Šok ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14210
8.3.14 09:46
@Etcetera78 píše:
Mně by až tak nevadilo, že kluk byl na záchodě a učitelka o tom nevěděla - to se může stát, má tam hejno dětí a přehlídne, když se jedno rozhodne jít na záchod bez ohlášení. Ale že připouštěla možnost, že si ho už někdo odvedl 8o přece mají ty učitelky někde napsané, kdo může dítě vyzvedávat, a nikomu jinému ho dát nesmí, ne?

Napsane to maji na karte ditete, ktera byva v reditelne a ucitelka z jine tridy nevi, kdo je tam napsany. Nekdo prijde, rekne, ze jde to Pepicka, ucitelka se zepta Pepicka, jestli je to tatinek, maminka, atd a kdyz Pepicek souhlasi, tak dite preda, obcanky se nekontroluji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
8.3.14 09:49
@Bisu píše:
@neumisa Snad si nemyslíš, že by fakt učitelce jednu natáhla :lol: Nebo se tu budeme chytat za slovo jenom ať má diskuze grády?? @Bebinka29 se hrdinně odtajnila a její obavy plně chápu. Prostě učitelka MUSÍ vědět zda a s kým dítě ze školky odešlo! Odpověď: „asi odešel s někým jiným“ je vskutku „na ránu“.

to já nemůžu vědět. Reaguji jen na to, co je napsáno. A ano, jsou rodiče, kteří neváhají učitele fyzicky napadnout, pár jich znám. Takže ona to není až tak přehnaná představa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
8.3.14 09:50

Jsou tu 2 problémy…
1. to, že učitelka neví, kde momentálně dítě je…to se klidně MŮŽE stát…ne každé dítě učitelce vždy oznámí, že jde na WC…prostě najednou bezeslova zmizí ze třídy, zvlášť, když je to akutní…a pokud je WC dál od třídy, může tam dítě sedět a čekat i půl hodiny…pokud má odpoledne učitelka spojené děti ze 2-4 tříd, může mít třeba 15-20 dětí (i víc) a to se jedno dítě ztratí v davu…tak to prostě je. I mě se to stane, ale já mám WC hned u třídy, takže slyším často: „Jíťoooo…už séééém… :mrgreen: A to mám děti opravdu naučené říkat: "Jdu čůrat, jdu kakat“…stejně někdy jdou a zapomenou to říct…
2. to, že si učitelka převezme děti a neví koho má a nemá považuju za chybu…u takhle malých dětí by to měla vědět…není problém si napsat lísteček s názvem třídy a jmény dětí…takhle jsme to v bývalé školce dělali…kdo vedl děti do vedlejší třídy, ten s nimi předal učitelce lístek (B. třída…Honza N., Bětka V., Jana D.,…atd.) Učitelka měla tedy přesnou informaci o počtu dětí i jménech…
Pokud to chceš řešit, řeš problém č.2 To je opravdu problém…a dítěti vštěp, že musí učitelce oznámit, kam jde…(WC, umývárka, chodba…)

Příspěvek upraven 08.03.14 v 09:52

• Citovat
  • Upravit
44197
8.3.14 09:52

Ano, řešila bych to na příslušných místech, klidně pohovorem s ředitelem předškolního zařízení, kdyby to nepřineslo žádné ovoce, tak otevřeným dopisem na odbor školství na magistrátu, s tím, že bych poukázala, že mají ve školce špatně zařízenou péči v odpoledních hodinách..

Učitelka musí znát všechny děti a musí vědět, kde kdo je..Jinak tam nemá co dělat..Když dítě svěřuju, musím mít jistotu..U nás se některé děti odpoledne taky stěhují do jiných tříd(školka má 8 tříd),ale vždy mají učitelky přehled, kde které dítě jde a pomáhají i školnice - každá třída má svoji vlastní školnici, která pomáhá při jídle, oblékání a ještě když jsou odpoledne venku a už je tam méně učitelek a stmelené děti ze všech tříd.

Odpověď, jestli neodešel s někým jiným(čtyřleté děcko), by mě fakt dostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
8.3.14 09:55

Ono to „odešel s někým jiným“ - i to se může stát. Mně osobně se stalo, že jsem se se svým mužem nepřesně domluvila na vyzvednutí, dorazila jsem a syn už byl ze školky pryč. Takže jo, může se stát, že dítě odejde s někým jiným - prostě jsme se blbě domluvili, naše chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
8.3.14 09:56

Holky díky za názory. V pondělí si s ředitelkou promluvím. Facku bych jí opravdu nedala, spíš mám starch ře se u toho až jí to budu říkat rozbrečím :,( Ona je taková hodně autorativní. TAk uvidíme. Já s ní problém nemám, tak snad to bude v klidu a něco s tím hlavně udělá. A ptala jsem se ted syna a on říkal že jí říkal že jde na záchod a že ho neposlouchala. Ona mě totiž přijde taková celkově zmatená no. Samozřejmě nevím jestli nekecá, ale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
8.3.14 09:57

Já teda neznám rodiče, který by fyzicky napadl učitelku..Co vím z doslechu, tak konflikty rodič versus učitel většinou přichází až ve škole, ale i tam většinou k fyzické „přestřelce“ nedojde..

Ale zato se občas objeví případy, kdy se děcko ztratí a vyjde ze třídy i na zahradu nebo ze školní zahrady, které není dobře zabezpečená, uteklo ven..Častěji se to stává hned v září, kdy učitelé ještě neznají „svoje“ děti a děti často chtějí domů za maminkou..U nás jsou prvních 14 dní ve třídě stále obě učitelky - normálně se střídají na směny a spolu jsou jen v době oběda..A při pobytu venku taky ze začátku pomáhají ty školnice.

Je věcí školky mít dostatek personálu a bezpečnostní opatření, aby se nikomu nic nestalo..Ano, po takovém šoku(až po odeznění bezprostředních emocí),bych to řešila a poukázala bych hlavně na problém té organizace. Určitě bych to nenechala být.

Odpověď, jestli neodešlo s někým jiným, bych rozdýchávala hodně dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
8.3.14 10:01

@Bebinka29 Klidně se rozbreč, pokud je matka, tak Tě pochopí a třeba slíbí, že přijmou další opatření, aby se nic podobného nestalo..Za to bych se nestyděla..

Kdyby se mi cokoliv nezdálo, klidně bych poměry ve školce nechala prověřit, zavolala bych na odbor školství a oni jsou povinni situaci řešit.
Jde i o to, že i v této oblasti se šetří. Mě taky říkali naše paní učitelky, že jim z finančních důvodů zkracují úvazky a někdy jsou „na roztrhání“..Ale myslím, že v naší školce není dítě snad ohroženo..Branky mají vrchní klapku, ani předškolák branku neotevře. Vidím, že školnice pomáhají - převlékání, oběd, pobyt venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
8.3.14 10:01

@Jana206

já ano - na vlastní kůži. Jen to nebyla školka, ale základka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8781
8.3.14 10:02
@neumisa píše:
Ono to „odešel s někým jiným“ - i to se může stát. Mně osobně se stalo, že jsem se se svým mužem nepřesně domluvila na vyzvednutí, dorazila jsem a syn už byl ze školky pryč. Takže jo, může se stát, že dítě odejde s někým jiným - prostě jsme se blbě domluvili, naše chyba.

Ano, domluva byla Vaše chyba.

Ale učitelka musí vědět, zda dítě už nekomu předala nebo jestli je dítě ještě ve školce. Pokud tuto základní věc neví, je někde chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
8.3.14 10:04
@AngelLilly píše:
Ano, domluva byla Vaše chyba.Ale učitelka musí vědět, zda dítě už nekomu předala nebo jestli je dítě ještě ve školce. Pokud tuto základní věc neví, je někde chyba.

s tím souhlasím. jenže učitelka, která ty děti jen hlídá ve spojené třídě, nemusí poznat, jestli předala dítě tatínkovi nebo dědečkovi (prostě je nezná, protože s nimi nepřichází do styku) - takže svým způsobem chápu i tu větu „s někým jiným“. Každopádně má vědět, jestli už to dítě odešlo nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
8.3.14 10:04
@AngelLilly píše:
Ano, domluva byla Vaše chyba.Ale učitelka musí vědět, zda dítě už nekomu předala nebo jestli je dítě ještě ve školce. Pokud tuto základní věc neví, je někde chyba.

Souhlasím do puntíku. Učitelka musí vědět, jestli dítě už předala, nemůže si to položit jako řečnickou otázku při rozhovoru s rodičem, který hledá své dítě..

Špatná domluva mezi rodiči je jejich chyba..Ale o to tady nejde..

Taky si nemyslím, že zakladatelka měla v úmyslu někoho fackovat. Dovedu se ale vžít do toho šoku, že dítě ve školce NENÍ.
Jako matku mě nezajímá, jak to ve školce chodí(i když je mi to blízké, zajímám se o to a vím, že to není nejjednodušší). Jako matku mě zajímá, aby o mé dítě bylo adekvátně postaráno a učitelka věděla, kde je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6939
8.3.14 10:06
@neumisa píše:
Ono to „odešel s někým jiným“ - i to se může stát. Mně osobně se stalo, že jsem se se svým mužem nepřesně domluvila na vyzvednutí, dorazila jsem a syn už byl ze školky pryč. Takže jo, může se stát, že dítě odejde s někým jiným - prostě jsme se blbě domluvili, naše chyba.

Jistě, tohle se stane hned. Můj chlap je třeba fakt expert a udělat s ním organizační domluvu je prakticky nemožné bez instruktážního papíru :mrgreen: Pokud učitelka pustí dítě s povolenou osobou, nemůže se na ni nikdo rozčilovat. Ale když učitelka dítě hledá, nenalézá a konstatuje že už ve školce teda asi není?? :cert: UH!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
8.3.14 10:08
@neumisa píše:
s tím souhlasím. jenže učitelka, která ty děti jen hlídá ve spojené třídě, nemusí poznat, jestli předala dítě tatínkovi nebo dědečkovi (prostě je nezná, protože s nimi nepřichází do styku) - takže svým způsobem chápu i tu větu „s někým jiným“. Každopádně má vědět, jestli už to dítě odešlo nebo ne.

POkud učitelka neví, komu dítě předává, má to prověřit..
U nás učitelka předá dítě tomu, koho jsme napsali na začátku škoního roku do těch papírů..Naše babička chodí velmi sporadicky a jednou se učitelka syna zeptala, jestli je to jeho babička(když tam pro něj byla poprvé)..Potom se podívala, jestli odpovídá rok narození - přibližně..Nelegitimovala ji, ale ověřila si to..Rozhodně ho nepředala jen tak „mezi dveřmi“.

POřád vidím ten největší problém v tom, že učitelka nemůže dítě „jen tak“ hlídat ve spojené třídě odpoledne. To není žádná omluva. Musí vědět, komu dítě předává(případně, kde je).Jak si to zařídí, je interní věc školky, mě jako rodiče to nemusí vůbec zajímat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
8.3.14 10:10

@Jana206

ale vždyť já souhlasím, nemusíš mi to pořád vysvětlovat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí