Snubní prsten chirurgická ocel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2544
23.2.11 11:25

Mám zásnubák z chir. oceli od července a zatím je jen poškrábaný, ale to se při každodenním nošení dá předpokládat. Jak psali ostatní, ocel se nedá upravovat, takže zmenšení/zvětšení prstýnku v budoucnosti nebude možné. Chtěla jsem z oceli i snubák, ale právě kvůli nemožnosti úpravy jsem se nakonec rozhodla pro bílé zlato. Mám hodně tenoučké prsty, ale předpokládám že takové nebudou věčně :-) a nemoct pak nosit prstýnek jen kvůli tomu, že se nedá zvětšit mi příjde škoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
25.2.11 12:34

Kolozubka, tady máš chemické složení chirurgické oceli, kterou používá daný e-obchod. Předpokládám, že i u jiných „výrobců“ to bude podobné.
Pro tebe by bylo řešením mít prsten z titanu, ale jen tak ho neseženeš. My objednávali z tohoto obchodu, komunikace s nimi je výborná, i jinde na netu si je chválí. Jen výběr je celkem úzký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
25.2.11 13:20
Ywett píše:
Kolozubka, tady máš chemické složení chirurgické oceli, kterou používá daný e-obchod. Předpokládám, že i u jiných „výrobců“ to bude podobné.
Pro tebe by bylo řešením mít prsten z titanu, ale jen tak ho neseženeš. My objednávali z tohoto obchodu, komunikace s nimi je výborná, i jinde na netu si je chválí. Jen výběr je celkem úzký.

Díky moc za odkaz :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kresma
18.10.11 01:51

Když to tady čtu tak se nestačím divit.
Kdosi se tady ptal na chemické složení. To nevíte, že i přes honosný název „chirurgická ocel“ se jedná o obyčejnou nerez,která se používá ve strojírenství? Kov bez ceny. Jen pro zajímavost - kilo nerezu stojí přibližně asi 150 Kč ( to znamená, že cena materiálu za pár vašich cca 10 gramových prstenů dělá asi 15 haléřů ) To je opravdu hodnotná památka na jeden z nejdůležitějších dnů vašeho života. Proč si teda nekoupit snubní prsteny rovnou třeba z umělé hmoty ?
Samozřejmě chápu, že je doba zlá a zlato drahé. Ale svatba je přece výjimečný den vašeho života který si snad zaslouží něco víc. Dáváte tím najevo, že je pro vás váš partner či partnerka tak bezcenná jako vaše nerezové prsteny ? Nezaslouží si víc než prsten v hodnotě 15 haléřů ?
Proč tedy dělat vůbec svatební hostinu ? Je drahá. A co obřad ? Stačilo by snad jen podepsat oddací list a hotovo.
Zlaté prsteny nejsou jen tradice ale i jakýmsi symbolem onoho dne a toho jak si svého partnera vážíte, co jste ochotni do vztahu investovat a v neposlední řadě i HODNOTNÁ památka na onen slavný den.
Nošením bezcenných nerezových prstenů (které jsou mimochodem rozpoznatelné na první pohled ) vysíláte i signál o vašem sociálním postavení.
Myslím, že nerezové prsteny jsou urážkou obřadu spojení dvou lidí.
A ještě jedna nezanedbatelná věc. Nerez je bezesporu tvrdší a houževnatější materiál než zlato. Tím pádem vydrží o něco déle než se odře. Tento rozdíl je však v řádu několika měsíců. A co potom ?
Kdo vám je opraví ? Kdo vám zasadí vypadlé sklíčko ? (kameny se v nerezu nepoužívají) Kdo vám je zvětší pokud naberete nějaké to kilo navíc ?
Odpověď je jednoduchá – NIKDO !
Zlatník na kterého si asi najednou vzpomenete vás s tím pošle pryč. Možná vám nalepí nové sklíčko ale to je vše. Zvětšit ani zmenšit to nejde. Můžete je hodit tak akorát do koše.
Tak vám s tím nerezem přeji hodně štěstí. :wink:

• Citovat
  • Upravit
brnka2
28.11.11 10:43

Já jsem tak ráda, že na takový buranský plácoty nikdo nereagoval, až já :lol: !
Gratuluju k poznatku, že na zlatě stojí vztah a svatební obřad a přeju hodně štěstí, v dnešní na prachy orientovaný době to jistě klape :mavam: !
Jo a mimochodem, my máme snubáky zlatý, jsme spolu deset let a v tý době ocel mám dojem ještě tolik nebyla. Kdyby jo, máme ocelový a raději přispěju Greenpeace ty trubko! :*
A na svatbě pro nás byl nejdůležitější církevní obřad…

• Citovat
  • Upravit
helii
12.1.12 19:04

tak pár info o oceli

Tak já abych trochu tu chirurgickou ocel obhájila.Nosím ji už léta, mám i snubní prsten s rytinou, už hodně let, nesundávám vůbec, neudržuju nijak, vykonávám s ním i veškeré činnosti a nemůžu si vůbec stěžovat.Žádné alergické reakce, nemění barvu ani po letech každodenního užívání, opravdu odolný materiál, co se týče mechanického poškození, mám ověřeno, několikrát jsem rukou narazila při práci např, do betobnového sloupku, respektive přímo prstenem a nebylo na něm nic znát.být z jiného materiálu, resp. např. zlata, je asi dávno po něm.Pevnost o odolnost proti zdeformování narozdíl od zlata naprosto bezkonkurenční, vypadá stále po těch letech téměř jako nový, samozřejmě pár škrábanců jako důsledek každodenního používání tam je, ale nic dramatického a tomu se neubráníte u žádného materiálu.V neposlední řadě bezkonkurenční cena, v dnešní době už i velmi slušný výběr vzorů.A není pravda, že velikost nejde upravit.U ocelových prstenů bez kamenů lze velikost o 1 - 2 čísla bez problému roztáhnout, dokonce ani rytina tím nijak neutrpí.Opět vlastní zkušenost/.Nedělají to samozřejmě standardně kdekoliv, ale dají se už dnes najít prodejci ocelových šperků, kteří to na zakázku udělají.Osobně teda vím zatím o jednom.Prsteny s kameny bohužel dodatečně upravovat nejde a to u žádného materiálu, protože by tím byla narušena pevnost usazení kamenů.Dalším mýtem je, že do oceli se nevsazuje nic jiného než sklo, to je velký omyl, jsou dnes už na trhu i ocelové šperky se vsazenými brilianty.Sice té nejzákladnější kvality, ale jsou.jinak jsou vsazovány povětšinou zirkony, což je syntetický diamant, ten ale časem zmatní a nemá už takovou brilanci jako na počátku.Takže asi takto pár základních informací, určitě bych ocel jako materiál na snubní prsteny nezavrhovala a nejen kvůli ceně, ty vlastnosti jsou opravdu nezanedbatelné.Jinak ať si samozřejmě každý nosí, co se mu líbí, vše má své výhody i nevýhody.Ono ani zlaté prsteny třeba po 30 letech nevypadají denním používáním nijak extra, obzvlášť ty z bílého nebo červeného zlata, kde se časem opotřebuje ta vrchní vrstva a pak stejně prosvítá žluté zlato a je potřeba je někdy i opakovaně potahovat novou vrtvou aby byrva zůstala zachována.Takže tolik za mně osobně.Je to ale jen můj názor a vycházím ze svých zkušeností, ostatní na to můžou mít názory jiné.Pěkný den všem.

• Citovat
  • Upravit
LTD
19.9.12 18:12

Ahoj, čím je specifická ocel, jak ji správně poznat? Koupil jsem si náramek a připadá mi nějak lehký:)

• Citovat
  • Upravit
4466
19.9.12 18:44

Kresmo víš h…o o čem je vztah. :-D nech se pozlatit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
19.9.12 19:03
@Anonymní píše:
mate nekdo snubaky z chirur.oceli nebo wolframu?
jak se udrzuji? stane se, ze terab ten kov casem nejak zcerna?

Ahojky my mame z titanu a super, nemuzeme si stezovat!! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34541
19.9.12 19:08

@Žirafátko no tak kresmu o ruku asi nikdo nepozda ta musi mit na prstynku videt majetek az do 10kolene :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
19.9.12 19:08

@Žirafátko

tak tak, blbka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
19.9.12 19:49

My máme snubáky z nerez oceli. damasteel - odkaz zde - http://www.kredum.cz/ Jsme s nimi naprosto spokojeni :) Díky svému „vroubkování“ nejsou vidět možné škrábance a podobně.
Samozřejmě, není to ZLATO :D Ale nám se moooc líbí a jsou NAŠE :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
19.9.12 20:59

Ahoj,
tak já nejsem odborník, ale chirurgickou ocel nosím už léta, tak vycházím z vlastních zkušeností. Jak se pozná ta kvalitní? No tak většinou někde na tom šperku bývá vyraženo 316 L, to by měla být ta nejkvalitnější, která je odolná důlkové korozi, rychlému poškrábání, změně odstínu a antialergická. Co se týče váhy, jak se tu někdo ptal na náramek, že mu připadá moc lehký, tak samozřejmě záleží na typu. Bývají lehké i těžší, podle váhy se kvalita spíš moc nepozná. Seriózní šperky od kvalitních výrobců, ať už jde o prsteny nebo náramky, ale bývají celkem silné, myslím tloušťka. Před čím ale důrazně varuju, nekupujte si „ocelové“ šperky u vietnamců. Tváří se jako seriózní na první pohled, ale už na ten druhý zjistíte, že ten šperk je tenoučký a to v lepším případě. V tom horším je rovnou vyroben z nějakého obecného kovu a pouze povrch je lehce poocelován, nebo jak to nazvat.No ale co byste chtěli za 39 Kč, že? S obojím mám již také zkušenosti, jsem alergická na jakýkoli jiný kov, takže cokoliv jiného než ocel bezpečně rozeznám cca po 24 hodinách nošení- ekzém. Jinak od seriózních výrobců a prodejců jsou ty šperky perfektní, naprosto si nemůžu stěžovat, jsou snad věčné a prakticky bezúdržbové a nezničitelné, tedy pokud se s nimi nezachází nějakým extrémním způsobem:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petra001
1.10.12 13:29
@Efulka píše:
My máme snubáky z nerez oceli. damasteel - odkaz zde - http://www.kredum.cz/ Jsme s nimi naprosto spokojeni :) Díky svému „vroubkování“ nejsou vidět možné škrábance a podobně.
Samozřejmě, není to ZLATO :D Ale nám se moooc líbí a jsou NAŠE :D

přesně tak. sice jsem se ještě nevdávala, ale až jednou takový den přijde, za každou cenu si budu stát za Damašskou ocelí!!! je to naprostá nádhera, viděla jsem je i naživo :-)

• Citovat
  • Upravit
4843
1.10.12 14:03
@Petra001 píše:
přesně tak. sice jsem se ještě nevdávala, ale až jednou takový den přijde, za každou cenu si budu stát za Damašskou ocelí!!! je to naprostá nádhera, viděla jsem je i naživo :-)

Já nosím prstýnek každý den a neměnila bych :) Nejsou tak fádní a nudné :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný