Softshellové kalhoty do školky

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Any11
6.10.15 09:53

Jinak ten nejkvalitnejsi soft, co dcera ma, ma parametry 10 000 mm vodního sloupce a paropropustnost 11 000 g/m2 za 24 hodin

V tech pogumovanych kalhotech se taky silene potila, v softu nikdy.

• Citovat
  • Upravit
31274
6.10.15 09:53

Takže teoreticky, když bych měla ty nepodšité, tak teď pod ně něco slabého bavlněného, okolo nuly když mu pod to dám termolegíny (mám Outlast nebo ještě teplejší silné „kamaše“ od Tchiba), tak bysme s tím měli vystačit krom mrazů až do jara?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
6.10.15 09:54

@Mar__tanka1983 Dcera se sofshellkama jezdi i na lyze a bylo to ok. :)

• Citovat
  • Upravit
81479
6.10.15 09:56

Kalhot už jsem vyzkoušela mraky. některé jsou více vychytané, některé mííně. ale vysloveně blbé nebyly žádné. Jen blbá zkušenost soft bundy z místního obchůdku, noname - mromokly ve švech.
Obecně - dole je fajn na stahování gumičkou - můžeš koupit delší, mít je jakoby podhrnuté, fajn na kolo a odrážedlo - rozkrok se vytáhne a dítěti by jinak byly nohavice krátké. nic moc varianta dole do manžety ( kukadloo)- gumička praskla, nejde vyměnit, je našitá. navíc manžeta vlhla.
pas - příjemnější je do nápletu. jen bacha náplet blbne schne. zatímco nahoře do tunýlku uschne stejně jako kalhoty, přes noc.
je lepší nechat ušít vyšší ssed, pokud to jde.
kukadloo - pěkný design, v podstatě jediné, co naše fiflena nosí dobrovolně.
fajn jsou reflexní nažehlovačky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
6.10.15 09:57
@Mar__tanka1983 píše:
Takže teoreticky, když bych měla ty nepodšité, tak teď pod ně něco slabého bavlněného, okolo nuly když mu pod to dám termolegíny (mám Outlast nebo ještě teplejší silné „kamaše“ od Tchiba), tak bysme s tím měli vystačit krom mrazů až do jara?

jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
6.10.15 10:10

Taky uvažuju nad softhellovýma kalhotama, zatím jsme si teda vystačili se šusťákama podšitýma bavlnou. Na ty dojde řada, až se trochu ochladí, teď dávám obyčejné tepláky nebo tenoučké šusťáky, protože když jdou ven, je okolo 15 stupňů. Ale možná by na teď byly ideální ty nepodšité softshellky. Máte zkušenosti s nějakými třeba ze Sportisima? Třeba tyhle vypadaké hezky: http://www.sportisimo.cz/…sunan/50277/ Ale jestli by v nich teď nebylo horko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
6.10.15 10:12

@Mar__tanka1983 já pořídila synovi (v lednu 3r) tyhle ve velikosti 98 paní je prodává i na Fleru, ale tam jsou dražší. Zatím v pohodě, jsou bez fleecu a hlavně dlouhé skoro až pod ramena, takže při dovádění venku neleze bříško ani záda.

• Citovat
  • Upravit
30811
6.10.15 10:14

Dcera má vel. 110 bez fleecu od veselé nohavice za cca 450Kc a pak s fleecem od Unuo za 360Kč. Od unuo jsou spíš na štíhlejší děti, ale víc vychytané, pružný zvýšený pas a dole do gumy. Ty od veselé nohavice jsou „hezčí“ na pohled, ale jinak jsou hodně široké zase.
Ty bez fleecu vůbec nenosí, to nosí spíš legíny nebo tepláky.
Ty unuo nosí víc, má už je rok ve školkovém provozu a jsou zatím bez neopotřebované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
6.10.15 10:15
@Lizzi píše:
@Mar__tanka1983 já pořídila synovi (v lednu 3r) tyhle ve velikosti 98 paní je prodává i na Fleru, ale tam jsou dražší. Zatím v pohodě, jsou bez fleecu a hlavně dlouhé skoro až pod ramena, takže při dovádění venku neleze bříško ani záda.

tý bavlny dole bych se bála

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
6.10.15 10:16

@Lama Lama já to tak chtěla, ten dvojitý lem dole mi vyhovuje. u nás moc neprší, spíš tu hodně fouká, chtěla jsem něco, co nepodfoukne ani horem ani spodem.

• Citovat
  • Upravit
31274
6.10.15 10:22

@Lama Lama na tenhle typ jsem už taky koukala, ale taky jsem je zavrhla kvůli spodním lemům, měla bych obavu, že by natahovaly vlhkost… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
missah
6.10.15 10:30
@Mar__tanka1983 píše:
@missah takže na tohle počasí by mělo teoreticky stačit ty nepodšité…když mu dám pod to třeba bavlněné „legíny“, mělo by to být v pohodě? Musím počítat s tím, že to, co bude mít jako spodní vrstvu, to má ve školce celý den na sobě…protože na ven se mi do dvou extra vrstev těžko oblíkne a už vidím, jak jde jen v samotných softshellech - předpokládám, že by mu byla zima, ne?

Ano. Dcera nosí tak nad tech 8 stupnů ty letní a pod to má legíny nebo punčocháče co má na sobě ve školce. Aby se nemusela moc převlékat. Na zimu měla ty s fleesem a pod to taky legínky nebo punčochy. Já sama nemám ráda softshell na holou kůži a to mám bundu se slevy za 2000:)) Kůže se mi pak lepí na tu budnu. Prostě je to vrchní vrsta a pod to by něco mělo být.

• Citovat
  • Upravit
31274
6.10.15 10:34

Takže prostě raději „letní“ verzi s něčím pod, než s fleesem na holou kůži?

od tý holčiny - Kockina jsem našla v „letní“ verzi tyhle:
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
jinak má samozřejmě už vše jen s fleesem. Ale já se právě bojim, aby ty fleesový nebyly dobrý tak akorát na hory a zbylých 95% zimy se mi v tom nepotil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
missah
6.10.15 10:36
@acimedaca píše:Ty bez fleecu vůbec nenosí, to nosí spíš legíny nebo tepláky.
Ty unuo nosí víc, má už je rok ve školkovém provozu a jsou zatím bez neopotřebované.

No já mám zase ty bez ráda. V tomhle období je ráno mokrá tráva a už vlhké pískoviště a tepláčky má pak mokré. A ve školce chodí ven dopoledne, tak alespoň vím, že nebude mít hodinu mokrý zadek:)

• Citovat
  • Upravit
16986
6.10.15 10:41

@Mar__tanka1983 ja jsem dnes rano jedny dosila. Ze softu 10/3 s fleecem. Pamatujes, jsme onehda resili ekzem pod kolinkama, maly uz ho videt nema, ale loziska tam podle me porad jsou, protoze na noc porad mazeme, jinak po koupeli se tam skrabe.
No a v sobotu byl v nich cele odpoledne na zahrade i na pisku. (Prece vis, jake tu bylo pocasi). Nepotil se, nemrznul, pod nimi nemel nic. V zime pod ne davam leginy nebo puncochace. Pouzivam uz druhym rokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat