Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já jsem teda přečetla jen ten úvodní příspěvek a nějak to nechápu, co chceš na tom řešit
Dítě si odběhlo na wc a učitelka o tom nevěděla, to bych nebrala jako tragédii ![]()
Mně se už taky stalo, že ve mně zatrnulo, když si přišla maminka pro dítě a já ho ve třídě neviděla - ale to jen proto, že se se chlapec nedovolil a odběhl na záchod bez mého vědomí. Ale je to první místo, kam se jdu podívat. Třídu si hlídám, jinam by odejít nemohl. Ale, že bych zkoušela jestli si ho vyzvedl někdo jiný?! To opravdu ne. I když to se už taky párkrát stalo, že se rodiče nedomluvily - přišel pro kluka tatínek a za hodinu maminka a dítě nikde
To se o mě málem pokoušel infarkt ![]()
@madi píše:
Já jsem teda přečetla jen ten úvodní příspěvek a nějak to nechápu, co chceš na tom řešit![]()
Dítě si odběhlo na wc a učitelka o tom nevěděla, to bych nebrala jako tragédii
Děvčata tu řeší, že učitelka breptla něco o tom, že dítko už asi není ve školce, že odešlo s někým jiným
@Jana206 U nás v MŠ máme taky papíry na vyzvedávání. Neexistuje, abychom předaly dítě někomu jinému, než je v těch papírech napsaný. Seznam máme na každé třídě, tak se tam mohou podívat i jiné učitelky než z kmenové třídy.
@Kyslíková tohle se nám stalo nedávno, normálně vyzvedává děda, ale manžel byl ten den na školení, skončil dřív, kluka vyzvedl a jeli nakoupit a zapomněl dědovi zavolat a také z toho bylo pozdvižení na všech stranách
![]()
Nám se stalo, vyzvedávat měl manžel. (Dodám, že ve školce pracuje moje mamka.) Nějak se mu to časově vymklo z rukou a když přijel do školky, už bylo zamčeno. V tom šoku mu nedošlo, že kluka mohla vzít babička (normální to není, vlastně, stalo se to dvakrát, včetne tohoto dne). Já byla v klidu, když mi pak volal, tady u nás na vsi jsou učitelky - tety vcelku připravené si případně vzít i děti k sobě domů. A nějak mě napadlo, že je u babičky. Jenže - babička nebyla doma a neměla u sebe mobil. Tak pak lítal a naháněli se.
@Emilie píše:![]()
Děvčata tu řeší, že učitelka breptla něco o tom, že dítko už asi není ve školce, že odešlo s někým jiným
já vím. ale vysvětlilo se to, kluk se našel
Horší by bylo, kdyby si vyrazil na procházku mimo areál školky ![]()
@lucenka píše:
To že nevěděla, že byl na záchodě bych dokázala pochopit. Dítě si nemuselo říct a odběhlo zatímco ona se věnovala jinému dítěti (tam bych viděla chybu i v dítěti, že učitelce neřeklo). Ale vadilo by mi, že by si nebyla jistá, jestli si ho už někdo neodvedl.
Souhlasim. Ucitelka prece musi vedet, komu muze dite vydat. Rict matce, ktera si prisla pro sve dite, ze si ho mozna uz nekdo vyzvednul, je dost divny. Taky pochopim, ze ditko muze odbehnout na zachod.
@madi píše:![]()
![]()
já vím. ale vysvětlilo se to, kluk se našel
Horší by bylo, kdyby si vyrazil na procházku mimo areál školky
Tak jak to čtu, tak jsem za naši školku ráda. Naposledy se mi totiž stalo, že mi cizí paní učitelka nechtěla dát syna a rozzuřeně mi vysvětlovala, že jako když už rodiče mého syna musejí mít tolik chův, tak je musejí všechny nahlásit, že mohou vyzvedávat ![]()
V tom jejím amoku ji za Boha nešlo vysvětlit, že si asi za prvé spletla dítě a za druhé, že jsem matka
Sranda bylo, vše dobře skončilo…