Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, teď ma malou v péči otec jelikoz jsem po rozchodu nemela hned bydlení, teď si žádám do své péče protoze uz ji mohu nabídnout vše. Jediná ma panicka hrůza je že když se bude odvolávat co bude s malou? Jestli dětský domov nebo bude u jednoho z nás, to je jediné co by me donutilo to stáhnout ale jeho ne, on ji ma jako zbraň proti me ale je tam videt ze výchovu zastává více méně tchýně a mala k nim ani ode mě nechce. Máme neustále boje. Za každou zkušenost budu ráda.
@Myskaaaa95 tak pokud je dítě v péči otce, tak proč by mělo jít do děcáku? dokud soud nerozhodne pravomocně jinak, tak v péči otce zůstane. a tedy nemám zkušenost, ale nebylo by jednodušší požádat spíš o rozšíření tvojí péče, nebo tedy styku, abych byla přesnější, než o její změnu? protože pokud se má dítě u otce dobře, tak asi nebude moc důvod péči přehazovat na druhého z rodičů.
@sagina prave ze mi ji posílají ucpanou (zácpa) a ode me k nim prostě nechce, musim to řešit i třetí osobou aby mala při loučení tak netrpela a i ja, chtěla bych ji do péče protoze vim ze se ji tam zrovna moc nevěnují, jsou s ni skoro stále jen doma a když jsem se chtěla dohodnout na více dnech tak to tchýně zamítla coz ta do toho nema vůbec co mluvit. Jemu není blbý ze ma mala raději všechny než jeho a netrápí ho to do budoucnosti. Má problém mi i rict kde s ni byl a podávat mi informace o malé ![]()
A on se o ni stara spatne? Co stridavka a vyresit to klidne, dohodnout se. Budete se o dite tahat jak 2 haranti o hracku. Zkus ty navstevy, peci o dite s nim vyresit jako dospela. Ikdyby ses mela ponizit nebo se omluvit, lizt do zadku, tak to prezijes a bude taky po tvem
@Micaella22 zkoušela jsem se s nim dohodnout v klidu a prostě ne, kecá mu do toho matka. Ona si malou privlastnila spis jako dceru takze on ma leharo a vsude je slyšet jen babí. Není s nimi domluva vůbec žádná
@Myskaaaa95 Pochybuju, že vyhraješ výhradní péči. Proč by to soud dělal? Vytrhnou dítě z jeho zázemí, protože matka už se dala dohromady…
Na tvém místě bych se pokusila kvalitně připravit na střídavku. Tam máš šance myslím slušné. Ale dopředu tě upozorňuju, že každá socka má strašnou alergii na „já se tak snažím dohodnout, ale s nimi to nejde,“ protože to slyší každý den stokrát. Lepší než útočit „od nich má zácpu“, je prostě to kousnout.
Pokud u tebe hráli nějakou roli drogy, kriminální chování, prostě něco, co nám tady nechceš říct, počítej, že to soud bude zajímat. Tím tě nechci urazit, jen upozorňuju.
A do DD dítě pochopitelně nepůjde, proč by tam chodilo. Není to hotovost, která se dá do úschovy, než se rozhodne, komu patří.
@Myskaaaa95 radu nemám, ale moc držím palce
mám dvouletou a neumím si představit být bez ní ani 1 noc. V rodině máme podobný případ, babka si dítě přivlastnila, její syn (otec dítěte) je mamánek a poslouchá ji a matka dítěte dítě už asi 6 let neviděla i přes soudem stanovené dny kdy ho má mít. Tak vím tak ti musí být, s matkou dítěte to řeším furt. Moc držím palce.
@Bábrdl žádnou kriminální minulost nemam ale rozešli jsme se z minuty na minutu a ja nemela kam jít, do tří dnů jsem sehnala byt, práci jsem měla, byt nebyl vybavený mela jsem tu jen postel a kuchyň když byl soud, do péče ji dostal i s mým souhlasem jelikoz nebylo zázemí pro malou hned. V životě bych si ji nenechala vzit kdybych pro ni měla zázemí a tak jsem to řekla i u soudu
@luloinka jak je to možné že i přes stanovené dny neviděla dítě?
@Myskaaaa95 když přijede, tak ho zapřou, není doma, je nemocný atd. Sociálka udělá jen bububu a nazdar. K telefonu dítě taky nedaj. Alimenty platí poctivě a tak jak má. Ale dítě se jednou pravdu dozví, ale dětství mu bohužel nikdo nevrátí. Ani matce.