Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Milé maminky, dcera 26 měs vidí ducha v naši chodbě. Už několikrát přišla s tím, že v chodbě stojí pán, někdy říká tatínek. Vezme mě za ruku a ukazuje mi ho. Ptám se jí, co dělá a prý kouká. Prý se směje, není zlý. Zeptala jsem se, jestli ho pohladí a ona hladila vzduch před námi. Nebojí se ho. Vždy mám hroznou husinu. Včera přišel přítel, že ho viděl taky. Šel v noci malé udělat mléko a něco tam bylo… Bydlíme v paneláku, žádný muž nám v rodině už 10 let nezemřel. Ani v tomto bytě ne. Nemáme doma žádné památečné předměty po zesnulých. Co s tím? Normálně se bojím jít v noci na záchod. Vždy když se tam objeví, tak se pomodlíme a poprosíme, aby odešel. Nepomáhá to.
.. a mám husinu…neporadím…syn vídával taky něco ve svém pokoji…každý večer říkal že se bojí, že to na něj kouká…bála jsem pak i já…vždycky ukazoval kde to je…pak to zmizelo
![]()
No, co napsat - snad jen to, že Ti věřím a mám podobnou zkušenost. Vlastně téměř totožnou. Nemusí to být duch spojený s Vámi, ale třeba s bytem - mohl tam žít před Vámi. Nemyslím, že je nějaká možnost se ho „zbavit“. Asi zním jako blázen, ale Natálka vnímala pána v rohu pokojíčku docela často, podávala mu dudlík apod. Jednou jsem zapomněla vytáhnout žehličku ze zásuvky. Naty se k ní doplazila a chtěla si s ní hrát. A NĚKDO tu žehličku vypnul a vytáhl ze zásuvku. Naty by nedošáhla a asi by ani neměla dost síly na vytáhnutí. Já jsem to nebyla. Každopádně někdo u nás doma zachránil Naty před popálením. Od té doby je pryč.
@jančamamča píše:
No, co napsat - snad jen to, že Ti věřím a mám podobnou zkušenost. Vlastně téměř totožnou. Nemusí to být duch spojený s Vámi, ale třeba s bytem - mohl tam žít před Vámi. Nemyslím, že je nějaká možnost se ho „zbavit“. Asi zním jako blázen, ale Natálka vnímala pána v rohu pokojíčku docela často, podávala mu dudlík apod. Jednou jsem zapomněla vytáhnout žehličku ze zásuvky. Naty se k ní doplazila a chtěla si s ní hrát. A NĚKDO tu žehličku vypnul a vytáhl ze zásuvku. Naty by nedošáhla a asi by ani neměla dost síly na vytáhnutí. Já jsem to nebyla. Každopádně někdo u nás doma zachránil Naty před popálením. Od té doby je pryč.
tak přesně takhle se teď tvářím
Já jsem nikdy nic podobného nezažila, ale na tyhle věci věřím.
@jančamamča Brněnský lovci duchů. Mají na to přístroje, umí z druhou stranou komunikovat a odvádět duše. Myslím, že je pár lidí i tady na e miminu, kterým pomohli. Skus si je vyhledat na netu.
Děti v tomto věku mají fiktivní postavy, kamarády, jsou okolo nich, mluví s nimi. Ducha sis k tomu pouze přiřadila ty.
@PetiteFillette píše:
![]()
![]()
tak přesně takhle se teď tvářímJá jsem nikdy nic podobného nezažila, ale na tyhle věci věřím.
Já jsem na tohle nikdy nevěřila, ale změnila jsem názor…
@Tiger-lily píše:
Děti v tomto věku mají fiktivní postavy, kamarády, jsou okolo nich, mluví s nimi. Ducha sis k tomu pouze přiřadila ty.
Nemusí to tak být, i když se to zdá jako racionální vysvětlení…
Někde jsem četla, že děti do určitého věku vidí/cítí víc než ostatní.. Něco na tom bude. Já mám tuto zkušenost se svým dědečkem, který zemřel v domě, kde jsme bydleli. Chodil za mnou do pokojíčku. Pamatuji si ten krásný pocit (asi bezpečí)když tam byl. Byli jsme si spolu hodně blízcí a já byla jeho nejoblíbenější vnoučátko..
Moje dcera zase vidi meho dedecka, vyklada o vecech s nim spojenych, aniz by ji o tom kdokoli rikal.
@reliska mám podobnou zkušenost jako dítě. V noci jsem v pokojíčku viděla postavy. Jednou z nich byla i babička (už po smrti), na kterou jsem mluvila. Byla jsem jako dítě i dost náměsíčná, postupem času to přestalo a od tý doby jsem už nikdy nikoho neviděla
Co jsem viděla nebo neviděla, netuším, ale něco to bylo. Jestli jsou duchové nebo nejsou, těžko říct.