Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Právě jsem naměřila Biance 38,7 po odečtu, hřeje jak kamínka ale jinak je celkem veselá, hraje si a sice trochu kňourá - jenže to ona dělá normálně, je z těch uřvanějších. Naše doktorka už neordinuje, co mám dělat? Mám jí dát čípek (máme Paralen)? Co by to moho být (zuby ne - těch už máme 8 a nikdy takto nereagovala, vlastně ještě nikdy teplotu neměla a to ani po očkování): Nebo mám frčet na pohotovost - zatím jiné potíže nemá..tak mi to přijde zatím zbytečné..
prosím poraďte
dík -klaris
Klaris
a nebude to 6ta nemoc?
Paralen ji dej, a at hodne pije......
Katka
Ahoj Klaris
Tvoje dcerka nemá žádné jiné příznaky onemocnění? Zkus jí prozatím srazit teplotu, teplota nad 38, by se už měla srazit. Musíš jí hlídat, pokud se jí teplota srazí během 45min. Tak je vše asi v poho. Dávej jí hodně pít. Doktora navštiv, až když teplota bude i nadále stoupat.
Ahojky Klaris,
pokud nemá jiné příznaky než teplotu tak stačí čípek.Zoubky to můžou být,na každý zub může reagovat jinak.
Pokud by teplota neklesala nebo stoupla tak bych šla na pohotovost.
Ať je Bianka brzo v pořádku.
Dana
dík za reakce, my jsme až doteď byli až nechutně zdraví tak jsem z toho poněkud vykolejená..snad to bude dobrý, malá už ale začíná být unavená a teď ji mám přicuclou na prsu, teplota ale zatím nestoupá, čípek jsem dala tak uvidíme..
dík Klaris
Ahoj,
před pár dny jsem taky malýmu poprvé naměřila 38,5 stupňů, doposud mu nikdy nic nebylo a ještě se k tomu přidal průjem, tak jsem vyplašená jela raději na pohotovost. Tam mi akorát řekli, ať mu dám paralen pro snížení teploty a ono to opravdu nic nebylo - druhý den bylo všechno v naprostém pořádku. ![]()
Veronika
Klaris, mám pocit, že kopírujete náš včerejší den. Našemu devítiměsíčnímu, do té doby naprosto zdravému synkovi, včera přesně takhle zničeho nic vyskočila teplota. Nekašle, rýmu nemá, nebrečí, že by ho něco bolelo, prostě má jen teplotu. Celkově je hodně ospinkanej a apatickej. Noc byla děsná, dostali jsme se až na 39,8:-((. Dneska je to trošku lepší.
Nastudovala jsem všechno možný, informovala se na pohotovosti (naše Dr. taky nepremává) a vypadá to na onu šestou nemoc. Před pár dny tady o ní byla podrobná diskuze, tak případně mrkni.
A jak léčíme? Po čtyřech hodinách střídáme paralenový čípky a sirup Nurofen. Doporučili nám to v lékárně jako vhodnou kombinaci. Průběžně měříme teplotu a chlácholíme. Víc se asi dělat nedá......
Brzké uzdravení.
Lenka
Ahoj, ja bych dala cipek a pokud by to nepreslo (nemyslim hned po prvnim cipku…) tak bych sla k Dr. Jen pokud by se to zhorsilo sla bych k Dr. hned. Sany.
Taky to tipuju buď na 6.nemoc, nebo jen náhlý výkyv,ale myslím že si nemusím dělat až takové starosti - hádejte jak vypadá takové dítě s horečkou - stojí u sušáku na prádlo a střídavě se snaží shodit již pověšené prádlo, vysypat mi košík s kolíčky a vyndat ještě nepověšené prádlo z vandlíku - a u toho má nepopsatelně blažený výraz..
K.
ahojky mam pulrocni holcicku ktera ma od vcerejska 38,5 a mela dva paraleny detske samozrejme pulku ma pres sest kilo zadny jiny priznak leda jednou za den zakucka dvakrat za den kychne a lezou zoubky u meho trileteho syna to bylo jiny a po ty prvni davce paralenu to nezabralo musela jsem ji na noc dat dalsi a dnes jsem sehnala od kamaradky nebot doktorka neordinuje dithiaden mame s kamaradkou strach s kreci tak ji chci dat na noc s paralenkem dnes rano hrala ale na horecku to nevypadalo snad vecer kdyz se rady teploty zvedaj vecer uvidime jak se to zhorsi do zitra tak utikam za doktorkou ale bojim se ji vzit do tech desti stupnu a co kdyz to jsou zuby a v cekarne plno nemocnych deti a neco fakt chytne sestou nemoc znam diky syna od bratranka co ma zavyznam tato nemoc nechapu ![]()
ahoj helenka20005
Dithiaden proti křečím? Měla jsi snad namysli DIAZEPAM, ten je proti křečím.
me to bylo tak receno ale nemusela jsem nic male davat vecer ji horecka zmizla i kdyz ji mela pres odpoledne divny diazepam neznam
Opravdu - jako prevence křečí se dává diazepam, dcera měla křeče už 2× (poprvé po očkování Priorixem a podruhé při růstu poslední stoličky - večer šla spát v pohodě a vnoci jí najednou horečka vyletěla a dostala křeče), takže ho musíme mít v lékárničce. A dáváme při každé teplotě kolem 38 st. Je jedině na předpis. Dithiaten se dává při alergických reakcích. Ten by ti proti křečím nebyl nic platný, pozor na to! Ale nejsi sama, ten název se plete třeba i mé tchýni a švagrové. ![]()
Ahoj máme stejný příznaky,jen horečka,doktorka si taky myslí 6.nemoc,má toho prej plnou čekárnu,je to virový,ale my jí už měli.Zapomněla jsem se optat jestly to vlastně jde chytit znovu.je to asi půl rok.nemáte zkušenost?