Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, těhulky, snažilky. Mám na vás jednu malou prosbu.
Rok a půl stará dcerka mé švagrové od malička musí navštěvovat spoustu
doktorů. Narodila se o měsíc dříve a pak dělala vše maličko později
než ostatní děti.Ne ale výrazně. Prošli si genetikou a vším možným,
vše naštěstí OK. Minulý týden se však švagrová z nových papírů dočetla, že u malé mají podezření na sotos syndrom. Nikde na netu ani v knížkách
jsme nenašli co tenhle syndrom znamená, nebo jak se projevuje. Neznáte
ho někdo?
Díky za vaše odpověďi - 4 letá snažilka Dandy
Ahoj Dandy,
máš pravdu v češtině žádné informace nejsou, ale našla jsem odkaz v angličtině na sdružení pro podporu lidí postižených sotos syndromem, vysvětlují tam o co se jedná. Je to tady: http://www.well.com/…whatisit.htm. Nevím, jak vládnete anglicky, pokud budete chtít, můžu to zhruba přeložit, aspoň procvičím na MD svoje mozkové buňky. ![]()
Kdyby něco, tak se ozvi.
Hodně štěstí tobě i švagrové.
Peta, Vojta a Klíšťátko
Ahoj Missorko,
možná by bylo fajn, kdy ses pokusila o překlad toho článku a napsala to i na emimčo, aby se i v češtině dalo do budoucna něco najít. Já teda tak zběhlá v anglině nejsem, ale ten článek na který jsi napsala odkaz mě dost zaujal.
Radka
Missorko!
Byla bych taky docela ráda, kdybys to, až budeš moci, přeložila a někam sem to dala. Moc by mě to zajímalo. Sama mám postiženou dcerku, kvůli které jsem si dodělávala speciílní pedagogiku a mám i spoustu kamarádek s postiženými dětmi a zajímá mě to.
Díky moc.
Dobrý den,
je tu nějaká maminka jejíž dítě má diagnostikován tento Sotos syndrom??
Díky
Dobrý den, jak je synek starý? Pokud budete chtít klidně mi napište soukromou zprávu. Synovi už je devět let, takže ty prvotní šoky už máme za sebou.