Soudní posudek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4306
4.3.12 18:56
Gabčulinda píše:
Vyjádření jsme sepsaly s advokátkou hned na začátku a o důkazním materiálu jsme se zmínily právě v tom vyjádření .Nové skutečnosti dávám dohromady a toho 19.-tého je uvedu.Děkuji za popis :kytka: .

Hodně štěstí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
5.3.12 08:15

Moooc vám holky děkuju :kytka: …Mám z toho strach,protože si syna uplácí..Já dávám sladkosti jen za odměnu,hračky taky a oni mi to i sami řekli,že mu to dávají,aby je měl víc rád.To je jasné,že takhle malé dítě z toho nemá rozum a že se za nimi těší,když ví,že bude čokoláda,párek v rohlíku a nové auto… :zed: Doufám,že to,co proti němu mám bude soudci stačit a že nakonec ani na ty testy nebudeme muset. My už takhle máme dost běhání po doktorech a syn už z nich má strach..No uvidíme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
5.3.12 08:16
stepi1 píše:
trvalo to asi 2 hodiny. ex už tam byl, mě dala psát nějaké testy, několik testů a malou si vzala za ex, pak ex šel s malou se projít, docela jsem trnula a tak vyzpovídávala mě, pak mi dávala nějaké obrazce. Pak se vrátila malá. docela dost informací… teď mám od pátku vypracované posudky a čučím jako blázen soud máme koncem měsíce… :,(

Takže z tvojí strany ty testy nedopadly dobře? :( :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
5.3.12 18:02

Mě dopadly dobře. Ale myslela jsem, že jeho odhalí víc, má tam akorád, že je manipulátor a dělá se lepším… takže v podstatě nic moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
26.3.14 21:13

Ahoj
Oživuji diskuzi, protože bych ted byla vděčná za cizí zkušenosti
Prodávala jsem část domu bratrovi a pro finanční úřad jsem nechávala zpracovat znalecký posudek na odhad ceny části toho domu. Daň z převodu už je zaplacená dva měsíce a dnesska mi volala paní, která to zpracovává ( měla jsem to za uzavřené :nevim: ) že znalecký posudek na cenu je chybný a musí se zpracovat znovu, protože tam jsou špatné paragrafy a hlavně ceny 8o Vůbec netuším co mě ted čeká, jestli budem muset dělat nový posudek? Znova platit? Jasné, doplacení daně ano, s tím počítám, ale znova ten zanlec? Není to přeci moje chyba, že neumí dělat svou práci, ne? A jako třešničku na dortu mi sice milá úřednice sdělila, že mi běží už ted penále, protože jsem vlastně nezaplatila celou daň…
CO ted s tím znalcem? Přeci nebudu platit zase za jeho špatně odvedenou práci?
Předem mnoho děkuji, jdem tam až v úterý a dřív se víc nedozvím ani nevím kde takové informace hledat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
26.3.14 21:15

@DeTer Ať vám to ta paní dá písemně, ať máte podklad pro reklamaci toho znaleckého posudku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
26.3.14 21:17

@eumedon Určitě, naštěstí na papíry jsem pes, takže mám i fakturu od zaplacení posudku :mrgreen:
Děkuju
Myslíš, že se to uzná v rámi reklamace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
26.3.14 21:21
@DeTer píše:
Ahoj
Oživuji diskuzi, protože bych ted byla vděčná za cizí zkušenosti
Prodávala jsem část domu bratrovi a pro finanční úřad jsem nechávala zpracovat znalecký posudek na odhad ceny části toho domu. Daň z převodu už je zaplacená dva měsíce a dnesska mi volala paní, která to zpracovává ( měla jsem to za uzavřené :nevim: ) že znalecký posudek na cenu je chybný a musí se zpracovat znovu, protože tam jsou špatné paragrafy a hlavně ceny 8o Vůbec netuším co mě ted čeká, jestli budem muset dělat nový posudek? Znova platit? Jasné, doplacení daně ano, s tím počítám, ale znova ten zanlec? Není to přeci moje chyba, že neumí dělat svou práci, ne? A jako třešničku na dortu mi sice milá úřednice sdělila, že mi běží už ted penále, protože jsem vlastně nezaplatila celou daň…
CO ted s tím znalcem? Přeci nebudu platit zase za jeho špatně odvedenou práci?
Předem mnoho děkuji, jdem tam až v úterý a dřív se víc nedozvím ani nevím kde takové informace hledat

Nový posudek nechá vypracovat FÚ na vlastní náklady. U nás posudek vypracovaný znalcem FÚ vyšel nižší než náš pořizovaný při prodeji domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
26.3.14 21:44
@DeTer píše:
@eumedon, že se to uzná v rámi reklamace?

No to nevím, jestli to uzná, neznám ho. Když nuzná a ukáže se, že posudek byl neodborně proveden (například podle předpisů, které už neplatí), tak podle mne reklamace oprávněná je. Když to neuzná, lze se o to soudit. Když jsi objednávala posudek, tak jsi předpokládala, že bude proveden podle platných předpisů a použitelný pro FÚ, ne? O tom, že bude podle neplatných, předpokládám, ve smlouvě není ani slovo. K čemu takový posudek pak je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
26.3.14 22:06

@blecha72 Toho se bojím, aby to nechtěl vypracovat i FÚ. Jak se do toho baráku dostanu to netuším… No to by bylo na dlouhý lokty, děkuju vím tedy, že to jde a ne z mé kapsy… Toho už bylo dost :x
@eumedon Jasně. Objednávala jsem takového znalce, který to pravě prro finančák dělá. Ono né každý to dělá. Tohle jsem nepochopila, opravdu ne. Paní řikala, že je tam několik nesrovnalostí, tak nechápu, že si smůla sedla zase na mě :mrgreen:

Děkuju Vám dobré duše, částečně jste mne uklidnili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
27.3.14 07:29

@DeTer Asi bych cht2l, ať mi dá ten berňák písemně, kde konkrétně vidí problémy a pak bych pohledal, jestli příslušné předpisy ještě platí (předpokládám, že to bude někde vyvěšeno na webu) a případně vyzval toho znalce, ať se k tomu vyjádří. Tedy, abych se nedostal do situace, že se spletl berňák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
27.3.14 07:38

@eumedon Uričtě to písemně chtít budu. V úterý tam máme jít já i znalec za paní na finančák, tam se prý dozvím všechno. Jde hlavně o to, že on mi vypočítal špatně cifru ohledně zastavěné plochy. Tedy jinka řečeno tato položka se řídí vyhláškou a měl mi počítat něco okolo 3000za kubík a počítal o 1300 méně, přičemž uvedl i jinou vyhlášku. To je hlavní zásadn í problém, kvůli kterému mi běží to penále a chybí tam nějaké fotky nebo co.. To už je prý vedlejší. Spíš porád myslím na to, kdo to bude platit. Nemám problém uhradit to, co mám. Tedy finančáku zbývající dan, ale jsem vnitřně pěkně rozčilená, aby po mě ještě znalec nechtěl peníze za další posudek (což jsem se dočetla že se může stát) nehledě na to, že se mmi teda nechce platit ani to penále. Já teda doufám, že se ten pán k tomu postaví čelem, ale co když ne? Co když mě v tom nechá a zaplatím jak posudek (znova) tak i to okolo a raději vůbec nedomýšlím zbytek.. Tohle se mi nelíbí a právě proto zjištuju kde se dá ( otázkou je co je pravda :| ) co po něm mohu chtít a co zase on…
Přijde mi tohle nelogické :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
27.3.14 07:44

@DeTer No, finančáku to budete muset zaplatit vy a po tom znalci to můžete vymáhat jako škodu.

Když se bude zpěčovat, tak to na něm vysoudíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
27.3.14 07:48

@eumedon toho posledního slova jsem se tak trochu bála. Už nechci :lol: Mám toho dost za posldní dva roky se vídám víc s právníky než s rodinou :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
27.3.14 12:38

@DeTer Tak mu aspoň neříkejte, že se s ním v žádném případě soudit nebudete (a radši ani, že se s ním soudit nechcete).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová