Snídá před odchodem do MŠ?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7182
12.4.12 13:12

@Danik, @Vlkoška jsem ráda, že má někdo podobný názor :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2900
12.4.12 13:15
@Raduš.ka44 píše:
U někoho svačina, u někoho snídaně, není to jedno? Pokud má dítě jídelníček jinak pestrý a k tomu dostatek pohybu, ať klidně snídá Brumíka denně. Můj syn pije denně kakao (no kakao, Granko, což není kakao, že jo) z obyčejného polotučného krabicového mléka (jaká hrůza 8o ), k tomu mu klidně dám sušenku ( :roll: ), když chce, koupím mu párky (ty teda kvalitní, ale zase je jí zásadně studený), jak se oteplí, chodíme na točenou zmrzlinu (další tuk a cukr? 8o ) a tak dále a vůbec nemám špatný svědomí, že bych svému dítěti ničila zdraví. Já nevím, kde se vzal ten trend, že dítě by nemělo pozřít nic tučného a sladkého nejméně do tří let, ideálně nikdy. Přeháním, ale přijde mi, že spousta ženských to přehání taky a někdy jsou až příliš hysterické, když dítě u babičky dostane sladkou tyčinku, nebo pytlík bonbónů. Já souhlasím, že cpát děti sladkostmi horem dolem není správné a že je třeba jim jídelníček hlídat a dbát na něj, na tom se shodneme všechny, ale na druhou stranu si myslím, že pokud někdo dětem sladkosti odpírá jak jen to jde, tak se jednoho dne tyhle děti budou cpát sladkostmi tajně a ve velkém. Mimochodem, když se vrátím k tvé základní myšlence, a tedy k brumíkům k snídani, já sama bez sladké snídaně nedám ani ránu, takže ráno musím mít kafe a sušenku, případně neco jiného sladkého, a nemyslím si, že bych si tím zásadně ničila zdraví.

Raduš - možná můj příspěvek vyzněl, jako že jsem zastáncem zdravé výživy za každou cenu. To rozhodně ne, moje dcera jí sladkosti, zmrzlinu, párky i salám. Například s tím mlékem jsem to myslela tak, že pokud dcera má ráda obyčejné mléko, nevidím důvod, proč bych jí do něj měla dávat banánové granko. Kdyby holé mléko nepila, dala bych jí do něj klidně granko. A jak jsem psala, mě prostě jen zarazilo, že některé děti snídají Brumíka a Priiňáčka, nepsala jsem nic o tom, že bych si myslela, že jim jejich maminky ničí zdraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
12.4.12 13:17

@danik

Vzpomínám si, jak jsem trpěla, když jsem se snažila snídat před odchodem do školy, jen abych vyhověla rodičům. Později jsem se dočetla, že někteří lidé mají nastavené biologické hodiny tak, že se žaludek „probouzí“ až kolem 9. A jídlo v 7 prostě nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
12.4.12 13:18

@Fidak Nevykládej si to špatně, tak to určitě nebylo myšleno. Částečně souhlasím, moje dítě pije čaj bez cukru a taky nevidím důvod mu ho doslazovat - například. Jen mě prostě popudila ta narážka na brumíky a pribiňáky k snídani a nedalo mi nenapsat svůj názor, který v sobě nosím už dlouhou dobu. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2900
12.4.12 13:19

jo a určitě jsem nechtěla rozpoutat žádnou hádku, takže navrhuji příměří 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2900
12.4.12 13:21

Alifie - můj žaludek se taky probouzí nejdříve hodinu po tom, co vstanu. Já prostě nedokážu snídat před tím, než jdu do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
12.4.12 13:27
@alifie píše:
@danikVzpomínám si, jak jsem trpěla, když jsem se snažila snídat před odchodem do školy, jen abych vyhověla rodičům. Později jsem se dočetla, že někteří lidé mají nastavené biologické hodiny tak, že se žaludek „probouzí“ až kolem 9. A jídlo v 7 prostě nechce.

Jj, jde poznat,že o víkendu,kdy spí déle a má více času na „rozebrání se“, sní toho víc,ale trvá jí to.
Jenže do školky chodí kolem 7hod,vstává v 6.30,svačinku mají v 8.30 a fakt p. učitelky moc nehlídají, kolik toho ty děti pojedí,takže jsem raději,když má v sobě aspoň pár kousánců něčeho).
Např. odpo svačinku má ve 14.30, doma je v 15hod a sní ještě celý termix, nebo jídlo,co zbylo od oběda (jsem na mateřské s druhým dítětem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
12.4.12 13:35

@danik

Ovoce je snadněji stravitelné než pečivo nebo mléko. Kluci mi ovoce jí i brzo ráno bez odporu (na rozdíl od pečiva a mléčných výrobků).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
12.4.12 13:37

No, banán by možná ráno snědla,ale třeba u jablíčka si nejsem jistá /ovoce i zeleninu miluje,ale nevím, jak by to bylo místo snídaně/. Ale zkusit to můžem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
12.4.12 13:55
@Fidak píše:
jo a určitě jsem nechtěla rozpoutat žádnou hádku, takže navrhuji příměří 8)

Vždyť se přece nehádáme, ne? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
12.4.12 13:59

Banán by u nás asi ráno neprošel - je málo štavnatý a jabka by taky asi nešla - jíme je cestou ze školky. Takže u nás ráno jedou hrušky, ryngle, hrozny, žlutý meloun, kiwi, mandarinky (pouze extrémně sladké), broskve, meruňky. A dávka ovoce, kterou mi dítě sní na snídani je dokonce levnější než jogurt. :lol:

Příspěvek upraven 12.04.12 v 14:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
12.4.12 14:03

Nečetla jsem příspěvky, ale u nás to není možné…
Mám nejedlíka, ráno jsem ráda, když vypije trochu mléka, pak vyrážíme do školičky, cestou míjíme obchůdek, kde koupíme rohlík, tak z něj aspoň něco sní.
Jinak dneska ráno si řekl o Paulu (puding)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
12.4.12 14:12

Já mám žrouta a ráno dá jen půlku jogurtu a to jen bílého jinak nic nechce. Pečivo,buchty,ovoce do jogurtu, prostě nic ,neřeším to kolem 10 začne a většinou kolem 20 skončí :mrgreen: Já první jídlo mám až oběd :oops: cca od 15let vždy jako malá jsem do sebe soukala snídani,protože jsem musela. Dceru nenutím a nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
12.4.12 21:16

Ahoj, syn snídá v 6.30, má povolenou jednu pohádku v obyváku, u té si v klidu vypije Actimel, nebo si dá Bebe mini a kolem čtvrt na osm ho manžel odvádí do školky. Tady je kolem půl deváté svačina, většinou pečivo s něčím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
14.4.12 03:50

Malý si ráno vypije hrnek kakaa a hned , jak ho zavezu do školky má sváču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí