Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer, pátrám po odpovědi, jestli musím v žalobě o určení otcovství žádat o osvobození od soudních poplatků, když jsem na rodičovské dovolené. Žiji v představě, že jsem ze zákona automaticky osvobozena…Máte některá zkušenost?
Existuje varianta, že bych veškeré soudní výlohy platila já, včetně testů DNA? Od těhotenství totiž tvrdím bývalému příteli, že není otcem mého syna, neboť žiji s novým partnerem. Může soud toto zohlednit a nechat mě platit? Jestli někdo víte, děkuji.
Ahoj, ty nemusíš řešit vůbec nic, jelikož tu žalobu nepodáváš ve svém zájmu, ale v zájmu nezletilého dítěte, čili jsi automaticky od poplatků osvobozena… Ty by jsi neplatila nic, jelikož je vše v zájmu dítěte…
Také mám v běhu soud o určení otcovství soudci to leží na stole už od 1.3. zrovna jsem podávala žádost na urychlení tak jsem zvědavá co se bude dít a jestli se to pohne…
Slyšela jsem, že znalecký posudek (testy) stojí až 15.000,–- bojím se, že by mohl argumentovat, že jsem mu lhala a soud by tu sumu napařil mě. To bych z rodičáku teda neutáhla! Takže žalobu mám raději podat hned, jestli se to tak táhne, koukám…Budeš žádat i příspěvek na výživu neprovdané matky a brát si právníka?
podes píše:
Slyšela jsem, že znalecký posudek (testy) stojí až 15.000,–- bojím se, že by mohl argumentovat, že jsem mu lhala a soud by tu sumu napařil mě. To bych z rodičáku teda neutáhla! Takže žalobu mám raději podat hned, jestli se to tak táhne, koukám…Budeš žádat i příspěvek na výživu neprovdané matky a brát si právníka?
U mě je to úplně jiná situacepřítel je po smrti… s určením otcovství se žádá automaticky o příspěvek na výživu nezletilého, radím ti to sepsat s právníkem,když jsem to sepisovala sama vrátili mi to zpět na doplnění, mám ale známého soudce tak mi s tím pomohl co vše tam mábýt. Mě budou muset vyplácet příspěvky na dítě přítelovi rodiče, ale nic od nich nebudu chtít nemám je vůbec v lásce…
moc nechápu proč budeš tu žalobu na určení otcovství podávat ty, když otec chce přiznat otcovství? tose dá řešit i mimo soudně, jestli si otec není jistej tak se ty testy dají koupit stojí kolem 5000 a at si je zaplatí…
To je mi líto, tahle možnost, proč žádat určení otc.,by mě ani nenapadla. A kdo ti tedy bude přispívat, když od rodičů nic nechceš, stát? A jak máš staré miminko?
Synovi je 9 měsíců… od státu dostávám rodičovskou a pak moji rodiče… On tchánovců nic nechci, protože s nimi nechci mít nic společnýho, ale to je na dlouhý povídání…
Michaelakkk píše:
moc nechápu proč budeš tu žalobu na určení otcovství podávat ty, když otec chce přiznat otcovství? tose dá řešit i mimo soudně, jestli si otec není jistej tak se ty testy dají koupit stojí kolem 5000 a at si je zaplatí…
Jde o to, že on mi uvěřil, že syn není jeho a už na tom nechce nic měnit, tedy ani na něj platit. A já se rozhodla, že po něm alimenty chci, přestože to vzhledem k jeho platu nebude nic moc…
ted jsem v tom celá zamotaná, napiš mi ještě jednou kdo je otec a kdo není otec kdo to chce přiznat a kdo ne?
podes píše:Michaelakkk píše:Jde o to, že on mi uvěřil, že syn není jeho a už na tom nechce nic měnit, tedy ani na něj platit. A já se rozhodla, že po něm alimenty chci, přestože to vzhledem k jeho platu nebude nic moc…
Ty jsi mu tvrdila, že jeho není? A bude tvé dítě vychovávat tvůj současný přítel? nebylo by jednoduší aby se on nechal zapsat jako otec i když není biologický, ale otec je ten kdo dítě vychovává, a kvůli pár korunám to dělat složitý??No to mi přijde jako kravina i pro to dítě do budoucna je to těžký když zjistí, že má otce co se o něj nestará a ani ho nechce vídat jen na něj platí… ![]()
Bývalý přítel je otec, čtyřměsíčního syna nechce přiznat, ani jít na testy, proto chci podat žalobu.Já žiji s novým partnerem, ale ten není v rodném listě. Omlouvám se, že jsem to zamotala..
podes píše:
Bývalý přítel je otec, čtyřměsíčního syna nechce přiznat, ani jít na testy, proto chci podat žalobu.Já žiji s novým partnerem, ale ten není v rodném listě. Omlouvám se, že jsem to zamotala..
No v rodném listě nemáš tedy nikoho z nich ne? no a nechceš si tam nechat zapsat současného přítele, ten syna ychovává ne? tak je jeho otec, to dítě tobude takhle brát…
Zní to rozumně a jednodušeji ještě to promyslím. Děkuju ti za názory a rady ![]()
A tchánovci tvé miminko nevídají?
podes píše:
Zní to rozumně a jednodušeji ještě to promyslím. Děkuju ti za názory a rady
A tchánovci tvé miminko nevídají?
No jednou za 2 měsíce se vnutěj, ale já nechi aby ho vídali nemám je ráda, jsou to kuřáci a ještě k tomu navíc věřící a pořád mě litujou no prostě radši nemluvit!!