Snubní prsten chirurgická ocel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2
31.10.12 17:51

Ahoj koupila jsem si prstýnek z chir. ocely. Potřebovala bych ho zvětšit o číslo. Nevíš kde by to v Praze udělali a za kolik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
31.10.12 17:55

zvětšení

Potřebovala bych zvětšit prstynek z chir. ocely nevíte kde v Praze to dělají a za kolik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
31.10.12 18:25
@verzap píše:
Potřebovala bych zvětšit prstynek z chir. ocely nevíte kde v Praze to dělají a za kolik?

Zajdi si do klenotnictví. Stojí to kolem 200 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
31.10.12 20:27

@verzap Tak my si nechali dělat snubáky právě z chirurgické oceli a byli jsme upozorněni, že jediná vada tohohle materiálu je, že se nedá upravit velikost. Takže zkus se zeptat, ale myslím, že nepochodíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tinka2299
2.12.12 20:17

nikel???????????

Tak teraz som dostala studenu sprchu, myslela som si ze ocel je konecne nieco co mozem dat do usi a nebudu mi hnisat kedze mam alergiu na nikel, vsade pisu ake je to antialergicke, a teraz sa docitam kolko to obsahuje niklu? to fakt? a ja som si cela natesena objednala nausnice z ocele. a este sa chcem opytat toho JURA co tu pisal ze sa v tom vyzná, sposobuje to alergické reakcie ci nie? preco na tych eshopoch pisu ze nie, len preto aby to predali???

• Citovat
  • Upravit
1307
4.9.13 14:01

Může mi prosím někdo poradit, zda je lepší pořídit prsten z leštěné oceli, nebo té matné? na kterém zpracování jdou škrábance a odřeninky více vidět? děkujíííí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JardaN5
28.11.13 17:43

To teda koukám

@Kresma píše:
Když to tady čtu tak se nestačím divit.
Kdosi se tady ptal na chemické složení. To nevíte, že i přes honosný název „chirurgická ocel“ se jedná o obyčejnou nerez,která se používá ve strojírenství? Kov bez ceny. Jen pro zajímavost - kilo nerezu stojí přibližně asi 150 Kč ( to znamená, že cena materiálu za pár vašich cca 10 gramových prstenů dělá asi 15 haléřů ) To je opravdu hodnotná památka na jeden z nejdůležitějších dnů vašeho života. Proč si teda nekoupit snubní prsteny rovnou třeba z umělé hmoty ?
Samozřejmě chápu, že je doba zlá a zlato drahé. Ale svatba je přece výjimečný den vašeho života který si snad zaslouží něco víc. Dáváte tím najevo, že je pro vás váš partner či partnerka tak bezcenná jako vaše nerezové prsteny ? Nezaslouží si víc než prsten v hodnotě 15 haléřů ?
Proč tedy dělat vůbec svatební hostinu ? Je drahá. A co obřad ? Stačilo by snad jen podepsat oddací list a hotovo.
Zlaté prsteny nejsou jen tradice ale i jakýmsi symbolem onoho dne a toho jak si svého partnera vážíte, co jste ochotni do vztahu investovat a v neposlední řadě i HODNOTNÁ památka na onen slavný den.
Nošením bezcenných nerezových prstenů (které jsou mimochodem rozpoznatelné na první pohled ) vysíláte i signál o vašem sociálním postavení.
Myslím, že nerezové prsteny jsou urážkou obřadu spojení dvou lidí.
A ještě jedna nezanedbatelná věc. Nerez je bezesporu tvrdší a houževnatější materiál než zlato. Tím pádem vydrží o něco déle než se odře. Tento rozdíl je však v řádu několika měsíců. A co potom ?
Kdo vám je opraví ? Kdo vám zasadí vypadlé sklíčko ? (kameny se v nerezu nepoužívají) Kdo vám je zvětší pokud naberete nějaké to kilo navíc ?
Odpověď je jednoduchá – NIKDO !
Zlatník na kterého si asi najednou vzpomenete vás s tím pošle pryč. Možná vám nalepí nové sklíčko ale to je vše. Zvětšit ani zmenšit to nejde. Můžete je hodit tak akorát do koše.
Tak vám s tím nerezem přeji hodně štěstí. :wink:

Ten přispěvatel bude asi pěkně povrchní atd…
Prsteny a ani Svadba nejsou ukázkou kolik máte peněz ale jaká je vaše láska.
Vaše postřehy stojí za to. Prsteny nejsou tradiční symbol Svadby nosí se teprve asi od 9 století a mají symbolizovat vaši lásku, tak že mohou být třeba ze dřeva. Milé nevěsty určitě si nenechte namluvit takové blbosti a vyberte si prsteny hlavně s partnerem a ZEPTEJTE SE HO JAKÉ on by chtěl a třeba dospějete k závěru že budou lepší ty plastové jak píše Kresma.
To je ta dnešní doba každí chce jen to nejdražší a už ho nezajímá láska.
 Jarda.

