Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Luca10 píše:
Ale když mu zpětně došlo, že ta červená barva byly oči té ženy, to bych se teda podělala, kdybych si uvědomila, že na mě čučela taky.
Tak ale mohl si za to sám, jasně mu řekli, že tam koukat nemá ![]()
Holky, zajímavé téma
Já jsem vcelku racionální člověk, ale na tohle věřím! Žádného ducha jsem neviděla, ale měla jsem babičku, která byla moc hodný člověk, jako dítě jsem byla pořád u ní a ona byla pro mě něco jako máma. Nebyla to jen babička, těžko to jde popsat. Mám syna, 14 měsíců a taky občas koukal upřeně jedním směrem, nebo do stropu, samozřejmě, mohl tam vidět cokoli, ale já myslím, že se babička na něj občas příjde kouknout
Věřím v to, že ho chrání ![]()
Ze ja vas cetla, mam ted 14dni byt doma sama.Ja se duchu strasne bojim, par veci me potkalo, ale snazim se, si to racionalne oduvodnit, jinak by me kleplo ![]()
Bohužel, neporadím, co s tím, ale mám podobnou zkušenost. Před lety, když měla dcerka 2,5 roku, přišla s tím, že v pokojíčku jsou nějaké dvě holčičky a že si s ní chtějí hrát, nikdo tam nebyl, ale pořád ukazovala do rohu, že tam jsou holčičky. Tak jsem se ji vyptávala na různé věci, jestli jsou holčičky hodné a jak vypadají… hodné byly. Syn je párkrát taky prý viděl, ale v té době byl už starší, těžko říci.
Od 2 let naší dcery jsme se snažili o další miminko, prvních půl roku jen tak nesystematicky, pak už jsme se o miminko snažili systematicky a pořád nepřicházelo. Dceřiny vidiny po několika měsících přešly.
Pak když jsem po mnoha měsících otěhotněla, zjistila, že čekám dvojčata - holčičky, tak mě napadlo, že to má jistou spojitost, ale nevěnovala jsem tomu pozornost, pak asi o dva roky později, když jsem viděla hrát si holky v rohu pokoje, jsem si na to vzpomněla, a vypadaly přesně, jak dcera popisovala, že vypadají ty dvě holčičky - stejné vlasy, oči, úsměv. Myslím si, že si nás tehdy přišly omrknout, ačkoliv nevím, jak je to možné a já sama se snažím vše vysvětlit rozumem
.
Ale můžu tě uklidnit, po pár měsících to přešlo ![]()
@Gituš píše:
Bohužel, neporadím, co s tím, ale mám podobnou zkušenost. Před lety, když měla 2,5 roku, přišla s tím, že v pokojíčku jsou nějaké dvě holčičky a že si s ní chtějí hrát, nikdo tam nebyl, ale pořád ukazovala do rohu, že tam jsou holčičky. Tak jsem se ji vyptávala na různé věci, jestli jsou holčičky hodné a jak vypadají… hodné byly. Syn je párkrát taky prý viděl, ale v té době byl už starší, těžko říci.Od 2 let naší dcery jsme se snažili o další miminko, prvních půl roku jen tak nesystematicky, pak už jsme se o miminko snažili systematicky a pořád nepřicházelo. Dceřiny vidiny po několika měsících přešly.
Pak když jsem po mnoha měsících otěhotněla, zjistila, že čekám dvojčata - holčičky, tak mě napadlo, že to má jistou spojitost, ale nevěnovala jsem tomu pozornost, pak asi o dva roky později, když jsem viděla hrát si holky v rohu pokoje, jsem si na to vzpomněla, a vypadaly přesně, jak dcera popisovala, že vypadají ty dvě holčičky - stejné vlasy, oči, úsměv. Myslím si, že si nás tehdy přišly omrknout, ačkoliv nevím, jak je to možné a já sama se snažím vše vysvětlit rozumem
Ale můžu tě uklidnit, po pár měsících to přešlo.
