Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, nevím kde jinde se ptát, tak se zeptám tady. 17.4.2024 mě čeká soud ( jsem poškozený ) Byl jsem už xkrát podat vysvětlení na policii a obvinění (2 borci) jsou ve vazbě. Myslíte že má smysl se spojit s právníkem a žádat odškodné, ikdyž mi žádná majetková újma nevznikla? A když nepočítám pár modřin tak ani fyzická? Natož psychická?
Ptám se proto, že ve svým volnu půjdu k soudu na x hodin, tak jestli se z toho dá vůbec něco vytěžit, ikdyž se mi vlastně nic nestalo. Abych to zkrátil- 3 romové napadli fyzicky naše hosty, já se jich zastal, rozdal pár ran ale v přesile jim to prostě vyšlo
Během minuty tam byla policie, protože se to stalo v centru u naší zahrádky.
Díky
@Michalzz36 píše: Více
S právníkem se klidně spoj, ale nějak nechápu, za co bys to odškodný vlastně chtěl, když se ti nic nestalo. Na základě čeho bys odškodné žádal ![]()
@arinecka No právě proto se ptám, jestli se to dá nějak obkecat, já nevím, vůbec tomu nerozumím
Právník není úplně nejlevnější, tak se mi do toho ani nějak nechce, když z toho nic nepadne 😀
@Michalzz36 o co by ses soudil. Taky by se ti mohlo stát, že zaplatíš soudní výlohy. To by se totiž asi muselo soudit zvlášt, když ti žádná škoda nevznikla.
@Michalzz36 píše: Více
Ale co bys chtěl okecat? Byl jsi na ošetřené u lékaře, máš zprávu o zranění? Nebyl, když píšeš, že bylo jen pár modřin, a policie tam byla hned. Nemá to smysl, vykašli se na to.
Tak mohla ti vzniknout nejaka nemajetkova ujma, kterou bys mohl do zacatku hlavního liceni uplatnit. Nicmene na tohle se neptej na emiminu ale pravnika.
Právníka bych si na tvém místě určitě vzal, abys najednou nekoukal, že je z tebe obviněný, který napadl tři pokojně stolující romy.
@arinecka píše: Více
Chtěl by náhradu ztraceného času taháním po soudech a policii. Nezní to nelogicky, druhá věc je, že z Romů bude těžko něco dostávat. Zeptala bych se přímo právníka.
Jsi poskozeny a soucasne predpokladam svedek, ktery ma svedeckou povinnost, i kdyz z toho nic nekapne, ale hned po svem vyslechu muzes jit domu a nemusis tam byt cely den. Jako skodu muzes chtit napriklad cenu zniceneho obleceni, za cestu k lekari apod. Jinak ti asi nic nedaji a stejne by te odkazali na civilni rizeni
Já když jsem byla jako svědek u soudu, tak jsem si mohla nechat proplatit cestovné a náhradu mzdy.
@JancaS84 píše: Více
cestovné jo, ale píše, že jde ve svém volném čase. A pokud je to ve stejném městě, jak bydlí, tak tam asi ani cestovné nebude. Možná lístek na autobus.
@vokishka píše: Více
No já tam taky byla když sem byla na rodičaku, takže jsem dostala kulový a 27 Kč za MHD jsem jim řekla že mě nezabije.