Sociálka a drogy

Anonymní
14.11.22 02:45

Sociálka a drogy

Zdravím,
Prosím o radu. Když půjdu na sociálku, že dcera bere drogy, je na rodičovském příspěvku, jeji partner nepracuje a ani není vedený na úřadě práce a mají malé dítě, přijdou k ní a dají ji i jejímu partnerovi test na drogy? Nebo co můžu pro vnučku udělat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5752
14.11.22 04:23

Zpátky na zem. OSPOD nemá pravomoc kohokoliv testovat. Maximálně můžou zkontrolovat péči o dítě. Dle metodiky MPSV není užívání drog překážkou péče o dítě.
I když je někde kvůli něčemu otestuje policie a oni „nalízají“ (a oni pod vlivem návykových látek neublížili dítěti nebo od něj třeba neodešli a neohrozili ho tím na životě atd.), tak OSPOD jim musí nabídnout pomoc (doporučit organizaci pro drogově závislé a třeba zvýšit dohled nad rodinou). Vnučce podle mě můžete pomoci tak, že si ji budete co nejvíc brát k sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
14.11.22 05:32

Konzultoval bych to s organizací, která se závislostmi pracuje..určitě v okolí máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
14.11.22 05:34

Zam funguje i poradenství pro rodinné příslušníky, poradí fundovane, jak s dcerou jednat čeho si vsimat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
14.11.22 11:47

Ne. Takhle to nefunguje. Na tvůj podnět tam OSPOD nejspíš provede šetření, ale to fakt neznamená že přijdou o rodčovská práva. A to i v případě, že by vnučku vážně zanedbávali, to bývá daleko složitější.

Najdi s nějakou adiktologickou poradnu, kde nabízí poradenství pro příbuzné a zajdi tam a poraď se s nim. Často tam bývá možnost i probrat s tamní socální pracovnicí co dělat, aby si případně ochránila vnučku a kdy a jak do toho zapojovat OSPOD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
30.12.22 20:56

Oživuji diskuzi - když jsem četla tuto, vytanula mi na mysli diskuze od Babičky Kristýnky, nevím už, jak je to dlouho, pár let. Nejste s ní někdo v kontaktu, nevíte jak se holky mají? Je tu babi ještě aktivní někde ve skupince?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66579
30.12.22 20:57
@Azeretereza píše:
Oživuji diskuzi - když jsem četla tuto, vytanula mi na mysli diskuze od Babičky Kristýnky, nevím už, jak je to dlouho, pár let. Nejste s ní někdo v kontaktu, nevíte jak se holky mají? Je tu babi ještě aktivní někde ve skupince?

to myslíš tu, jak ji pak obvinila policie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80471
30.12.22 20:58
@Azeretereza píše:

ach, babička Kristýnka byla troll, teda její dcera dítě měla, ale babička se nikdy o ni nestarala,
pracovala v potravinové bance nebo něco takového přes charitu a skončila dost neslavně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
30.12.22 21:05

@vokishka jo,to bylo asi to poslední co jsem zaznamenala. Ale pochopila jsem to tak, že to byl nějakej omyl nebo co.
@stinga bylo to celý fake? Vždyť dávala i fotky malý, ne? S kočárkem. Vím že pak byla snad nějaká uzavřenka, ale tam jsem nebyla. Prasklo to tady, nebo jak? Já poslední co si vzpomínám, tak že se rušila ta diskuze, ale to teda lhala třeba rok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66579
30.12.22 21:07
@Azeretereza píše:
@vokishka jo,to bylo asi to poslední co jsem zaznamenala. Ale pochopila jsem to tak, že to byl nějakej omyl nebo co.
@stinga bylo to celý fake? Vždyť dávala i fotky malý, ne? S kočárkem. Vím že pak byla snad nějaká uzavřenka, ale tam jsem nebyla. Prasklo to tady, nebo jak? Já poslední co si vzpomínám, tak že se rušila ta diskuze, ale to teda lhala třeba rok?

tak nebyla první, kdo tu takhle lhal dlouhou dobu. Třeba ta s údajnýma čtyřčatama, ta, co se její dítě mělo nakazit píchnutím o jehlu fetáka, pak ještě jedna s dítěmem, to už přesně nevím, co to bylo. A tu babičku oficiálně obvinili, jestli se dobře pamatuju, proběhlo to i novinama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.22 21:08
@Anonymní píše:
Zdravím,
Prosím o radu. Když půjdu na sociálku, že dcera bere drogy, je na rodičovském příspěvku, jeji partner nepracuje a ani není vedený na úřadě práce a mají malé dítě, přijdou k ní a dají ji i jejímu partnerovi test na drogy? Nebo co můžu pro vnučku udělat?

Ne nedají. Minulé pondělí mi to potvrdila pracovnice OSPODu. Není to v jejich kompetenci.

• Citovat
  • Upravit
7188
30.12.22 21:09
@vokishka píše:
tak nebyla první, kdo tu takhle lhal dlouhou dobu. Třeba ta s údajnýma čtyřčatama, ta, co se její dítě mělo nakazit píchnutím o jehlu fetáka, pak ještě jedna s dítěmem, to už přesně nevím, co to bylo. A tu babičku oficiálně obvinili, jestli se dobře pamatuju, proběhlo to i novinama

A kvůli čemu? Nebylo to kvůli nějaký tý množírně nebo to už matlám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66579
30.12.22 21:10
@Azeretereza píše:
A kvůli čemu? Nebylo to kvůli nějaký tý množírně nebo to už matlám.

už přesně nevím, jak to bylo. Ale i ta lež o vnučce se probírala na netu veřejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80471
30.12.22 21:10
@Azeretereza píše:
@stinga bylo to celý fake? Vždyť dávala i fotky malý, ne? S kočárkem. Vím že pak byla snad nějaká uzavřenka, ale tam jsem nebyla. Prasklo to tady, nebo jak? Já poslední co si vzpomínám, tak že se rušila ta diskuze, ale to teda lhala třeba rok?

já jsem v té uzavřence byla- už je to dost dávno, ona se už trochu odmlčovala, jakože nemá čas, kdysi napsala, že jedou na koně na hipoterapii, to byl příspěvek třeba po půl roce - pak se nějak (už nevím kde a jak) objevily příspěvky, že je trestně stíhaná, byly tu postnuté o tom oficiální články z internetu - asi ze Seznamu, to už bohužel nevím, no a babička Kristýnka se stáhla, nechala se smazat a vše vyšumělo - někdo říkal, že ona sama byla oběť podvodu, těžko říct, to jsou takové ty kauzy, kde pak nikdo neví, jak to doopravdy dopadlo,
možná se tady najde někdo, kdo si to pamatuje líp, jak já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22855
30.12.22 21:11

@vokishka a ještě asi tři hodně matky, co všechno zvladaly, rodily, co rok, u toho studovaly v zahraničí a běžně samy s šesti detma letály do Ameriky na otočku. Většinou dojely na nějakou nejasnosti, když šly do podrobnosti, začaly být slovně agresivní a odkopaly se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová