Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj ja mam z chir.oceli.zatim sice jen od cervence,ale necerna a neudrzuju ho nijak zvlast.jenze ja ho nosim jen kdyz nekam jdeme.manzel ho nosi porad a uz neni takovy leskly jak byl a ma ho poskrabany tak nevim
ale necerna.teda zatim
Moje kamarádka má, časem nezčerná, od toho je to chirurgická ocel, pokud vím, nějaká speciální údržba není nutná.
Jen si myslím, že v tomhle případě klasika je klasika… Asi bych nechtěla v padesáti nosit snubák z chirurgcké oceli, ale to už je o osobním vkusu.
Jinak přeji hodně štěstí a lásky ![]()
máme je skoro 4 roky, jediná nevýho je ,že se ošoupe-nebo poškrábe, ale jsem spokojená
Ahoj máme je od června já ho nesundávám nosim pořád a je pořád stejny a i kdyby se nějak změnili mi dali za snubni z chirurgické oceli 600 kč tak to si klido koupim časem zase jiné což ale pochybuju je to ocel ta je prakticky nezničitelná v tom mém jsou i kaminky a drží bez problému
doporučuji
![]()
Přítel má prstýnek z ch.oceli, nosí ho už rok denně a vypadá fajně.neřekla bych že by nějak trpěl. A snubáky maj fakt krásný ![]()
Jinak dle mého se poškrabe jakýkoliv prstýnek, co má on stříbrný už asi 5 let, tak má ošoupanou jednu pložku která byla původně se vzorečkem.Já mám prstýnek od vánoc, a už na něm sem tam jsou taky oděrky vidět. Taky teda ze stříbra (bo si milášek spletl obchody ale i ve stříbru měli to co jsem chtěla
)
My máme titan a v pohodě. Jsou sice ošoupaný (za 1,5 roku - nesundáváme je), ale vypadají líp než kamarádčiny zlatý. Kamarádka má v prstýnku rýhy, ten můj má jakousi patinu. Ale v žádným případě nezčernal.
nevim co kdo považuje za klasiku ale ty naše jsou k nerozeznáni od bíleho zlata ![]()
Ošoupaný je i můj zlatý (nesnubák teda=)), tomu se asi nejde vyhnout při každodenním nošení (nosím ho nonstop asi 4 roky, chvíli přestávka, jak mi v těhu natékaly prsty).
Skorotchán nemůže mít stříbro, okamžitě zčerná, ocel bez problémů taky už několikátý rok (řetízek).
Chirurgická ocel nezčerná a oproti zlatu a zejména stříbru je odolnější proti poškrábání. Má ale nevýhodu - pokud se vám zvětší či zmenší obvod prstu výkyvem váhy, velikost se nedá upravit, což je u zlatých až na vyjímky možné..
My jsme poridili wolfram na doporuceni me kamaradky.. maji je s manzelem uz 6 let a jak vsude pisou,ze wolfram je neposkrabatelny, tak musim rict,ze je to pravda!!! i po 6 letech vypada jako naprosto novy. sama mam prstynek z chir.oceli,ale za rok je celkem dost poskrabany,ale zas je fakt,ze ho nosim stale a delam s nim temer vse. Wolfram bych nemenila i vzhledem k cene je to super
skvele maji na vyber na www.steel-edge.cz (jestli to neni reklama a muzu sem ten odkaz napsat) ![]()
My máme taky chirurgickou ocel, nosíme oba pořád, jsou trošičku poškrábané, ale to se se zlatým stane taky, na pohled jsou téměř k nerozeznání od bílého zlata, jen jsou trochu „tlustší“.
Ahoj, my máme snubní z chir. oceli a jsem s nima spokojená (hlavně s cenou
). Mám v něm bílý kamínky a takovou „dvojspirálu“, manžel má bez kamínku.
Prstýnky nečernají ani po pěti letech, jsou teda trochu poškrábaný, ale to se udělá asi časem na každým a jsou pořád lesklý…
Jo a slyšela jsem, že titanový nejdou zvětšovat/zmenšovat, chirurgický snad jo. Ale nevím, jestli to není jen kec, nezjišťovala jsem
.
Taky máme z chir.oceli, ale já tam mám 3 kamínky a 2 mě vypadly
Nevíte náhodou, jestli se tam dají dát zpátky, tedy jestli to jde spravit? Kámoška mě tvrdila, že nejde, no je to ošklivý. Na to, že jeden stál 1000Kč docela šunt
jinak by to bylo v pohodě ![]()
mate nekdo snubaky z chirur.oceli nebo wolframu?
jak se udrzuji? stane se, ze terab ten kov casem nejak zcerna?