Snubní prsten chirurgická ocel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
577
22.2.11 13:30

Ahoj, nám nic jiného než chir. ocel nezbývalo, protože mám alergii na všechny možné kovy včetně zlata:-( Nosím ho pořád nepřetržitě ve dne v noci už rok a třičtvrtě a vypadá pořád stejně, jen se trošku ošoupal, ale od pohledu to na něm není vidět :-) O černání vůbec nemůže být řeč :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
22.2.11 13:30

Jo a nijak ho neudržuju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
22.2.11 13:34

My měli snubáky klasiku ze žlutého zlata. Manžel ten svůj ztratil ani né rok od svatby. Pro mě byl můj snubák spouštěč exému. Začlo mi to pod snubákem a už to mám po celém těle :-( Takže já nenosím nic i když mi pak manžel koupil z oceli s briliantem, ale není mi příjemné ho nosit, je moc tvrdý. Manžel chtěl za každou cenu jiný snubák, tak si pak pořídil nějaký z wolframu, titanu, nevím co to je přesně za kov. No a jinak jsem četla, že tyhle prstýnky z tvrdého kovu jsou dost nebezpečné v případě úrazu. V nemocnici pak mají problém ho dostat z prstu. Zlato se přeštípne, ale s ocelí a tvrdšími kovy je problém. Nevím co je na tom pravdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
22.2.11 13:34

máme s manželem oba chir.ocel už tři roky ažádnej problém,mám s kamínkama a vše perfektně drží,můj stál 1200,–,manželův 350,– :-)a nosíme je pořád žádnej problém,určitě to vypadá lépe než zlato v dnešní době… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
22.2.11 13:50

máme z damaškový oceli, rok a půl a zatím žádná změna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6096
22.2.11 13:58

Tak sestřenice si pořídila s manželem prstýnky z leštěného titanu a velmi brzy ztmavly… S ocelí a wolframem nemám osobní zkušenosti… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
22.2.11 14:04

Já na chirurgickou ocel nedám dopustit…zlato se poškrábe a o stříbru ani nemluvím..jsem jednoznačně pro :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
22.2.11 14:09
Lucink_a píše:
Taky máme z chir.oceli, ale já tam mám 3 kamínky a 2 mě vypadly :-( Nevíte náhodou, jestli se tam dají dát zpátky, tedy jestli to jde spravit? Kámoška mě tvrdila, že nejde, no je to ošklivý. Na to, že jeden stál 1000Kč docela šunt :zed: jinak by to bylo v pohodě :nevim:

Ideálně zajít tam, kde jste ho koupili. pokud vám neuznají reklamaci, nebo na ni už nemáte nárok, mohli by alespoň kontaktovat dodavatele a sehnat vám nový. Opravy vypadlých kamínků jsou problém, jak to jednou vyletí, je vysoká pravděpodobnost, že to udělá znova.

kolozubka píše:
No a jinak jsem četla, že tyhle prstýnky z tvrdého kovu jsou dost nebezpečné v případě úrazu. V nemocnici pak mají problém ho dostat z prstu. Zlato se přeštípne, ale s ocelí a tvrdšími kovy je problém. Nevím co je na tom pravdy.

Pravda. Pravděpodobnost, že se něco stane je sice malá, ale není to vyjímka. K nám chodily zákaznice s oteklými prsty z nejrůznějších důvodů, v létě po štípnutí hmyzem, někdy i po úraze. Se zlatým a stříbrným si ve zlatnictví poradí - je na to takové udělátko :-) , ale s ocelí by by daleko větší problém. Ve špitále netuším, jak by to řešili, naopak je spíš posílali k nám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
22.2.11 15:20

máme úplně obyč kus za 500, vlastně ani nejsou jako snubní, a jsou jen lehce poškrábané, barva stálá.
Akorát bacha na úrazy, ne všude prsten dokážou zlikvidovat:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
22.2.11 15:47

Chirurgická ocel (správně chrómniklová ocel) má díky obsahu niklu antikorozní vlastnosti, ale právě nikl určuje její měkkost. Čím víc niklu, tím je měkčí. Naopak chróm společně s wolframem a vanadem jsou prvky, které zvyšují tvrdost oceli. Velice záleží na jejich vzájemném poměru (stačí změna desetiny procenta… :cert: ) V přírodním stavu je „středně tvrdá“, dá se jako všechny oceli zakalit. Jen po zakalení nedosahuje tvrdosti nástrojařských ocelí.

Holt je to můj obor, pracuju jako operátor pecí v kalírně… :mrgreen: Zrovna se chystám do práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
22.2.11 15:49

Ještě dodatek - oceli s menším obsahem niklu časem mírně zhnědnou - asi tak za 8 až 15 let, pokud je nebudete často máchat ve čpavku… :mrgreen: Tím by se hnědnutí urychlovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
22.2.11 20:32

juro počkej v oceli je nikl? Tak proč tedy píšou, že je antialergická? To jsem z toho teď jelen. Já mám silnou alergii na nikl a myslela jsem, že ocel je pro mě bezpečná 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
22.2.11 22:28

My máme přes dva roky snubní prstýnky z chirurgické oceli, podobné jako v obrázku od nemolky. Vypadají tedy pěkně, ale nenosíme je ani jeden. Tenkrát jsme je kupovali z finančních důvodů a teď jsme rozhodnuti, že si za čas koupíme jiné jen tak pro radost.
Koupili jsme si sice o malinko větší, ale já jsem v těhotenství přibrala, takže je mi akorát a hrozně se bojím natékajících prstů… Už jsem několikrát viděla, jak tenhle prstýnek museli z ženských odřezat pilou hasiči, jinak nelze sundat… To mi stačilo natolik, že zůstanou v šupleti :mrgreen: :lol:

• Citovat
  • Upravit
18305
23.2.11 07:41
kolozubka píše:
juro počkej v oceli je nikl? Tak proč tedy píšou, že je antialergická? To jsem z toho teď jelen. Já mám silnou alergii na nikl a myslela jsem, že ocel je pro mě bezpečná 8-o

Tak to bys nesměla brát do ruky ani koruny, dvoukoruny a pětikoruny… Ty jsou ze slitiny, která se blíží chromniklové oceli…
Jinak moje tvrzení si můžeš zkorntrolovat tak, že si vygooglíš označení těchto ocelí - Němci je označujou jako Werkstoff Numer 1.4301, 1.4307 anebo 1.4571. No a u nás se to německé označení převzalo a běžně se používá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
23.2.11 09:58
Jura007 píše:
kolozubka píše:
juro počkej v oceli je nikl? Tak proč tedy píšou, že je antialergická? To jsem z toho teď jelen. Já mám silnou alergii na nikl a myslela jsem, že ocel je pro mě bezpečná 8-o
Tak to bys nesměla brát do ruky ani koruny, dvoukoruny a pětikoruny… Ty jsou ze slitiny, která se blíží chromniklové oceli…
Jinak moje tvrzení si můžeš zkorntrolovat tak, že si vygooglíš označení těchto ocelí - Němci je označujou jako Werkstoff Numer 1.4301, 1.4307 anebo 1.4571. No a u nás se to německé označení převzalo a běžně se používá…

Juro, nejen mince, ale i klíče, špendlíky, jehly, nějkteré kliky, nákupní vozíky… Snad nemusím pokračovat, je toho okolo nás fakt mraky a já to opravdu poznám, mě ty kovy i smrdí :poblion: Prostě mi to je nepříjemné, ale s tou ocelí jsi mě docela překvapil. Ne že bych ti to nevěřila, jen mě to překvapilo, protože všude píšou, že ocelové šperky jsou antialergické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný