odpustila a neřešila to. Ale moje důvěra už byla pochroumaná. Podle mě byl náš vztah hezkej, občas jsme se zhádali kvůli blbostem, ale jinak jsme si rozuměli, byli jsme si hodně podobní, měli jsme podobné zájmy, plno společných přátel, často jsme jezdili všude možně na výlety, ale i když jsme jen leželi vedle sebe a každej si dělal co chtěl tak nám bylo dobře. Oba jsme se snažili, ale já jsem hodně náladová a domýšlivá, tak to občas bylo znát. Přítel se snažil jak mohl, jediný co mě mrzelo bylo to, že kdykoliv jsme se pohádali tak on neměl zájem to jakkoliv napravit, protože věděl, že já to tak nenechám.
Přesně po roce mě opustil, už to semnou prý nezvládal, nebyla jsem ideální přítelkyně a on se vrátil ke své bejvalé. Asi dva dny jsem ho prosila, brečela, ať se vrátí, ponižovala jsem se jak nejvíc jsem mohla, až se za to stydim. Ale pak jsem si řekla to teda ne a veškerej kontakt jsem přerušila. Po měsíci a půl se ozval a my se dali dohromady.
Snažil se strašně moc, byla jsem vážně šťastná, byli jsme spolu každej den, on udělal co mi na očích viděl. Takhle to bylo asi půl roku, jenže pak z ničeho nic strašně potřeboval být pořád s kamarádama, že si chce taky užívat a né jen sedět semnou doma (náš vztah rozhodně nebyl jen o sezení doma na zadku a chodili jsme se bavit i spolu) Mně se to nelíbilo, viděla jsem v tom zas bůhví co, udělala scénu, že už s nim nebudu.. Další den se mi ozval, jestli jsem už ok, což jsem nebyla, mrzelo mě, že se celou noc ani neozval, do toho mi bylo řečeno, že ho moji kamarádi viděli s jinou slečnou atp, ale já tyhle řeči nikdy nějak neřešila, nevím jestli to je pravda nebo ne.
Přítel se semnou ten den rozešel, já si tak nějak uvědomila, že jsme mladý, oba potřebujeme kamarády a určitou volnost, všechno jsem mu řekla, ale s nim to už nehlo.
Dneska je to 14 dní a já to moc nezvládám, furt na něj myslím..
O Silvestra jsem ho potkala na diskotéce, on ten večer nepil, ani mě nepozdravil. Jak jsem psala, máme plno společných přátel a některý z nich mam vážně hodně ráda, ale jsou to spíš jeho kamarádi. Bavila jsem se s jeho nejlepším kamarádem, kterýho jsem brala jako bráchu a nějak se neudržela a rozbrečela se. On mi řekl, že muj ex je na tom uplně stejně, že kvůli mě radši ani nepije (to jsem moc nepochopila).
Po tom co mi tohle řekl, mi to začlo v hlavě šíleně šrotovat, 14 dní jsme bez jakýhokoliv kontaktu a já mam strašný nutkání mu napsat třeba jen „Chybíš mi“. Nechtěla jsem to zahodit, hrozně mi chybí, ale zas vím, že už se mu nechci doprošovat, kort, když se na mě vykašlal on.
Co myslíte, napsat nebo nepsat? Myslíte, že se ozve sám?
Nechci bejt jak koule u nohy a otravovat ho a nechci aby mě měl ještě víc plný zuby, kdybych mu psala..Jen potom co mi řekl ten jeho kamarád mi dal takovou menší naději a já se jí zuby nehty držim, ikdyž on už má třeba možná dávno někoho jinýho.
Proč se v tom pořád rejpáš?
Tak první chlap tě podvedl, druhý tě opustil kvůli jiné (a údajně nemůže ani chlastat - prý kvůli tobě).
Jsi mladá, najdi si pořádného muže a začni znovu. Na ty dva předešlé zapomeň.
Když to slepíte, tak se kvuli blbosti zase rozejdete, pořádný vztah vydrží víc, ted to bolí, za pár týdnu bude líp, najdi si jinýho
Člověče, mě to nebavilo ani číst, natož takhle žít
Ještě se toho kamaráda zeptej, jaký mají uzavřený sázky na váš návrat (a to si nedělám legraci
).
Ono to s ním asi lehký nebude, ale s tebou teda asi taky moc ne. Ale k sobě prostě nepatříte.
Nejspíš to nebude to, co chceš slyšet, ale určitě bych do toho znovu nešla. Dali jste tomu několik šancí a vždycky to někde selhalo. Neupínej se k minulosti. Je Ti 23 a věřím, že narazíš na někoho, kdo za to opravdu bude stát a kdo Tě bude mít rád. Opravdu bych na Tvém místě další zklamání neriskovala. Soustřeď se na studium, najdi si brigádu, studuj jazyk, rozšiřuj si obzory.
Nepsat, uz nikdy a bud nejaky cas sama, aby sis uvedomila svoji cenu, protoze ji moc neznas. Tenhle za to nestoji, to mi ver ![]()
Ale já se šíleně zamilovala a věřím, že on taky. Asi po čtvrt roce mě podvedl (k sexu nedošlo)
Ale pak jsem si řekla to teda ne a veškerej kontakt jsem přerušila. Po měsíci a půl se ozval a my se dali dohromady.
byla jsem vážně šťastná, byli jsme spolu každej den, on udělal co mi na očích viděl. Takhle to bylo asi půl roku, jenže pak z ničeho nic strašně potřeboval být pořád s kamarádama, že si chce taky užívat a né jen sedět semnou doma
no já nevím, tohle nechápu, takhle vztah nevypadá, neozvala bych se ani jemu a asi ani tobě ![]()
Napis mu ty prvni, rekla bych ze on uz dolejzat nebude ale udelej to pod jednou podminkou.. Tu slib sobe- ze se uz nebudes k nemu chovat takhle blbe, proste bud rada ze uz jste spolu, a podelas to pak uz jen jednou a naposled, prece nebudes histericka jen proto ze se chtel jit bavit s kamosema, nejdriv si to vzdycky nech ulezet v hlave nez mu budes neco vycitat