Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemáte někdo tip na nějaké dobré ubytování v soukromí pro rodinu s dětmi v Chorvatsku za nějakou dobrou cenu?Chtěli bychom letos vyrazit poprvé,tak ani nevím přesně kam,poraďte prosím,ráda vyslechnu vaše zkušenosti.předem děkuji
Ahojky, ono hodně záleží, jak daleko jste ochotní jet. My nejdřív jezdili do severní, potom do střední a nakonec do jižní Dalmacie. Ač je to dál, Chorvati jsou tam úplně jiný než na severu. Příjemný, milí, mají rádi Čechy
Též jsme nemuseli takové ty klasické české rodinky - máma, táta, děti, babka s dědkem a tuna paštik v kufru (a nejlépe plato vajíček za zadním oknem
) Ty jsou nejvíc na severu, na jihu je celkově míň turistů a je tam větší klídek a pohoda ![]()
Jinak pro víc informací doporučuju tenhle web, je dost povedenej - http://www.chorvatsko.cz/
Kdybyste se přecejen rozhodli pro jih Dalmácie, mám pár kontaktů na ověřené apartmány na poloostrově Pelješac - městečko Trpanj ![]()
Městečko Trpanj je krásné, klidné, vřele doporučuji. POkud ale máte moc malé děti, tak je to celkem dost daleká cesta. Pokud můžu říct, tak na Makarskou rivieru bych s malými dětmi moc nejezdila. Je to tam spíš o disco a zábavě. Malé městečko je např. Omiš, není přeplácaný turisty, Baška voda,… Na severu Chorvatska bych řekla že jezdí právě ti vajíčkáři a hodně němců.
CO můžu doporučit je, určitě apartmán s klimatizací. Já klimu teda nepoužívám, mám z ní rýmu, ale tam mi přišla v noci vhod.
Myslím že teď je lepší peníze měnit až tam.
Tankovat pouze na kvalitních benzinách. Mám osobní zkušenost - díky levnému benzínu na malé benzině se nám na cestě zpět pokazilo auto, motor odešel, z Vídně odtahovka až do ČR se silně prodražila
. V servisu mi sdělily, že to bylo díky benzínu. Na tobych si dala opravdu dost veliký pozor!
Jinak chorvati jsou milý lidé, ale dost podnikavý, takže za vším vidí podle mě přivýdělek.
Já doporučuju Bašku vodu, byli jsme tam pres Vitkovice Tours na last minute a byla to super dovolena za babku..Tahne se tam dlouha plaz,takze si muzete najit sve misto v soukromi a hlvne kolem plaze je promenada,takze je i kam vecer vyrazit ![]()
My byli loni v: BIOGRAD NA MORU. Byla jsem tam s dvouletou dcerkou a úplně super. Baška voda: Tak jsme bili jen na výletě a také super. I VODICE nejsou špatné, ale tan Biograd je asi nejlepší. Pláže písečné i oblázkové ( doporučovala bych obuv do vody) a mělko, žádné vlny je to mezi ostrovy. Myslím, že se ta cestovka jmenuje SKWER TOURS. Možná jinak ta výslovnost ale tak. Letáky jsem půjčila kamarádce, takže ani tel nemám. Bydleli jsme přímo naproti přes silnici té cestovce- u lidí. Super apartmán, dva samostatné pokoje, koupelna je společná pro ty dva pokoje, kuchyňka, společenská místnost a terasa, na které jsme pořád jedli. K moři tak 150- 200 m.
Z té cestovky dělají i výlety za super ceny a i s rybím piknikem. Čerstvě ulovené makrely na grilu- SUPER. Mají svou soukromou loď na ty výlety.
Uvidíš co tě zaujme víc. Přeji hezkou dovču.
![]()
Holky, zkusím připojit můj dotaz. Jedeme koncem srpna, Terce budou v září dva roky, na Murter. Už jsme tam párkrát byli, ale za svobodna. Jezdíme člunem na ostrovy, kde jsou jen kameny a ježci. Proto teď řeším, jaké boty do vody Jestli ty gumové sandálky, nebo guma plátno tenisky a nebo jako my klasické plátěnky a udělat do nich díry pro výtok vody. Děkujuuu
Dávala jsem do přípěvku také fotky a na té jedné je má dcera na pláži a má botky do vody. Jsou to takové skoro obyčejné sandálky s páskem za patu. Ve sportu jsem je koupila jako dětská obuv do vody. Byla jsem s nima spokojená. Já měla takové ty celé pogumované. Látka uvnitř zalitá v gumě. Uvidíš co napíší jiní… Pa.
Holky,děkuji moc.dáme to nějak dohromady a uvidím pro co se rozhodneme.Karamelino,můžeš mi prosím poslat SZ nějaké ty kontaktíky nebo odkaz ať si můžeme prohlédnout fotky?Věrus,děkuji za fotky.Manža včera došel,že by raději Bulharsko,já fakt nevím.mně se do toho moc nechce,už jsme tam jednou byli,tak bych raději někam jinam.Navíc mě poslední dobou děsí cestování letadlem.
a busem to rozhodně neee,je to moc nadlouho cestování,a s dětmi to nebudu riskovat.mějte se hezky a ještě jednou díky.
Zdravím všechny, jaké máte kdo zkušenosti s počasím na Istrii začátkem srpna? Teplota moře a tak celkově? Jezdívali jsme vždy na Makarskou a tam bylo teplo. Děkuji:)
@Návštěvník78 píše: Více
Ta istrie je takova min stabilni na pocasi. Muze bejt krasne a taky muze prset. Zazili jsme dovoleny kdy bylo celou dobu nadherne a taky jednu, kdy nam 14 dni proprselo. Makarska je, co se tyce pocasi, vetsi jistota