Soukromá PA

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
51
30.11.20 20:27

Soukromá PA

Dobrý den,
Jsem zatím 12+0, takže si ještě dávám na čas, ale chci mít čas nad tím přemýšlet. Vážně zvažuji soukromou PA, ale hlavně, aby mě mohla doprovázet u porodu. Ideálně, aby měla smlouvu s nějakou porodnicí a mohla porod sama vést. 🙂 Chci mít 100% i doprovod partnera.

Jsem z Plzně a dost nerada bych rodila zde ve FN či u Mulačů. Zvažuji Rakovník, Hořovice, Neratovice (ale tam opravdu váhám s dojezdem), ale je mi to v podstatě jedno, je pro mě důležitý trpělivý, příjemný personál, který se mnou bude komunikovat na rovinu a bude respektovat porodní plán. A to i má přání na odd. šestinedělí.

Takže pokud máte tip na sympatickou a rozumnou PA a klidně i porodnici, budu ráda 🙂

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20824
30.11.20 21:03

Tipuju, ze PA je moc nizka sarze oproti doktorum a ze nikde v nemocnici tohle nedovoli. A asi nejjednodussi je si ty porodnice obvolat co ti kde reknou. Osobne si myslim, ze zbytecne prehanis. Pri samotnem porodu ti vetsina veci bude uplne ukradena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.20 21:40

@Nick0000 co se týká Hořovic, tak na to rovnou zapomeň :mavam:

• Citovat
  • Upravit
929
30.11.20 22:30

@Cenarius vždyť je to dnes už celkem běžné, že soukromé pa mají smlouvu s porodnicí. A dost ženám záleží na tom, koho budou mít u porodu a jak se k nim bude chovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
1.12.20 10:08

@DeeSocialWorker myslím, že vím co chci… Měla jsem 2 měsíce praxi na porodnici 😃 jde mi i o péči během těhotenství a je naprosto normální, že porod vede PA. Ano, u primipar je přítomen většinou doktor, se kterým PA konzultujte, on píše ordinace, ale zkrátka hlavní péči má PA, jde mi o péči během celého porodu, za předpokladu, že bude fyziologický. Tzn. měření ozev, natáčení CTG, měření fyziologických funkci, většina vnitřních vyšetření, plnění ordinací, porod placenty, někdy i šití ruptur 1. a 2. Stupně, kontrola FF, krvácení, ev. i novorozence 2h po porodu před překladem na šestinedělí… Atd… A zkrátka je patrné, že soukromé PA se opravdu snaží o klienstkou spokojenost, proto bych ráda šla touto cestou. Porod je zlomový okamžik, na který člověk vzpomíná celý život a mnohdy se odráží na dalším psychickém vývoji novorozence. Je rozdíl, zda v dobrém nebo špatném. Samozřejmě je důležité především zdraví obou a někdy se nedá jinak, ale proč se nesnaží udělat si to co nejpříjemnější. Pokud máte vy špatnou zkušenost, tak mě to mrzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4617
1.12.20 10:40

Příště budu taky chtít soukromou PA. Já jsem bohužel u prvního vyfasovala tu nejhorší pizdu, co tam zrovna měli. I nepříjemné věci se snad dají říct tak, že se rodička nebude cítit jako největší loser v dějinách mateřství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
1.12.20 11:34

U druhé jsem měla soukromou pa a za mě nejlepší investice.
Lze mít i svého/svoji dr. :)
Pokud bude příště, taky si najdu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
1.12.20 14:49
@Nick0000 píše:
@DeeSocialWorker myslím, že vím co chci… Měla jsem 2 měsíce praxi na porodnici 😃 jde mi i o péči během těhotenství a je naprosto normální, že porod vede PA. Ano, u primipar je přítomen většinou doktor, se kterým PA konzultujte, on píše ordinace, ale zkrátka hlavní péči má PA, jde mi o péči během celého porodu, za předpokladu, že bude fyziologický. Tzn. měření ozev, natáčení CTG, měření fyziologických funkci, většina vnitřních vyšetření, plnění ordinací, porod placenty, někdy i šití ruptur 1. a 2. Stupně, kontrola FF, krvácení, ev. i novorozence 2h po porodu před překladem na šestinedělí… Atd… A zkrátka je patrné, že soukromé PA se opravdu snaží o klienstkou spokojenost, proto bych ráda šla touto cestou. Porod je zlomový okamžik, na který člověk vzpomíná celý život a mnohdy se odráží na dalším psychickém vývoji novorozence. Je rozdíl, zda v dobrém nebo špatném. Samozřejmě je důležité především zdraví obou a někdy se nedá jinak, ale proč se nesnaží udělat si to co nejpříjemnější. Pokud máte vy špatnou zkušenost, tak mě to mrzí.

Však já to nikde nepopírám, naopak, přijde mi důležité, aby ženy řešily jak chtějí rodit a měly možnost to realizovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková