Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, ráda bych věděla váš názor na situaci kolem Ruska a možné blížící se války. Má Rusko právo na Krym? Kdo myslíte že je v právu? A koho považujete za agresory? Ameriku nebo Rusko…
Žádná válka nebude, Ukrajina nepatří do žádný aliance, takže tam nikdo na pomoc žádný vojáky nepošle…a myslíš, že Amerika půjde proti Rusku, když spolu obchodujou za neskutečný prachy? a když maj ten svět tak hezky rozdělenej..
@Malike válka nebude! Jinak celou situaci docela sleduji a myslím že rusové na Krym nárok nemají.
Jenže bohužel, já to čtu až moc bedlivě a Nato posílá stíháčky a lodě k Rusku, taky změnila status a Rusko je nyní nepřítelem
@nunik to moc bedlivě nesleduješ, začala studená válka, Amerika přestala dovážet surky a jiné Rusku, kanada vyhostila Rusy i studenty ze země,,..a Amerika poslala do evropy stíhačky a lodě
@Malike to jo, ale nic se nastane…proč by to dělali?? proč by pomáhali? nic z toho nemají…američani válčí jen když můžou získat a Ukrajina toho zase tolik nemá…Rusko s Amerikou na sebe nezaútočí…na oko, pro veřejnost se američani budou tvářit jako spasitelé, ale podle mě se nic nestane…můj názor
@nunik píše:
@Malike to jo, ale nic se nastane…proč by to dělali?? proč by pomáhali? nic z toho nemají…američani válčí jen když můžou získat a Ukrajina toho zase tolik nemá…Rusko s Amerikou na sebe nezaútočí…na oko, pro veřejnost se američani budou tvářit jako spasitelé, ale podle mě se nic nestane…můj názor
USA nerovná se NATO.
Taky doufám, že to nevyhrotí natolik, aby z toho mohl být válečný konflikt, nicméně na Ukrajině umírají ve válečném stavu lidé a to je v 21. století tak blízko naprosto děsivé.
Agresor je Putin, neměl nárok to takhle řešit. Je si až moc jistý, že může cokoliv a v podstatě proti němu není jak zasáhnout, pokud se nechce vyvolat válečný konflikt.
Tak amerika není nato, Nato je horší, jeto víc národů…
http://www.natoaktual.cz/…a_media.aspx?…
jinak bohužel na tohle téma jsme se pohádali s přítelem, který tvrdí že Rusko má nárok na Krym a že si zato ukrjinci můžou sami..
A vlastně mi přišlo že dost sympatizuje s Ruskem, až mi ty jeho názory přijdou nechutný,..
@Malike Rusko nemá nárok, popravdě ani já moc nechápu ty proruské sympatie. Pokid se Krym chtěl osamostatnit a k někomu jinému se přifařit, fajn, ale jednáním, nikoliv válečným konfliktem a v první řadě jednáním s Ukrajinou, jejíž byl částí.
No já se bojím, že válka být může. Rusko se začíná roztahovat a dělá si co chce. Ono záleží na tom, co Rusko vše chce. Pokud jen Ukrajinu a dá pokoj a nikdo jim nepomůže, tak dostanou rusáci jen nějaké sankce a bude. Jenže podle mě to Rusku stačit nebude a když jim projde Ukrajina bez velkých problémů, proč nejí dál. My sice v Natu a EU jsme, takže kdyby něco, tak by nám okolí mělo pomoci (ale mělo). Taťka je voják z bojového útvaru, ale taky připustil, že kdyby to šlo dál, že by nás mohli obětovat, ať už z jakéhokoliv důvodu. Navíc, kdyby se postavila prý Amerika proti Rusku, tak na to čeká Čína, která je zatím neutrální (ale přiklání se více k Rusku) a šla by taky do boje. A to by byl pak mazec.
Takže já se docela bojím.
@terinka4444 já si to taky myslím, vím že to kdysi bylo Ruska a zjevně to na ukrajině nebylo růžové, nicméně válečný akt proti Ukrajině nebude jen bez pošimnutí a upřímně opravdu o co bych chtěla je nějaký pořádný konflikt, už třeba jen po ekonomické stránce…
Ted jsme s přístelem na ostří nože, napsala jsem mu potom co tak sympatizuje s Ruskem že jeho názory jsou pro mě nechutné a no nemluvíme spolu.
@Malike Tak americký lodě a stíhačky jsou v rámci NATO v Evropě pořád a obchod s EU taky vesele běží dál, jinak bysme neměli například plyn. A vyhoštění studentů z Kanady mi asi uniklo, od nás je ale evidentně zatím nevyhostili.
Samozřejmě, že je otřesný, co se tam děje. Jinak se u nás střídají 2 ukrajinky jako paní na úklid, ptala sem se jich na tu situaci a obě to berou s nadhledem a to tam mají rodiny.
Ahoj,
situaci jsem vic sledovala v dobe narokovani na Krym nez ted.. nicmene, myslim si, ze Krym patri pod Ukrajinu, geograficky to tak je rozdeleny uz daaavno. Rusaci to ale maj uz dlouho vymysleny, do vybydlenych domu po Tatarech poslali svoje lidi, dokonce tam probihala agitacka „zvol si jestli Ukrajinec nebo Rus“ a rozdavali obcanstvi na pozadani. Proto ted mohli tvrdit, ze na Krymu je spousta Rusu a ze chteji chranit jejich zajmy..
Nicmene jsem rozhozena nazorem samotnych Ukrajincu - ptala jsem se tri lidi, narodnostne z Ukr. na jejich nazor a oni jsou pro, aby si i Ukrajinu vzalo Rusko.. tak ja nevim, je tezky to takhle zvenku posuzovat ![]()
Ja Rusaky nemam rada uz odjakziva, ted se muj nazor na tenhle narod jenom potvrdil..omlouvam se Vam, ze to tak pisu ![]()