Bez výtahu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12
29.7.10 10:37

Bez výtahu

Ahoj, jsem tu sice nová, ale doufám, že mi poradíte :kytka:

Před týdnem mě propustili z nemocnice, jsem po autonehodě, mám (mimojiné) sešroubované obě nohy a jsem (dočasně, doufám) na vozíku. A teď k problému. Bydlíme v šestém patře panelového domu a včera se jaksi rozbil výtah :cert: Dnes se byl manžel ptát, jak dlouho bude výtah mimo provoz. Správce mu řekl, že výtah se musí vyměnit komplet, takže 6-8 týdnů. A tak teď řeším, jak se mám dostat k doktorům na kontroly? Manžel s holkama můžou po schodech, ale já jaksi těžko. K rodičům na byt nemůžu, máma bydlí ve třetím patře bez výtahu. A bydlet někde v hotelu či penzionu by bylo sakra drahý. Takže co s tím? Mám si pokaždé, když budu muset k lékaři, objednat partu stěhováků, aby mě snesli dolů a pak zas vynesli nahoru? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101537
29.7.10 10:44

Nevím jak je to teď, ale když byl táta takhle po bouračce, taky obě nohy, tak měl na každou kontrolu psanou sanitku. A to bydlíme ve zvýšeném přízemí, ale těch cca 20 schodů ho prostě vždycky museli saniťáci snést.

Druhou variantou je, pokud máš půjčený klasický invalidní vozík s těmi velkými koly vzadu, tak s tím se dá, když se to umí jet i po schodech, ale chce to někoho se zkušenostmi, kdo by to manžela naučil. U nás to nešlo, protože táta váží víc než všichni v rodině a ten kdo vozík veze ho musí být schopen naklonit a v téhle poloze udržet. Ale teda 6 pater je fakt strašně náročných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3582
29.7.10 10:49

ahojki, mně připadá moc těch 4-6 týdnů, nám měnili komplet výtah za nový moderní, dali si na to rezervu 24 dní, ale po 14 dnech měli hotovo. Jasné, že i těch 14 dní bude pro Tebe blbých, ale pořád lepší než měsíc a půl :) tak to jen trošku na podporu.

No jinak tři patra jsou pořád míň než šest, tak bych o rodičích uvažovala :)))

Ale zkus se poptat, jestli nemáš nárok na sanitku, vždyť saniťáci přeci „tahaj“ nemohoucí lidi, je to snad i součást jejich práce, tak snad by to šlo.

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
29.7.10 10:56

Na sanitku nárok mám, ale jen na tu převozní, přiveze - odveze. Nevím jestli mají řidiči v popisu práce i pomoc dostat se do sanitky :nevim:
j.a.n.i1 mám ten vozík s velkými koly, zkusíme dnes s manželem, jestli by to šlo, až holky po obědě zalehnou. Naštěstí mám sotva padesát kilo, tak aspoň tím to usnadním :) Posilovna zadarmo.

A s tím výtahem. Dnes se tu byl podívat chlap z té firmy, prý začnou příští týden ve středu :zed: 6-8 týdnů byl jeho odhad. Kéžby to bylo rychleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
29.7.10 11:04

no a tak když jsi lehká, nesnese tě manžel v náručí? taky by to šlo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
29.7.10 11:08

Jsi lehoučka - manžel tě nesnese v náruči?

Jinak si taky myslím že tři patra jsou lepší než šest, a pokud ti to nevadí, jdi k rodičům :)

Přeji brzké uzdravení :)

• Citovat
  • Upravit
12
29.7.10 11:10

** goldenka** dobrý nápad :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
29.7.10 11:25

alespoň si protáhne tělo a myslím si, že to není zas tak hrozný, když jsi štíhlá, to u mě by se pronesl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
29.7.10 11:29

Holky už jsou v posteli, takže až usnou jdeme to zkusit. Akorát manžel se bojí jestli mě unese :D On váží jen o pět kilo víc než já a svalnatec to zrovna není :-D Doufám, že mě někde nevysype

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101537
29.7.10 11:33

Nevím, jestli to mají v popisu práce, řekla bych že jo, k čemu jinému by tam jinak byli… Akorát nechtěli brát náš vozík, vždy ho vzali na nosítka a v nemocnici mu půjčili erární vozík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
29.7.10 11:35

přinejhorším tě snese nějaký soused, který bude mít víc sil, je potřeba prvně snést vozík, pak tebe a je to :palec: tak hodně štěstí a ať se nohy rychle uzdraví :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
29.7.10 11:39

nemáte nějaké hodné sousedy aby vám pomohly? Škoda,že nemáš mího bráchu.Ten zvedá 120kg,klidně bych ti ho půjčila,ale jste dost z ruky.Nemáte alespoň nějakého kamaráda,co chodí do posilovny?Na tolik pater by chtělo odpočívat nebo nějakého střídače.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
29.7.10 11:41

ahoj mossrin, no když byl ex přítel po bouračce (na vozíku - ochrnut) tak jsem to řešili, že vždy došli dva kluci (brácha a kamarád) a snesli ho i s vozíkem dolů a pak nahoru, když byla potřeba. Bylo to 4patro, ale spotili se. Ty jsi každopádně lehčí, takže v tom to bude snadnější, ale 6patro to bude oříšek, asi bych přemýšlela o stěhování k mamce.

Jinak nerada straším, ale tyto úžasné moderní výtahy jsou na facku. Máme tady ultra úžasný mluvící moderní výtah se znaky i pro slepce atd. ale dělali ho skoro 3měsíce :-( Já sama jsem myslela, že je budu něčím tvrdým střískat a to jsem byla oka, jen jsem asi 10 denně chodila se psem, pro nákup, do práce atd. Bydlím v 7patře!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
29.7.10 12:27
j.a.n.i1 píše:
Nevím jak je to teď, ale když byl táta takhle po bouračce, taky obě nohy, tak měl na každou kontrolu psanou sanitku. A to bydlíme ve zvýšeném přízemí, ale těch cca 20 schodů ho prostě vždycky museli saniťáci snést.Druhou variantou je, pokud máš půjčený klasický invalidní vozík s těmi velkými koly vzadu, tak s tím se dá, když se to umí jet i po schodech, ale chce to někoho se zkušenostmi, kdo by to manžela naučil. U nás to nešlo, protože táta váží víc než všichni v rodině a ten kdo vozík veze ho musí být schopen naklonit a v téhle poloze udržet. Ale teda 6 pater je fakt strašně náročných.

Ja myslim, ze pokud by to brali s vozikem po schodech,tak by mela mossrin brzo vydrnkany zuby :mrgreen: Spis bych to resila s tema sanitakama nebo si domluvila kontrolu lekare primo u sebe doma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
29.7.10 12:27

Takže manžel odpadnul ve třetím patře :D Celý barák se bavil, ale aspoň se nabídlo pár sousedů samo, že když bude potřeba, tak mě dolů nějak dostanou. Manžel je sice zlatej, ale bude nosit jen ten vozík :palec: . Takže zůstanu doma a aspoň mi nebude smutno po holkách. Díky vám za rady ,hodní lidi se ještě najdou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová