Soud jako poškozený

19.3.24 16:33

Soud jako poškozený

Ahoj, nevím kde jinde se ptát, tak se zeptám tady. 17.4.2024 mě čeká soud ( jsem poškozený ) Byl jsem už xkrát podat vysvětlení na policii a obvinění (2 borci) jsou ve vazbě. Myslíte že má smysl se spojit s právníkem a žádat odškodné, ikdyž mi žádná majetková újma nevznikla? A když nepočítám pár modřin tak ani fyzická? Natož psychická? :D Ptám se proto, že ve svým volnu půjdu k soudu na x hodin, tak jestli se z toho dá vůbec něco vytěžit, ikdyž se mi vlastně nic nestalo. Abych to zkrátil- 3 romové napadli fyzicky naše hosty, já se jich zastal, rozdal pár ran ale v přesile jim to prostě vyšlo :D :lol: Během minuty tam byla policie, protože se to stalo v centru u naší zahrádky.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33843
19.3.24 16:41
@Michalzz36 píše: Více

S právníkem se klidně spoj, ale nějak nechápu, za co bys to odškodný vlastně chtěl, když se ti nic nestalo. Na základě čeho bys odškodné žádal :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.24 16:44

@arinecka No právě proto se ptám, jestli se to dá nějak obkecat, já nevím, vůbec tomu nerozumím :D Právník není úplně nejlevnější, tak se mi do toho ani nějak nechce, když z toho nic nepadne 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65292
19.3.24 16:45

@Michalzz36 o co by ses soudil. Taky by se ti mohlo stát, že zaplatíš soudní výlohy. To by se totiž asi muselo soudit zvlášt, když ti žádná škoda nevznikla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33843
19.3.24 16:47
@Michalzz36 píše: Více

Ale co bys chtěl okecat? Byl jsi na ošetřené u lékaře, máš zprávu o zranění? Nebyl, když píšeš, že bylo jen pár modřin, a policie tam byla hned. Nemá to smysl, vykašli se na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
19.3.24 16:53

Tak mohla ti vzniknout nejaka nemajetkova ujma, kterou bys mohl do zacatku hlavního liceni uplatnit. Nicmene na tohle se neptej na emiminu ale pravnika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8109
19.3.24 16:54

Právníka bych si na tvém místě určitě vzal, abys najednou nekoukal, že je z tebe obviněný, který napadl tři pokojně stolující romy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
19.3.24 16:57
@arinecka píše: Více

Chtěl by náhradu ztraceného času taháním po soudech a policii. Nezní to nelogicky, druhá věc je, že z Romů bude těžko něco dostávat. Zeptala bych se přímo právníka.

• Citovat
  • Upravit
4154
19.3.24 17:02

Jsi poskozeny a soucasne predpokladam svedek, ktery ma svedeckou povinnost, i kdyz z toho nic nekapne, ale hned po svem vyslechu muzes jit domu a nemusis tam byt cely den. Jako skodu muzes chtit napriklad cenu zniceneho obleceni, za cestu k lekari apod. Jinak ti asi nic nedaji a stejne by te odkazali na civilni rizeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35970
19.3.24 17:30

Já když jsem byla jako svědek u soudu, tak jsem si mohla nechat proplatit cestovné a náhradu mzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65292
19.3.24 17:41
@JancaS84 píše: Více

cestovné jo, ale píše, že jde ve svém volném čase. A pokud je to ve stejném městě, jak bydlí, tak tam asi ani cestovné nebude. Možná lístek na autobus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35970
19.3.24 17:50
@vokishka píše: Více

No já tam taky byla když sem byla na rodičaku, takže jsem dostala kulový a 27 Kč za MHD jsem jim řekla že mě nezabije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová