S.O:S. VZTEKLOUN

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17026
13.12.05 13:42

ahoj holky,
to zname… 8)
Anajko,prijde mi,ze vsechny deti delaji pred ostatnima andelicky:),napr.vcera u dr.kdy se predpokladalo,ze bude rvat a nechtet nechat na sebe popripinat svorky,dratky atd.byl naprosto hodny,sestricka padala udivem,babicka s dedou ho jeste nikdy nevideli vzteknout,rikaji,ze si urcite vymyslim,to jejich mala sousedka rve vzteky porat(nevim nevim,kdyby bydleli oni vedle nas :D ).Moje mamka ta uz jeho sceny zna,chodi k nam casteji,je na ni zvykly,ve skolce kam chodime se hrat ze zacatku naprosty milius,ted uz „prijal prostredi za sve“a obcas se strhne hrozna scena(kamaradka tvrdi,ze by neverila,ze prave ON by tohle dokazal)..
Stydeni taky znam.A jsem rada,ze v tom nejsem sama.Prisla jsem si divne,ze se stydim pred cizimi lidmi za sve dite…ale ten naval horka a cervene tvare ovlivnit nejdou napr.kdyz tahate dite v cekarne z podlahy apod).
Ale musim zaklepat tuk tuk,ted mame zrovna obdobi klidu-tedy,normalni vztek ano(samozrejme NE=nejsprostejsi slovo :D ),ale ne zachvaty,a to upadnuti do bezvedomi-se nam stalo jednou,ale uprimne jsem z toho mela sok,to bylo strasne!!!to bezvladi..brr..
Vypozorovala jsem,ze kdyz jsem ho posazovala do kouta,melo to efekt maly a kratkodoby(teda kdyz uz),placnuti ci jine nezabiralo vubec,pro nas nejucinejsi je pevne objeti,a prave proto to pisu.
Chtela bych vas odkazat na denicek Letnich miminek,kde Cibulka pevne objeti popisuje,po konzultaci s objimaci pani,ma s tim hodne zkusenosti,ted psala pokracovani po nejake dobe a jsou velmi uspesni.
My na tom nebyli jako oni,nase nejdelsi zachvaty byly „jen“hodinu,presto to praktikuju a doufam,ze to „zklidneni“bude trvale :D.Ja jsem pevne objeti s nikym nekonzultovala,mam takove sve,intuitivni,kdy drzim pevne,hladim a zpivam porad dokola,maly po takovem uklidneni je pak velmi hodny.Venku jsem to praktikovat zatim nemusela,pred cizimi je to preci andel jak vysije 8O :D ale verim,ze to jeste prijde v obdobi zdoru..
Pevne nervy,maminky!
 Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
13.12.05 13:46

Janat: nelam si s tím hlavu,některý děti sou holt takový-já už celkem rezignovala a někdo,když je to fakt už extrémní vztekání,tu psal cosi o „metodě pevného objetí“, která tyhle dětičky uklidňuje.Myslím,že knížku napsala Prekopová a jmenuje se to něco jako malý vztekloun nebo tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
13.12.05 13:49

no,kdyz si tak uvedomuju,tak objeti jsem na verejnosti jeste nepraktikovala ne z hlavniho duvodu,ze je temer vzdy andel,to samozrejme neplati vzdy a tahame se z te podlavice,ze zeme,z dveri s velkym krikem atd.ale nemel az takovy zachvat,ze by ho nic nezajimalo a nebyl k utiseni,krom skolky teda,jenze tam chodime casto,tudis to je"nase prostredi",ale tam jsme se teda sbalili a sli se uklidnit do satny mimo ostatni.Asi tak.Ale nevim,jestli kdyby to prislo,mela bych na to si v obchode sedet hodinu na zemi,hladit a zpivat 8O :lol: to teda asi ja na to nemam :oops: ,tak snad se do takove faze nedopracujem :P
pa
 Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
13.12.05 13:53

Holky, tak se tim tolik netrapte. Ja to beru tak, ze tim proste musi projit kazdy dite, pokud ma byt zdravy. Spis se tomu s tatkou smejem, i kdyz dost casto jsem nasrot, ale i tak se tomu radsi smeju :wink: Nastesti netrpim stydlivosti, co se toho tyce, Matyho bud seberu, kdyz prekazi, nebo necham na pokoji, kdyz to jde. Pokud nekdo divne kouka, tak se smeju a reknu, ze ted prochazi slozitym obdobim :lol: A intuice mi i rekne, kdy pomuze obejmout a kdy to radsi nechat byt. Vsichni jsme byli stejny, tak co? Vyresit se to neda :wink:
Spis se muzeme navzajem bavit vztekacima historkama, priznavam, ze mi to pomaha :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
13.12.05 13:59

Holky,
nečetla jsem všechny příspěvky, ale můžu jen říct, že bude hůř a je to jen období, já nevěřím, že tak rychle přejde, ale doufám, že se toho dočkám.
Alespoň víme, že se nám děti zdravě vyvíjí..

Theo, Kryštof 27m, Julie 8m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.12.05 14:23

mně nepomáhá u vzteklých dětí ukládání, ale spíš je mít co nejblíž sebe a dělat jako by nic (samy se neuměj s tím vypořádat)Petra

• Citovat
  • Upravit
300
13.12.05 14:33

Ahoj ,
jasně,určitě se za své vztekající děti nestyďte, nemá to nic společného se špatnou výchovou (v tomto nízkém věku 8). No a pohledy lidí…, ty co mají dobrou paměť, tak si vzpomenou na své děti a ty co neví o co jde, tak těm by nepomohlo ani sáhodlouhé vysvětlování…My jsme si tím prošli zatím jednou a počítám, že mě to už brzo čeká zase. Musím říct, že dneska je z mého exvzteklounka naprosto poslušné dítě (4r.), no a byl teda vždycky, až na ty záchvaty :lol: a období mezi 1r-1,5r. Jinak toto vztekání je typické u temperameních dětí, takže většinou chlapců, ale najdou se i holčičky, takže ten temperament já osobně považuji za přednost, alespoň v pozdějším věku rozhodně!!! :D
PS.: To „sprosté“ slovo NE jsem se raději snažila šalamounsky maskovat do obšírnějších spojení :D (hlavně v inkrim. období toho 1-1,5r u nás).

Pevné nervy všem, a bude líp, né hůř!!!
Iriss+ 2svišti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
13.12.05 14:52

Holky, mam pro vas celkem dve zpravy - dobrou a spatnou.

Ta dobra je, ze to prejde (uz jsme par tydnu bez vetsich vztekancu) a ta horsi je, ze bude hur. Mnohem hur.
Kdyz si vzpomenu na nase vzteky kolem roku, joj, to byla paradicka, to, co mi predvadela kolem druhych narozenin, to bylo neco uplne jineho.
Zkousela jsem spoustu veci, a vyctenych navodu jak na to a zjistila jsem, ze jak jdu proti sve prirozenosti, tak je hur a hur a hur, protoze jednou ve me stejne bouchnou saze a pak to ma teda u nas grady. A Ada reaguje podstatne hur na to, kdyz se chovam jinak nez jindy…
Jednou se zase vztekala pri rannim curani, mlatila vecma, mlatila kolem sebe, mlatila me - obvykly postup byl ji servat - do minuty by byl klid (ale ja mivala vycitky svedomi, ze jsem matka hysterka) - tak jsem zkusila metodu to nevadi, jen si klidne triskni do nocniku, az ti bude lip, pujdeme si hrat - byl z toho dvouhodinovy vztekly zachvat, na jehoz konci se mi dite samou hysterii neumelo nadechnout - a klid byl teprve v okamziku, kdy ve me bouchly saze a ja ji sprdla - do minuty jsem ji mela v naruci a tesila to moje vzlykajici chudatko, ktere pak samou unavou usnulo. Zkusila jsem to jeste parkrat - nikdy to nezabralo, i kdyz je fakt, ze se uz nikdy nedostala do taoveho amoku.
Taky jsem vyzkousela objimaci metodu - a podotykam, ze asi amatersky - dopadlo to tak, ze mi moje malicka holcicka dala pres usta :D Tak jsem se rozhodla, ze tohle taky nebude nase parketa a sprdavame pri vztecich dal - aby bylo jasno, objimani praktikujem, ale az se vyvzteka - ne pri samotnem zachvatu…
Na dovolene se mi takhle rozervala v kocare a odmitla prestat - nechtela sedet, nechtela jit, nechtela se nest, nechtela jist, nechtela pit, nechtela nic. Jen lehala na zem a jecela. A protoze jsem byli na horach, auta tam nejezdila, dolu louka, nahoru louka, kolem nic nebezpecneho, tak jsem ji tam proste nechala. Sla jsem pomalinku napred, volala jsem ji (rev) a hned jak sem poodesla z dohledu tak jsem sedla a cekala - ja na ji trochu videla, ale myslim, ze ona me videt nemohla - ale hlavne jsem ji slysela. No co vam mam povidat, lehla na zem, valela se tam se vzteklym revem a kopala a jecela - no prima divadlo. Pak vzdycky vstala a poposla aby me videla - tak jsem vstala, volala ji a nabizela naruc - a ona se vrhla se revem do prikopu - ale tak, abych na ni videla. Tak jsem zase poposla s volanim at jde za mnou… No divadlo nejvyssiho kalibru :D Sli tam nejaci turisti a hned pojd holcicko, dovedeme te k mamince - a hadejte co? Nase dite zesililo rev a vrhlo se kopat a jecet do prikopu :D Po hodine jsme usli tech (ani ne) 200 metru ke Svycarne a nase dite se tam vrhlo do jedine kaluze na celych horach, ktera byla na ceste - to uz nas tatinek nevydrzel, dosel pro ni a hlidal ji jecici pred chatou a ja sla na plnene bramborove knedliky se zelim se uklidnit :D Ada se nakonec uklidnila az v satku nekde pod Pradedem :D A vysledek? Ada mi od te doby veri, ze ji tam klidne necham a aspon me nasleduje, kdyz ji volam. Ale jit tenkrat kolem nejaky otrokar tak mu ji snad za levny peniz strelim.

Holky, ja chvilemi mivala pocit ze jsem ta nejhorsi matka na svete, ze ten spratek fakt nemuze byt moje dite… A ze na me sousedi proste MUSI zavolat socialku - podotykam, ze jecela Ada, pak jsem jecela ja, protoze to byl jedny zpusob jak ji vytrhnout ze zacinajiciho revu. Uf. Jesteze Pepi je andel a vsechny tyhle revy sledovala se zvysenym zajmem a hlavne potichu. Ovsem veret mi, ze si nedelam iluze, na Pepino obdobi vzdoru se opravdu moc tesim.

A pak to najednou preslo - jako kdyz se otoci vypinacem. A byl mesic klid - a pak to zaclo znovu - na mesic nebo dva (ale teda poradne) a pak zase klid… No, ted se zrovna nevzteka a je to parada, je to moje zlata holcicka a ja si moc vazim kazdeho klidneho dne. Zvlast kdyz vim, ze to zase prijde.

Silene na bednu bylo to, ze kamaradka ma mimoradne hodnou a nevztekajici se holcicku a ja se vedle ni citila jeste o 100% hur :( Ale jeji holcicka mi minuly tyden udelala radost - zacala se paradne vztekat - a taky umi prima jecet :D Kamaradka to sice zatim zvlada po dobrem, ale je videt, ze ji to stve a tak se hned citim lip. :D

Takze radim vydrzat - ono to vazne prejde, slibuju.

Lesina

PS: Gumove deti je nejlepsi nezvedat do naruce cele, ale vzit za obleceni na hrudi nebo na zadech a odklidit z nejfreventovanejsich mist, at na vztekle valejici se a rvouci dite nikdo omylem neslapne.

PPS: Ono to vazne prejde!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
13.12.05 16:15

Vsichni sme stejni nebyli jak psala Asha, starsi takovy vztekloun nebyla, za to ta druha murka mi to ted nejspis vynahradi. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
13.12.05 16:20

No pokud ti jde o pomerovani vzteklosti, tak je kazdy dite jiny, to se tady taky muzem dohadovat, kdo ma vetsiho vzteklouna :wink: Tak jsem to ani nemyslela :lol: Bud rada :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
13.12.05 16:44

Irris- diky, ted az syna zase chytne amok, tak si budu rikat „Ja mam tak krasne temperamentni dite“ :))))))
Jsem rada, ze nejsem sama kdo obcas ujede a jednu mu da pres zadek, zacinala jsem mit pocit, ze jsem jenom ja taky vztekla a placnu ho, jinak ze jsou kolem mne same vyrovnane matky :)) Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
13.12.05 16:50

Jano ubezpečuji tě, že rozhodně nejsem vyrovnaná matka, naopak někdy mě ty ruce pálí stejně, jako malou, když se blíží k čudlíkům u myčky, k PC, k zakázaným šuplíkům apod:)) Někdy je ruka rychlejší než myšlenka…:)
Teda taky dítě netýrám, proboha to ne…jenže mi to někdy přijde efektivnější a rychlejší jí plácnout, než pořád dokola něco opakovat, když to nezabere…pak si aspoň pamatuje, že dělá něco špatného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7463
13.12.05 17:02

hihi tak se musim smat, protoze to same mam doma i ja :), me dite momentalne vytocit i to, ze ma krabici s hrackami o 20cm dal, nez je zvykle. Venku si leha na zem, odmita chodit a nejradeji rve :). Nedavno jsme s kamaradkou byli v Tescu ( zdravim Missorku ), maji tam houpaci a jezdici auticka, po:,–(ily jsme tam jedno dite, moje stalo a koukalo, ovsem po urcite dobe jsme ho chteli vyndat a vyrazit jinam, hahaha , okamzite si lehlo na zem a zacalo rvat, delfinek k nemu skodolibe chodil a provokoval ho, dopadlo to tak, ze tam lezeli oba, rvali asi 10 minut a lidi meli divadlo. Tim chci podekovat starsim maminkam ( Lesina, Theo ), ze bude hur :D :D

magrat a delfinek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
13.12.05 17:32

Magrato- to je jako u nas!!!! Synovi staci zidle stojici „v ceste“, zavreny klavir, nebo ze mu nejde otevrit krabicka a uz lezi kope nohama a zuri…

Ted ma nove velke pole pusobnosti- narodila se mi neter a syn objevil, ze velmi „ucinne“ je delat zarlive sceny. Takze jsem tu neter vlastne jeste ani nepochovala, protoze staci jenom se k ni bůizit a syn uz lezi na zemi v oblouku ;) Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7463
13.12.05 17:43

tak pred chvili stacilo, ze jsem si dovolila ochutnat jogurt, okamzite vyhodil bryndak, vylezl ze zidlicky a do oblouku, tatinek neni doma, takze jsem dite ignorovala, zpivala si lala a jogurt snedla :D
holky uz se tesim, az si tady v jejich 13letech budeme psat o puberte a s nostalgii je vzpominat na neskodne detske vztekani :D 8)

magrat a delfinek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect