Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, jsem tu sice nová, ale doufám, že mi poradíte ![]()
Před týdnem mě propustili z nemocnice, jsem po autonehodě, mám (mimojiné) sešroubované obě nohy a jsem (dočasně, doufám) na vozíku. A teď k problému. Bydlíme v šestém patře panelového domu a včera se jaksi rozbil výtah
Dnes se byl manžel ptát, jak dlouho bude výtah mimo provoz. Správce mu řekl, že výtah se musí vyměnit komplet, takže 6-8 týdnů. A tak teď řeším, jak se mám dostat k doktorům na kontroly? Manžel s holkama můžou po schodech, ale já jaksi těžko. K rodičům na byt nemůžu, máma bydlí ve třetím patře bez výtahu. A bydlet někde v hotelu či penzionu by bylo sakra drahý. Takže co s tím? Mám si pokaždé, když budu muset k lékaři, objednat partu stěhováků, aby mě snesli dolů a pak zas vynesli nahoru? ![]()
Nevím jak je to teď, ale když byl táta takhle po bouračce, taky obě nohy, tak měl na každou kontrolu psanou sanitku. A to bydlíme ve zvýšeném přízemí, ale těch cca 20 schodů ho prostě vždycky museli saniťáci snést.
Druhou variantou je, pokud máš půjčený klasický invalidní vozík s těmi velkými koly vzadu, tak s tím se dá, když se to umí jet i po schodech, ale chce to někoho se zkušenostmi, kdo by to manžela naučil. U nás to nešlo, protože táta váží víc než všichni v rodině a ten kdo vozík veze ho musí být schopen naklonit a v téhle poloze udržet. Ale teda 6 pater je fakt strašně náročných.
ahojki, mně připadá moc těch 4-6 týdnů, nám měnili komplet výtah za nový moderní, dali si na to rezervu 24 dní, ale po 14 dnech měli hotovo. Jasné, že i těch 14 dní bude pro Tebe blbých, ale pořád lepší než měsíc a půl
tak to jen trošku na podporu.
No jinak tři patra jsou pořád míň než šest, tak bych o rodičích uvažovala ![]()
Ale zkus se poptat, jestli nemáš nárok na sanitku, vždyť saniťáci přeci „tahaj“ nemohoucí lidi, je to snad i součást jejich práce, tak snad by to šlo.
A.
Na sanitku nárok mám, ale jen na tu převozní, přiveze - odveze. Nevím jestli mají řidiči v popisu práce i pomoc dostat se do sanitky ![]()
j.a.n.i1 mám ten vozík s velkými koly, zkusíme dnes s manželem, jestli by to šlo, až holky po obědě zalehnou. Naštěstí mám sotva padesát kilo, tak aspoň tím to usnadním
Posilovna zadarmo.
A s tím výtahem. Dnes se tu byl podívat chlap z té firmy, prý začnou příští týden ve středu
6-8 týdnů byl jeho odhad. Kéžby to bylo rychleji.
no a tak když jsi lehká, nesnese tě manžel v náručí? taky by to šlo ne?
Jsi lehoučka - manžel tě nesnese v náruči?
Jinak si taky myslím že tři patra jsou lepší než šest, a pokud ti to nevadí, jdi k rodičům ![]()
Přeji brzké uzdravení ![]()
alespoň si protáhne tělo a myslím si, že to není zas tak hrozný, když jsi štíhlá, to u mě by se pronesl ![]()
Holky už jsou v posteli, takže až usnou jdeme to zkusit. Akorát manžel se bojí jestli mě unese
On váží jen o pět kilo víc než já a svalnatec to zrovna není
Doufám, že mě někde nevysype
Nevím, jestli to mají v popisu práce, řekla bych že jo, k čemu jinému by tam jinak byli… Akorát nechtěli brát náš vozík, vždy ho vzali na nosítka a v nemocnici mu půjčili erární vozík.
přinejhorším tě snese nějaký soused, který bude mít víc sil, je potřeba prvně snést vozík, pak tebe a je to
tak hodně štěstí a ať se nohy rychle uzdraví ![]()
nemáte nějaké hodné sousedy aby vám pomohly? Škoda,že nemáš mího bráchu.Ten zvedá 120kg,klidně bych ti ho půjčila,ale jste dost z ruky.Nemáte alespoň nějakého kamaráda,co chodí do posilovny?Na tolik pater by chtělo odpočívat nebo nějakého střídače.
ahoj mossrin, no když byl ex přítel po bouračce (na vozíku - ochrnut) tak jsem to řešili, že vždy došli dva kluci (brácha a kamarád) a snesli ho i s vozíkem dolů a pak nahoru, když byla potřeba. Bylo to 4patro, ale spotili se. Ty jsi každopádně lehčí, takže v tom to bude snadnější, ale 6patro to bude oříšek, asi bych přemýšlela o stěhování k mamce.
Jinak nerada straším, ale tyto úžasné moderní výtahy jsou na facku. Máme tady ultra úžasný mluvící moderní výtah se znaky i pro slepce atd. ale dělali ho skoro 3měsíce
Já sama jsem myslela, že je budu něčím tvrdým střískat a to jsem byla oka, jen jsem asi 10 denně chodila se psem, pro nákup, do práce atd. Bydlím v 7patře!
j.a.n.i1 píše:
Nevím jak je to teď, ale když byl táta takhle po bouračce, taky obě nohy, tak měl na každou kontrolu psanou sanitku. A to bydlíme ve zvýšeném přízemí, ale těch cca 20 schodů ho prostě vždycky museli saniťáci snést.Druhou variantou je, pokud máš půjčený klasický invalidní vozík s těmi velkými koly vzadu, tak s tím se dá, když se to umí jet i po schodech, ale chce to někoho se zkušenostmi, kdo by to manžela naučil. U nás to nešlo, protože táta váží víc než všichni v rodině a ten kdo vozík veze ho musí být schopen naklonit a v téhle poloze udržet. Ale teda 6 pater je fakt strašně náročných.
Ja myslim, ze pokud by to brali s vozikem po schodech,tak by mela mossrin brzo vydrnkany zuby
Spis bych to resila s tema sanitakama nebo si domluvila kontrolu lekare primo u sebe doma..
Takže manžel odpadnul ve třetím patře
Celý barák se bavil, ale aspoň se nabídlo pár sousedů samo, že když bude potřeba, tak mě dolů nějak dostanou. Manžel je sice zlatej, ale bude nosit jen ten vozík
. Takže zůstanu doma a aspoň mi nebude smutno po holkách. Díky vám za rady ,hodní lidi se ještě najdou ![]()