• Citovat
  • Upravit
510
3.12.13 16:12
@Kresma píše:
Když to tady čtu tak se nestačím divit.
Kdosi se tady ptal na chemické složení. To nevíte, že i přes honosný název „chirurgická ocel“ se jedná o obyčejnou nerez,která se používá ve strojírenství? Kov bez ceny. Jen pro zajímavost - kilo nerezu stojí přibližně asi 150 Kč ( to znamená, že cena materiálu za pár vašich cca 10 gramových prstenů dělá asi 15 haléřů ) To je opravdu hodnotná památka na jeden z nejdůležitějších dnů vašeho života. Proč si teda nekoupit snubní prsteny rovnou třeba z umělé hmoty ?
Samozřejmě chápu, že je doba zlá a zlato drahé. Ale svatba je přece výjimečný den vašeho života který si snad zaslouží něco víc. Dáváte tím najevo, že je pro vás váš partner či partnerka tak bezcenná jako vaše nerezové prsteny ? Nezaslouží si víc než prsten v hodnotě 15 haléřů ?
Proč tedy dělat vůbec svatební hostinu ? Je drahá. A co obřad ? Stačilo by snad jen podepsat oddací list a hotovo.
Zlaté prsteny nejsou jen tradice ale i jakýmsi symbolem onoho dne a toho jak si svého partnera vážíte, co jste ochotni do vztahu investovat a v neposlední řadě i HODNOTNÁ památka na onen slavný den.
Nošením bezcenných nerezových prstenů (které jsou mimochodem rozpoznatelné na první pohled ) vysíláte i signál o vašem sociálním postavení.
Myslím, že nerezové prsteny jsou urážkou obřadu spojení dvou lidí.
A ještě jedna nezanedbatelná věc. Nerez je bezesporu tvrdší a houževnatější materiál než zlato. Tím pádem vydrží o něco déle než se odře. Tento rozdíl je však v řádu několika měsíců. A co potom ?
Kdo vám je opraví ? Kdo vám zasadí vypadlé sklíčko ? (kameny se v nerezu nepoužívají) Kdo vám je zvětší pokud naberete nějaké to kilo navíc ?
Odpověď je jednoduchá – NIKDO !
Zlatník na kterého si asi najednou vzpomenete vás s tím pošle pryč. Možná vám nalepí nové sklíčko ale to je vše. Zvětšit ani zmenšit to nejde. Můžete je hodit tak akorát do koše.
Tak vám s tím nerezem přeji hodně štěstí. :wink:

Dobře tupej názor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
11.12.13 16:02

My máme snubáky taky ocelové…Vybrali jsme je společně, prakticky vůbec je nesundáváme. Já občas při zadělávání těsta:-), teda když si vzpomenu:-) Manžel ho nesundává vůbec, tak trošku poškrábaný je, možná ztratil i svůj původní lesk, ale přežil opravu bytu, všemožné kutilství, opravy auta…
Názory „kresmy“ mě ovšem uzemnily…
Prstýnky-teda to, z čeho jsou-přece nedělají manželství, štěstí, lásku…! Já bych ten svůj za nic na světě nevyměnila, má pro mě nevyčíslitelnou a nezastupitelnou hodnotu, je stále se mnou-takový „němý svědek“ našich společných krůčků:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2873
30.1.14 14:36

Jsou lepší lesklé nebo matné snubáky? ze zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
30.1.14 14:44
@BabyBella píše:
Jsou lepší lesklé nebo matné snubáky? ze zkušenosti

Můžu poreferovat.
Já nechtěla matný, budoucí muž nechtěl lesklý. Takže já si vybrala lesklý a muž stejný prsten, ale matné provedení.
Výsledek: oba prsteny jsou po roce úplně stejné - můj zmatněl a jeho se oblýskal :cert:

Příspěvek upraven 04.02.14 v 09:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
30.1.14 14:48

Taky mame ocelaky, ja ze zirkony malickymi…jsme spokojena moc…nemeni tvar, proste spokojenost, nesundavam nikdy.

• Citovat
  • Upravit
Moňas.p
30.1.14 14:50

Já mám z wolframu a super

• Citovat
  • Upravit
2497
30.1.14 14:50
@Kresma nevim kde jsi na to přišla že se kameny do ch. oceli nedávají, já tam mám hned tři.
@petraF82 píše:
My máme snubáky taky ocelové…Vybrali jsme je společně, prakticky vůbec je nesundáváme. Já občas při zadělávání těsta:-), teda když si vzpomenu:-) Manžel ho nesundává vůbec, tak trošku poškrábaný je, možná ztratil i svůj původní lesk, ale přežil opravu bytu, všemožné kutilství, opravy auta…
Názory „kresmy“ mě ovšem uzemnily…
Prstýnky-teda to, z čeho jsou-přece nedělají manželství, štěstí, lásku…! Já bych ten svůj za nic na světě nevyměnila, má pro mě nevyčíslitelnou a nezastupitelnou hodnotu, je stále se mnou-takový „němý svědek“ našich společných krůčků:-)

Naprosot s tebou souhlaasim, nejde o to že jsme nechtěli kupovat zlato protože je drahé, ale protože se nam ocel líbí a neškrábe se tolik. Je mi naprosto jedno z čeho mám prstýnek to o mé lásce nic nevypovídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
30.1.14 14:52

Máme prstýnky lesklé, uprostřed pískované, zatím se vůbec nezměnily. Ale zas tak moc je nenamáháme. Manžel si ho vezme, když mu ho dám a já vždycky, když jdu někam z domu a pak ho většinou mám do večera. Nějakou práci už taky zažil, ale nic moc. To mi na prstu už překáží.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný