Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,
prosím o radu - netýká se miminek, ale maminek
Chci začít chodit na solárko, už jsem kdysi před těhu chodila, ale nepamatuju si to: Jak casto musím chodit, abych mela tu správnou barvicku a jak pak na udrzeni? Musim si nejak naplánovat hlídání, bude stacit první týden nebo dva 3za týden a pak 1 týdně?
Díky moc,
Lucka+Klárka
Já jsem chodila 2krát týdně, začala jsem na 8 min, další týden 10, pak 12.Já se opaluju dobře, takže mi to stačilo.Šla jsem pak na 15 min., ale pro mě je to už moc dlouho a je mi děsný vedro a to já nemám ráda.
Ale co mi paní říkala, má se chodit právě tak, a postupně zvyšovat čas.
Andělka
Ahoj holky.
Ono taky záleží jestli to solárko je normál nebo turbo.Já chodila v lázních do turba a začínala jsem na 5´ až max. 10´.Přitom na 5´jsem šla 2×, na 6´ 2× … . No a potom jsem chodila pořád na 10´. Já to měla součástí terapie na prohřátí těla a přijela jsem z lázní jak z dovolené u moře.
Taky ale pozor na reakci se sluníčkem.Sousedka chodila takhle na jaře a když vylezla na sluníčko tak se celá opupínkoval ![]()
Martina
Holky díky, budu chodit do normálního, prijde mi, ze to opaleni dyl vydrzi nez z turba…
Lucka+Klárka
Já se chystám spíš vyrazit na samopalovací nástřik. Do solárka jsem chodila před těhu a je fakt, že se mi změnilo jedno znamínko a taky to nesvědčí kvalitě pleti.
Ahoj holky,
mám teď po porodu nějakou horší pleť, tak jsem chtěla zkusit zajít párkrát na solárko. Protože jsem dost světlý fototyp vždy kombinuju solárium s Betakarotenem. Vás jsem se chtěla zeptat, zda můžu chodit na solárko když kojím a zda můžu užívat ten Betakaroten když kojím?
Předpokládám, že stejně nebudu mít mockrát hlídání, ale stejně bych raděj byla v obraze. Děkuju.
věra
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat,zda některá nevíte jestli se v těhotenství může navštěvovat solárko. V prvním trimestru prý ne,ale pak by to neměl být problém. Tak nevím.
AHOJ MICHAELKO,
taky jsem si pohrávala s myšlenkou, že bych zašla na solárko. Ale raději jsem od toho upustila, po konzultaci s mou tetou, která měla salon i solárium, že prý to záření pro mimišky není dobrý. Mno teď už do solárka asi určitě nepolezu, jsem v 26. týdnu a těhu už jde vidět na me, nevím jak by se na to obsluha tvářila..
Před těhu jsem chodila pravidelně..
Každopádně bych se na to zeptala gynekologa, jestli chceš jít…
Hezký den
Michaello,
já jsem v těhu taky radši solárko vynechala, i když před tím jsem byla taky pravidelnou návštěvnicí. Miminku nedělá dobře ani záření ani to horko. Sice jsem si na konci těhu připadala jak bílá velryba
, ale riskovat se mi to nechtělo.
Peťulda a Míša