To je mazec
. Ale musim rict, ze jsem neco podobneho videla v nejakych zahadach na spektru, ale uz si presne nepamatuji, jak to bylo. Pokud se nepletu, rodine zemrel chlapecek, sestry ho potom videly i kdyz ho nemohly znat, ale podle popisu odpovidal, pak se jim narodil syn ale uz nevim ten konec. Jestli to byl ten chlapecek, nebo ten budouci
.Tehdy me fakt mrazilo.Ale uz na takove veci nehledim, po porodu druhe dcery jsem nemela moc projemne obdobi a radeji se v nicem takovem nestouram.Muj me ma za tydyta, protoze mam v loznici sul a bilou svicku a dovezla jsem si pravy lapac snu.(ten tedy nefunguje
)
@Gituš Tak to je fakt zajímavé. V byte kde bydlime umřel tchán. Byl nemocný a se mnou si rad povídal. Občas někoho slyším chodit po byte, ale jsem doma sama s prckem a občas se někdo mihne v zrcadle i když jsem sama doma s prckem a ten není tak vysoký a třeba si hraje vedle v pokoji. Vždycky me z toho trochu zamrazi, ale není mi to nepříjemné. Myslím si ze se občas chodí podívat na vnuka a třeba i za mnou.
Uuuuf, mám husinu!
Já myslím, ze duše existuji a prevteluji se. Když jsem byla mala, byli jsme s našimi v Benátkách a pamatuji si, ze jsme tenkrát hledali nějaký obchod a já jim přesné popsala cestu, jak se tam jde, i co je za rohem a to jsem tam do te doby nikdy nebyla.. Jak jinak si to vysvětlit?
Kurňa, že já jsem semka lezla
na duchy věřím celou svou bytostí, ale tak nějak z nich mám až abnormální respekt. U nás v bytě se oběsila ženská (když jsme byt kupovali, tak nám to samozřejmě pan makléř neřekl, že jo
) a moje dcera má v noci noční můry, nevím, jestli je to u dětí normální (všude píšou, že ano), ale děsí mě to, bo vždy když přijdu je duchem nepřítomná a čučí někam jinam, jen ne na mě… by mě zajímalo, proč se vlastně ti duchové tady zdržují? copak je to baví?
![]()
Já si už rozsvěcuji, když chci jít na záchod, normálně se bojím k těm dveřím jít. Přítel tam viděl prý mlžnou postavu. Duchů se bojím, prostě cítím, že do toho by se šťourat nemělo.
@Lerista píše:
Já si už rozsvěcuji, když chci jít na záchod, normálně se bojím k těm dveřím jít. Přítel tam viděl prý mlžnou postavu. Duchů se bojím, prostě cítím, že do toho by se šťourat nemělo.
Tak do toho nešťourej
![]()
Ja pred 2 lety sedela doma u pc na internetu a najednou jsem slysela vrznout branku. Tak jsem si myslela ze pritel prijel z posilovny ale nikde nikdo. Prolezla jsem celej barak, zahradu i balkon, volala jsem a nic. Tak jsem si sla sednout zpatky k pc. Jen co jsem dosedla, branka opet vrzla. To uz mi prislo divny, tak jsem hned letela na balkon a koukala jestli se nam nekdo neprochazi kolem baraku. Nic. Vratila jsem se zpatky k pc abych zavolala priteli kde je protoze jsem zacinala mit strach i kdyz bylo venku svetlo a na mobilu jsem mela zpravu od bratra, ze prave umrela babicka. Proste se prisla rozloucit. Mely jsme k sobe hrozne blizko, ucila me basnicky, jako mala jsem s ni travila vetsinu casu ![]()
Kdyz pak prijel pritel domu a videl me ubrecenou v posteli tak ze me asi pul hodiny tahal, co se stalo. Dorazil me tim, kdyz mi rekl ze branku pred odjezdem zamykal a zamcena byla i ve chvili kdy se vratil domu..
Babicka nechtela odejit bez rozlouceni ![]()
Holky, co se vratim vas sem docist, tak mam husinu a brneni. Jestli kvuli vam dnes neusnu ![]()
Ale když mu zpětně došlo, že ta červená barva byly oči té ženy, to bych se teda podělala, kdybych si uvědomila, že na mě čučela taky.