Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@blabla123 jak se na to kouká okolí? U nás často děláme na věcech do práce společně s manželem, ale kvůli okolí to pak musíme prezentovat jako nápad toho kdo to měl zadané. Když jsme se k tomu přiznali oba byl problém. Tak to respektujeme, že okolí je blbé a řešíme to tak, aby dobře bylo.
Jako to se hádáte o duševní vlastnictví? nebo o milionovou firmu? nebo o to kam pověsit poličku?
@Aspera Tady nešlo o práci, spíše o zábavu a okolí se ten nápad zamlouvá.
@blabla123 a neměl by pak problém, že si nechá radit od ženské? Samo, že by tě měl ocenit aspoň doma, kde to nikdo nevidí.
@blabla123 píše:
@jaknani Nehádáme se, jen mne jeho chování mrzí.
Co Tě mrzí, že Ti není vděčný?
Nebo on Ti přímo řekl, že na tom nemáš žádnou zásluhu?
Nevím o co šlo, ale u nás je to běžné
Ani neočekávám, že manžel bude známým a kolegům vyprávět, jak jsem mu s tím pomáhala. Manžel tomu říká brainstorming.
Jediná věc, co mě skutečně mrzela, bylo, když o projektu, který je zcela v mé režii, věnuju se mu každý den, on jednou za čas přidá ruku k dílu a pak se kasal před známým, že je to JEHO projekt ![]()
@Aspera Já myslím, že ne, ale třeba se pletu. Tam kde návrh překládal, není problém, že na něm pracovali dva lidé, místo jednoho. Jen mě to trošku zarazilo.
Před půl rokem jsem mu pomáhala s argumenty na obhajobu bakalářské práce a tam mi, alespoň poděkoval. Měl ji totiž hodnocenou za nedostatečně.
@Plomba To chápu, také by mne to mrzelo.
Přítel přišel s prvotní myšlenkou a dali jsme to dohromady a nakonec, když jsme finišovali, tak řekl, že je to jeho nápad.
@Meha Ano přímo mi řekl, že je to jeho nápad a nemám na tom, žádnou zásluhu.
@blabla123 píše:
@Meha Ano přímo mi řekl, že je to jeho nápad a nemám na tom, žádnou zásluhu.
To nechápu, má potřebu Tě trumfnout?
Nevím, neznám to, s manželem jsme partneři, ne konkurenti.
@Meha
Myslím, že nemá. Já se mu snažila pomoc, tak jsem čekala, že jak to pošle na světlo světa, tak napíše, že tento nápad byl s pomocí přítelkyně. A ono nic, ani žádné děkuji. Už to bylo podruhé, co jsem mu radila a to poprvé, bylo v souvislosti se školou.
@blabla123 Asi by mě to také mrzelo. Ale jak jsem psala, neznám to, s manželem se mi to nikdy nestalo.
A zkusila jsi mu to říct, že Tě to mrzí? Třeba to vůbec neudělal záměrně, možná ani neví, že Ti to vadí, bere to tak nějak automaticky.
Když s tím přišel on, tak ten nápad, původní myšlenka je jeho. Ale vypracování návrhu jste očividně dělali společně, tak jste spoluautoři a rozhodně je slušnost se o tobě zmínit, není to od něj hezké.
Pěkný večer, chtěla bych se poradit. Ze začátku chci napsat, že jsem šťastná, že se mu jeho plán nejspíše podaří uskutečnit.
Ale i tak jsem docela zklamaná z chování partnera. Když potřeboval poradit ohledně jednoho nápadu, tak jsem ho ochotně vyslechla a následně mu dala rady (společně jsme plán přenesli na papír), on ten návrh předložil, ale dělá jako bych mu s ním neporadila. Mých rad bylo hodně a on to bere evidentně jako samozřejmost. Je mi z toho trochu smutno. Myslíte, že je v právu, když prvnotní návrh byl od něj?
Potřebovala jsem se vypovídat.
Děkuji za rady