Zimní bunda - jak velkou koupit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zimní bunda - jak velkou koupit?
Ahoj, pořád váhám, jak velkou zimní bundu pořídit. Topolino 110 z loňska má dcerka akorát po zápěstí. Když předpaží, leze jí už kousíček předloktí, takže je malá. Pořídím zase Topolino. Váhám, jestli pořídit 116 (což je její aktuální velikost oblečení), nebo už 122. Mám jednu 122 vyhlídnutou, ale podle rozměrů by měla rukávy dlouhé cca po konečky prstů, což mi přijde moc.
![]()
S jakou velikostní rezervou kupujete zimní oblečení?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To je kus od kusu. Nevadí mi, když bude zimní bunda dítěti skoro ke kolenům, ale strašně mi vadí příliš dlouhé rukávy, protože skoro nikdy nejdou ohrnout tak, aby to nevypadalo blbě a aby to drželo. Ale s tím mám problém obecně, že mám pocit, že řada výrobců oblečení snad nikdy neviděla živé dítě, protože to máme často u mikin a trik, že rukávy pomalu přes prsty, ale dole už lezou holá záda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Samamama Co jsem koukala na rozměry 116, měla by ji mít tak po konec zadku. Právě ty rukávy mají sucháč dokola, šly by zapnout. Ale třeba ve školce si to děcko samo těžko spraví. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já kupuji bundy vždycky větší a kupuji to s tím, aby to vydrželo dvě zimy. Nevím jak Topolino, já kupuji zimní Tchibo a ty mají manžety na stáhnutí kolem zápěstí, takže se to krásně dá upravit. Loni v zimě měřil nějakých 100 cm, nosil oblečení vel. 104 a 110 (klasika, jak co, kalhoty menší, vršky větší) a bundu jsem kupovala 110/116. Teď nosí oblečení 116 a bude mít letošní zimu ještě právě tu loňskou bundu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Genovesa píše:
@Samamama Co jsem koukala na rozměry 116, měla by ji mít tak po konec zadku. Právě ty rukávy mají sucháč dokola, šly by zapnout. Ale třeba ve školce si to děcko samo těžko spraví.
U nás s tím nebyly třeba problémy. Já jsem mu to nastavila a celou zimu na to nikdo nesáhl, nebylo to třeba. Drželo to bez problémů při jakékoliv manipulaci i při praní v pračce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fima A zvládne si to kolem zápěstí upravit sám? Paní nabízí k té bundě oteplováky tchibo a taky menší, 110/116. Ty délkou sedí podle všeho dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fima píše:
U nás s tím nebyly třeba problémy. Já jsem mu to nastavila a celou zimu na to nikdo nesáhl, nebylo to třeba. Drželo to bez problémů při jakékoliv manipulaci i při praní v pračce.
Aha, díky. Já jsem myslela, že by se jí to blbě svlíkalo takhle nastavené. Ale je fakt, že na softshellce to tak taky má a taky má rukávy dlouhé jako celou ruku. A taky to drží zapnuté.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Genovesa Jestli je pod zadek, tak to stačí. Ty velké rukávy se asi taky dají přežít, ale přijde mi, že děti to rozčiluje, když to ohrnutí nedrží, rozčiluje je, když je mají moc dlouhé a omezují jim pohyb rukou, snadno se ty konce pak odírají, jsou věčně špinavé… Těžko říct, jak vybrat, já ráda beru věci velikostně s rezervou, ale rukávy jsou pro mě limitující (sama jsem spíš vždy měla problém, že mi u všeho byly rukávy krátké a taky mě to štvalo).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Samamama Právě proto jsem na vážkách, bojím se, aby jí ty rukávy nevadily. Kdyby byly do manžety, tak to beru, takhle nevím, no. Zas ta menší velikost se bojím, aby jí byla aspoň jednu sezonu. Ve čtyřech letech nosí 116
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Genovesa Tak leda koupit tu větší a kdyby náhodou byla hodně moc velká, tak na ni dojde příští zimu a dokoupila bys pak menší na letos. Aspoň u nás v tomto věku ty velikosti zas tolik neskákají, co si pamatuju, tak syn měl dokonce jednu bundu 2 zimy (ve 3,5 a 4,5 letech, byla to vel. 110). Ono je to fakt těžké, když ty velikosti u různých výrobců jsou tak diametrálně odlišné, že pak ve výsledku 2 bundy ob dvě velikosti mohou vypadat stejně. Taky je výhoda mít ještě mladší dítě, pak se tolik nebojím koupit staršímu něco s předstihem, protože kdyby mu to náhodou nebylo, tak to bude pak mladšímu
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Samamama nj, to jsou ty maminky, co si umi poridit stejne pohlavi
Jinak mam stejny problem u syna: kde jsou rukavy akorat, tam se vetraj pomalu ledviny. Takze chudak ma u vetsiny tricek ohrnute rukavy. Asi si zvyknul uz ![]()
@Genovesa ja bych to udelal take tak, ze bych koupila vetsi a v pripade nejake silenosti s rukavy poridila jeste mensi.
Treba u softshellky jsem synovi rukavy zaposila, aby se s tim nijak netrapil ve skolce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Samamama píše:
To je kus od kusu. Nevadí mi, když bude zimní bunda dítěti skoro ke kolenům, ale strašně mi vadí příliš dlouhé rukávy, protože skoro nikdy nejdou ohrnout tak, aby to nevypadalo blbě a aby to drželo. Ale s tím mám problém obecně, že mám pocit, že řada výrobců oblečení snad nikdy neviděla živé dítě, protože to máme často u mikin a trik, že rukávy pomalu přes prsty, ale dole už lezou holá záda.
přesně! taky jsem ted vzala malému bundu v Lidlu…moc hezká, ale ty rukávy
musela jsem ji jít vrátit. Taky se mi zdá, že u všeho jsou rukávy dlouhé jak pro orangutany… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kolik ma dcera let? Vel.122 nosí můj 5ti lety syn (měří 123cm). Pokud akorát vyrostla ze 110, 122 je velký skok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malá má tak 106 cm, 17 kg necelé 4 roky. Kalhoty a bundy má „své“ velikosti 110. Trička a mikiny kupuju klidně i 122. Ale je to různé. Jako ona je jí i bunda z loňska 104, ale už jí prodávám, protože ta letošní se mi líbí víc
98/104 už nešla, ta už jí táhla v ramenou. Mám tu i větší bundy (116) a vypadá v tom jak hastroš. Široké v zádech a rukávy moc dlouhé. A Topolino dělá daleko menší velikost. Takže tak, tak za mě teda 116.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fima Tak já mám zkušenosto opačnou, u souprav kalhoty větší a vršky menší - dítě je nosí dřív, dřív z nich vyroste, zatímco kalhoty ještě čekají ve skříni. No a potom je vršek už malý nebo krátký a nosíme kalhoty. Z toho důvodu už soupravy nekupuju.
Co se týče dlouhých rukávů, jak na čem a taky záleží na postavě dítěte. Ono je lehké říct, že výrobci neviděli živé dítě, jenže vemte si, že je tolik typů postav a do těch konfekčních velikostní se musí těch x typů nějak napasovat. Řešením je nechat si pro dítě bundu ušít. Teď záleží, jak se to komu vyplatí finančně.
Dlouhé rukávy po konečky prstů mi přijdou výhodné u menších dětí, které sundávají rukavice. Pokud tam jsou manžety, nevadilo by mi to ani u většího dítěte. Zimní bundu kupuju taky, aby vydržela dvě zimy.
V případě zakladatelky bych vzala 122 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit