Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, nám nic jiného než chir. ocel nezbývalo, protože mám alergii na všechny možné kovy včetně zlata:-( Nosím ho pořád nepřetržitě ve dne v noci už rok a třičtvrtě a vypadá pořád stejně, jen se trošku ošoupal, ale od pohledu to na něm není vidět
O černání vůbec nemůže být řeč ![]()
My měli snubáky klasiku ze žlutého zlata. Manžel ten svůj ztratil ani né rok od svatby. Pro mě byl můj snubák spouštěč exému. Začlo mi to pod snubákem a už to mám po celém těle
Takže já nenosím nic i když mi pak manžel koupil z oceli s briliantem, ale není mi příjemné ho nosit, je moc tvrdý. Manžel chtěl za každou cenu jiný snubák, tak si pak pořídil nějaký z wolframu, titanu, nevím co to je přesně za kov. No a jinak jsem četla, že tyhle prstýnky z tvrdého kovu jsou dost nebezpečné v případě úrazu. V nemocnici pak mají problém ho dostat z prstu. Zlato se přeštípne, ale s ocelí a tvrdšími kovy je problém. Nevím co je na tom pravdy.
máme s manželem oba chir.ocel už tři roky ažádnej problém,mám s kamínkama a vše perfektně drží,můj stál 1200,–,manželův 350,–
a nosíme je pořád žádnej problém,určitě to vypadá lépe než zlato v dnešní době… ![]()
Tak sestřenice si pořídila s manželem prstýnky z leštěného titanu a velmi brzy ztmavly… S ocelí a wolframem nemám osobní zkušenosti… ![]()
Já na chirurgickou ocel nedám dopustit…zlato se poškrábe a o stříbru ani nemluvím..jsem jednoznačně pro ![]()
Lucink_a píše:
Taky máme z chir.oceli, ale já tam mám 3 kamínky a 2 mě vypadlyNevíte náhodou, jestli se tam dají dát zpátky, tedy jestli to jde spravit? Kámoška mě tvrdila, že nejde, no je to ošklivý. Na to, že jeden stál 1000Kč docela šunt
jinak by to bylo v pohodě
Ideálně zajít tam, kde jste ho koupili. pokud vám neuznají reklamaci, nebo na ni už nemáte nárok, mohli by alespoň kontaktovat dodavatele a sehnat vám nový. Opravy vypadlých kamínků jsou problém, jak to jednou vyletí, je vysoká pravděpodobnost, že to udělá znova.
kolozubka píše:
No a jinak jsem četla, že tyhle prstýnky z tvrdého kovu jsou dost nebezpečné v případě úrazu. V nemocnici pak mají problém ho dostat z prstu. Zlato se přeštípne, ale s ocelí a tvrdšími kovy je problém. Nevím co je na tom pravdy.
Pravda. Pravděpodobnost, že se něco stane je sice malá, ale není to vyjímka. K nám chodily zákaznice s oteklými prsty z nejrůznějších důvodů, v létě po štípnutí hmyzem, někdy i po úraze. Se zlatým a stříbrným si ve zlatnictví poradí - je na to takové udělátko
, ale s ocelí by by daleko větší problém. Ve špitále netuším, jak by to řešili, naopak je spíš posílali k nám.
máme úplně obyč kus za 500, vlastně ani nejsou jako snubní, a jsou jen lehce poškrábané, barva stálá.
Akorát bacha na úrazy, ne všude prsten dokážou zlikvidovat:-)
Chirurgická ocel (správně chrómniklová ocel) má díky obsahu niklu antikorozní vlastnosti, ale právě nikl určuje její měkkost. Čím víc niklu, tím je měkčí. Naopak chróm společně s wolframem a vanadem jsou prvky, které zvyšují tvrdost oceli. Velice záleží na jejich vzájemném poměru (stačí změna desetiny procenta…
) V přírodním stavu je „středně tvrdá“, dá se jako všechny oceli zakalit. Jen po zakalení nedosahuje tvrdosti nástrojařských ocelí.
Holt je to můj obor, pracuju jako operátor pecí v kalírně…
Zrovna se chystám do práce…
Ještě dodatek - oceli s menším obsahem niklu časem mírně zhnědnou - asi tak za 8 až 15 let, pokud je nebudete často máchat ve čpavku…
Tím by se hnědnutí urychlovalo.
juro počkej v oceli je nikl? Tak proč tedy píšou, že je antialergická? To jsem z toho teď jelen. Já mám silnou alergii na nikl a myslela jsem, že ocel je pro mě bezpečná ![]()
My máme přes dva roky snubní prstýnky z chirurgické oceli, podobné jako v obrázku od nemolky. Vypadají tedy pěkně, ale nenosíme je ani jeden. Tenkrát jsme je kupovali z finančních důvodů a teď jsme rozhodnuti, že si za čas koupíme jiné jen tak pro radost.
Koupili jsme si sice o malinko větší, ale já jsem v těhotenství přibrala, takže je mi akorát a hrozně se bojím natékajících prstů… Už jsem několikrát viděla, jak tenhle prstýnek museli z ženských odřezat pilou hasiči, jinak nelze sundat… To mi stačilo natolik, že zůstanou v šupleti
![]()
kolozubka píše:
juro počkej v oceli je nikl? Tak proč tedy píšou, že je antialergická? To jsem z toho teď jelen. Já mám silnou alergii na nikl a myslela jsem, že ocel je pro mě bezpečná
Tak to bys nesměla brát do ruky ani koruny, dvoukoruny a pětikoruny… Ty jsou ze slitiny, která se blíží chromniklové oceli…
Jinak moje tvrzení si můžeš zkorntrolovat tak, že si vygooglíš označení těchto ocelí - Němci je označujou jako Werkstoff Numer 1.4301, 1.4307 anebo 1.4571. No a u nás se to německé označení převzalo a běžně se používá…
Jura007 píše:kolozubka píše:Tak to bys nesměla brát do ruky ani koruny, dvoukoruny a pětikoruny… Ty jsou ze slitiny, která se blíží chromniklové oceli…
juro počkej v oceli je nikl? Tak proč tedy píšou, že je antialergická? To jsem z toho teď jelen. Já mám silnou alergii na nikl a myslela jsem, že ocel je pro mě bezpečná
Jinak moje tvrzení si můžeš zkorntrolovat tak, že si vygooglíš označení těchto ocelí - Němci je označujou jako Werkstoff Numer 1.4301, 1.4307 anebo 1.4571. No a u nás se to německé označení převzalo a běžně se používá…
Juro, nejen mince, ale i klíče, špendlíky, jehly, nějkteré kliky, nákupní vozíky… Snad nemusím pokračovat, je toho okolo nás fakt mraky a já to opravdu poznám, mě ty kovy i smrdí
Prostě mi to je nepříjemné, ale s tou ocelí jsi mě docela překvapil. Ne že bych ti to nevěřila, jen mě to překvapilo, protože všude píšou, že ocelové šperky jsou antialergické.