Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, poradí mi někdo ohledně sóje, někde jsem slyšela že se dá použít pro stimulaci ovulace.
Víte někdo, kde se dá koupit, nebo jak by se to mělo používat?
Budu vděčná za každou odpověď.
![]()
Co vím já, tak soja má naopak spíše antikoncepční účinky a neměla by se příliš v době snahy jíst. Stejně tak hrášek…
vodolejka píše:
Co vím já, tak soja má naopak spíše antikoncepční účinky a neměla by se příliš v době snahy jíst. Stejně tak hrášek…
Mě tu holky doporučily estrovone anebo fytosoja. Asi když se to bere správně, tak to má jiný účinek. mě doporučily brát 100mg soji (2 tabl za den) od 4-8 nebo 5-9 DC. jako ten první měsíc se mi udělal „aspon“ ovu hlen, ale málo a jen jeden den..nevím jestli ovu byla. A ten druhý měsíc asi nic…možná se tam něco dělo, ale uvidím jak budu testovat.
aha, tak nevím…ten přípravek neznám, ale když jsem v listopadu pročítala různé servery a i zahraniční, tak tam psali, že soja a hrášek se při snažení o těhu nedoporučují, resp. doporučuje se je vyřadit ze stravy, protože mají antikoncepční účinek vzhledem k obsahu fytohormonů…ale nejsem expert…každopádně už nevím, kde jsem to četla, ale nebyl to jen jeden zdroj.. ![]()
vodolejka píše:
aha, tak nevím…ten přípravek neznám, ale když jsem v listopadu pročítala různé servery a i zahraniční, tak tam psali, že soja a hrášek se při snažení o těhu nedoporučují, resp. doporučuje se je vyřadit ze stravy, protože mají antikoncepční účinek vzhledem k obsahu fytohormonů…ale nejsem expert…každopádně už nevím, kde jsem to četla, ale nebyl to jen jeden zdroj..
Já jsem to taky četla někde. No ale fytohormony jsou i v gynexu a femigardu, co holky hodně užívají, aby otěhotněly. Já měla gynex na 3 měsíce a nic…nepomohl.
někde v diskuzi bylo, že holka co je vegetariánka a nejí maso, ale jen soju, tak v pohodě otěhotněla. Tak nevím jak to přesně je, ale myslím si, že když se to užívá jen ve správnou dobu cyklu, tak to neuškodí nebo nemá to ty antikoncepční účinky. ![]()
no já bych na to tedy nedala…ale je to na Tobě…
holky vegetariánky soju běžně jedí, a tedy v takovém případě je jejich tělo na přítomnost fytohormonů zvyklé a nereaguje již na ně.
Pokud však začne přípravek používat nevegetariánka, pro níž jsou pak obsažené fytohormony něco nového - resp. pro její tělo…divila bych se, že by to nemělo vliv…tedy antikoncepční vliv…
Radši bych zkusila vitamíny a bylinkový čaj. Já teď piju čaj dle Báby Radnické…někdo tu doporučoval i Gravozen.
Jinak často zmiňovaný kontryhel bych také obecně nedoporučila, protože není vhodný pro všechny ženy, na ten bacha. Určitě pomáhá, ale může působit i opačně.
vodolejka píše:
no já bych na to tedy nedala…ale je to na Tobě…holky vegetariánky soju běžně jedí, a tedy v takovém případě je jejich tělo na přítomnost fytohormonů zvyklé a nereaguje již na ně.
Pokud však začne přípravek používat nevegetariánka, pro níž jsou pak obsažené fytohormony něco nového - resp. pro její tělo…divila bych se, že by to nemělo vliv…tedy antikoncepční vliv…
Radši bych zkusila vitamíny a bylinkový čaj. Já teď piju čaj dle Báby Radnické…někdo tu doporučoval i Gravozen.
Jinak často zmiňovaný kontryhel bych také obecně nedoporučila, protože není vhodný pro všechny ženy, na ten bacha. Určitě pomáhá, ale může působit i opačně.
Já ten kontyhel nepiju…měla jsem ho jen 3 dny, ale podle mě není nějak zázračný. Ale je divný, že po té soje jsem měla menší ovu hlen, poprvé od vysazení prášků, tak na tom asi něco bude ![]()
jo dyť jo, každá užíváme něco jiného
když Ti bude soja vyhovovat, tak nic proti…
…já jen že jsem o tom četla na několika místech a taky vím, že soja má fytohormony, to vím zas ze školy, tak je mi jasné, že její užívání při snahách prostě není ideální ![]()
…já měla ovu fakt jen včera, v sobotu nic, v neděli dvě stejné čárky a dnes už test zas úplně negativní bez duchů…žádný extra hlen, tak uvidíme…ale dle testu tedy ovu proběhla…
tak teď jen čekat a čekat
![]()
vodolejka píše:
jo dyť jo, každá užíváme něco jinéhokdyž Ti bude soja vyhovovat, tak nic proti…
…já jen že jsem o tom četla na několika místech a taky vím, že soja má fytohormony, to vím zas ze školy, tak je mi jasné, že její užívání při snahách prostě není ideální
…já měla ovu fakt jen včera, v sobotu nic, v neděli dvě stejné čárky a dnes už test zas úplně negativní bez duchů…žádný extra hlen, tak uvidíme…ale dle testu tedy ovu proběhla…tak teď jen čekat a čekat
![]()
Budu ti držet palce
Já budu testovat za 5 dní
![]()
taky moc moc držím palce
, já se ozvu, tak se taky pak ozvi
ať bude smutno nebo veselo…tak to proberem ![]()
vodolejka píše:
taky moc moc držím palce, já se ozvu, tak se taky pak ozvi
ať bude smutno nebo veselo…tak to proberem
Ozvu se jakkoliv dopadne výsledek
Mám jen 1 test, tak v pohodě vydržím..budu testovat 1 den po termínu ms. JSem si dala průměr 30 DC ![]()
fakt moc držím palce
já to tak dlouho nevydržím…myslím, že to vydržím až na potřetí, když se nezadaří…, ale tenhle měsíc se asi otestuju už před dnem „nástupu“ MS. Poprvé jsem to vydržela den po vynechání MS…ale stejně to nebylo nic platné ![]()
já tady do toho dělám véču…polívku už máme v sobě a manžel mi pomáhá s druhým jídlem…mno a já do toho, jedním uchem zprávy na Nově a jedním okem emimino.cz ![]()
Tak mi to nedalo a dneska jsem zas četla o soji…a dočetla jsem se, že by se neměla jíst v období před, při a těsně po ovulaci, páč opravdu může zabránit otěhotnění
![]()
vodolejka píše:
Tak mi to nedalo a dneska jsem zas četla o soji…a dočetla jsem se, že by se neměla jíst v období před, při a těsně po ovulaci, páč opravdu může zabránit otěhotnění![]()
![]()
Já fakt nevím
Zkus se zeptat Soldi, ta ví o tom ![]()