Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jaky je vas nazor na tento silikonovy gel na jizvy? Diky
Ahojky,
mám už několik let vystouplé jizvičky na krku po akné, vypadá to jako bradavičky. Po zbroušení laserem se mi to zhoršilo a v těhotenství ještě jednou tolik. Zkoušela jsem masáž jizviček - nic, mast Contractubex na jizvy - nic, teď už přes 2 měsíce mažu Dermatixem a přijde mi, že taky nic. Takže píšu zatím z vlastní zkušenosti, ale mám ty jizvičky dost staré, třeba to chce víc času. Jinak v lékárně mi potvrdili, že je to to nejlepší na jizvy, co se dá teď jako mast / gel koupit.
Tak já jsem minulý rok prodělala operaci přetrhnuté achilovky, jizva na noze byla ukrutna jak z hororu, asi přes 10 cm dlouhá, tlustá, vystouplá. Taky jsem si zakoupila Contactubex, který mi vůbec nic nedělal.
Pak mi doktorka na rehabilitacích řekla, ať se vyprdnu na všechny masti a koupím čerstvé škvařené sádlo (pochopitelně nesolené) a mažu alespoň dvakrát denně. A to bys koukala, jak to fungovalo!!! Sice se za mnou táhli všichni psi z okolí, ale jizva nádherně změkla, zatáhla se dovnitř a dnes mi po ní zůstala slabá růžová čárka. ![]()
Kámoška, co měla operaci kolena nemazala sádlem a zůstala jí ošklivá vypouklá tmavě červená památka ![]()
Přesně, sádlo je zhruba tisíckrát levnější než silikonový gely a taky účinější. Zradila mě od toho lékárnice a to jsem ji chtěla vypláznout skoro dva tácy za gel. POslala mě radši do masny.
Ať žijou obchody, ne?
NiKi
Holky to teda cumim
ja som pouzivala Contactubex na strie aby sa trosku zmensili a nic.Myslite,ze by to
lo mohlo ist aj na jazvu po cisarskom reze?Zatial som ju nicim nemazala ale mne pride moc siroka a v strede taka zatvrdnuta ![]()
Sádlo na jizvu po císaři určitě
.Já jsem po CŘ používala jen sádlo a jizvu mám jenom růžovou čárečku.Dr.si dělal srandu,že pokud budu znova rodit CŘ,tak ji budou na sále hledat
.
Nehledali,rodila jsem normálně.
Sádlo na jizvy jen doporučuji
Dana
Holky, i na strie? Ale to už je asi pozdě, co? 10m po porodu…
Sádlu zdar ![]()
Mirka
Holky, i na strie? Ale to už je asi pozdě, co? 10m po porodu…
Sádlu zdar ![]()
Mirka
mně sádlo také moc pomohlo! Mám cca 10 cm jizvu na klíční kosti
. Lepší než všechny mastičky. Ale chce to mazat fakt poctivě a tlačit - i když je to nepříjemné a bolí to.....
Ještě něco: chce to začít masírovat co nejdřív!!! Čím později se začne, tím menší šance na zhojení.
Holky, s tím sádlem je to velká pravda. Pracuju s dětma po popáleninových úrazech a rodičům jsou sice silikonové gely doporučovány, ale stejně vede nesolené sádlo! I já s ním mazala svoje jizvy. Sice to fakt smrdí jak čert, ale on je rozdíl, když se maže malá jizvička a třeba 20% těla.
Taky jsou vynikající tlakové masáže. Četla jsem nějaké výzkumy, ve kterých psaly, že dodnes není jasné, proč tomu tak je (já měla za to, že díky prokrvení), ale že tlakové masáže prostě zabírají. Zmáčknu kus jizvy co největším tlakem, držím 10 sekund, pustím, posunu se vedle. Ideální je provádět tyto masáže ne na sucho, ale právě na promaštěné jizvě.
Tak hodně zdaru! Jizvy jsou prevít, ale netrapte se pro ně moc ani tam, kde jsou vidět. Děti, se kterými přicházím do styku, mají hluboké jizvy i na 60% těla, jeden klučina u nás má jizvy na 90% těla. A takové popáleninové jizvy prostě neodoperujete, neodmasírujete - ty prostě zůstanou, dají se jen částečně zmírnit. Tak hlavu vzhůru!!!!
Bebet
take se hlasim do klubu neucineho Dermatixu.
Na jizvu po cisari jsem D. ani nezkousela, ale myslela jsem ze mi pomuzou na jizvicky po laparoskopii zlucniku a nic.
Ty jizvicky na brise -jedna tenka na pupikem a dve kulate okolo zlucniku-byvaleho - mi samy o sobe ani nevadi, ale vadi mi jedna v oblasti tesne mezi pupikem a prsama, ktera je dva cm dlouha a bohuzel keloidni (snad jsem to napsala spravne) - tzn. cervena a vystoupla - no proste nehezka a na blbem miste - dobre viditelna. Contratubex nic, ale za dve stovky jsem ani zadny zazrak necekala, bohuzel u Dermatixu za 11 stovek uz cekala a nic… ![]()
Ach jo, proc jizvy na zensky nejsou tak sexy jako jizvy na chlapovi!
![]()
neprihlasena Hanka1
Ted po prispevku Bebet se za svuj komentar teda dost stydim ![]()
On clovek kolikrat resi takove malichernosti a blbosti, pak si prectu treba neco o popalenejch detech a je mi ze sebe smutno, ale aspon se nad sebou trochu zamyslim…
Tak sorry. Hanka1
Ahoj holky,tak som sa rozhodla,ze jazvu po cisarskom vobec nebudem riesiit.Ved ju vidi len manzel a tomu nevadi
Ked som si zvykla na strie po prvom porode,ktore su na stehnach naco sa trapit nad niecim co nohavicky alebo plavky skovaju ![]()