Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky.
Netušíte některá, zda nepřináší smůlu mít na svatbu prsteny, které již někdo nosil?
O víkendu jsem uklízela a našla jsem prstýnky po mé babičce a dědovi. ![]()
Jo, asi stejne jako cerna kocka, otevreny destnik v mistnosti, modra na svatebnich satech a spousta dalsich veci
Já bych použila to zlato a nechala si je přetavit na své prstýnky. A těšilo by mě to. Jinak jestli to přináší smůlu, nic takového neexistuje. Všechno to dělá tvoje podbědomí, nikoliv nějaká vyšší moc. Když budeš přesvědčená, že ti ten prstýnek přinese smůlu, když se něco špatného stane, budeš to svádět na prstýnek. Když budeš přesvědčená, že babička je tam někde šťastná, že nosíš její prsten, když vám to bude klapat, přisoudiš to prstenu. Jinak nic takového jako smůla z prstenu po někom neexistuje. Dokonce ani svatba v květnu nosí smůlu, to je jen pověra vzniklá z toho, že dřív se děti rodily po svatbě a vycházelo to na únor, kdy už docházely všechny zásoby a bylo špatně.
Příspěvek upraven 06.05.14 v 09:02
Ja bych byla hrda, ze bych je mohla nosit. Babicka s dedou se moc milovali, deda uz tu s nami bohuzel neni a me moc chybi. Kdybych mohla mit jejich snubni prsteny, byla by to cest. Na smulu bych se vyprdla.
Záleží jak se k tomu stavíš ty. Mě by to možná ani nevadilo, pokud měli krásné a spokojené manželství. ![]()
@beruska9 píše:
Jo, asi stejne jako cerna kocka, otevreny destnik v mistnosti, modra na svatebnich satech a spousta dalsich veci
já zase znám, že nevěsta musí nic něco modrého, nového a půjčeného
ne, že modrá nosí smůlu ![]()
@terinka4444 : vidis, muj strejda gynekolog tvrdil, ze ta kvetnova povera je z toho, ze pak byly v ranem stadiu tehotenstvi pres nejtezsi prace na poli a hodne potracely ![]()
Jinak ja se vetsinu svatebnich pover dozvedela jaksi pozde…a tak polovinu z nich jsem porusila, tak cekam, kdy se to semele ![]()
@Handulka14 nevím, zda to nosí smůlu - ovšem jestli jsou pěkné, klidně bych si je nechala a nosila.
@terinka4444 píše:
já zase znám, že nevěsta musí nic něco modrého, nového a půjčenéhone, že modrá nosí smůlu
No pry to modre ale nesmi byt na satech nebo co…
@terinka4444 Taky si myslím, že -něco modrého- by nevěsta měla mít.
@terinka4444 píše:
já zase znám, že nevěsta musí nic něco modrého, nového a půjčenéhone, že modrá nosí smůlu
modrá na šatech prý nosí modřiny v manželství.
@Handulka14 pokud se Vám líbí, tak proč ne.
My máme svatbu příští týden, tudíž v květnu a dokonce mě už můj chlap viděl i v mým ohozu
No já právě nevím.
Myslela jsem, že bych si je třeba jednou nechala na svatbu…
Ale nejsem si jistá… ![]()
Kdyby se mi líbily, tak bych je nosila. Ale měla bych spíš strach, že je zničím, což by byla škoda.
@terinka4444 „staré“ zlato se netaví, nedělají se z toho nové šperky. Takhle mi to řekl zlatník, kterému jsem taky nesla starý prsten, že chci pro sebe udělat nový. Prý se vyrábí z nového zlata, protože to staré je už směs a těžko by se to z toho dělalo. To staré slouží na jakoby protiúčet. Hodnota starého je pak odečtena od ceny nového šperku.
Vetsinou je treba modra na podvazku…jinak by to melo byt - modre, nove, stare a pujcene…takze dost nevest ma neco stareho pujceneho od maminky treba ![]()