Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Rozumím, že zvíře může jakkoli omezovat sousedy, žiju na vsi a snad všichni tu u baráku máme kočky. Můžeme si věřit, že si je navzájem neotrávíme ani jim neublížíme, ostatně už jenom to, že je tu máme fakt všichni, mě trochu uklidňuje, že jsou to zvířata, která mají sousedi spíš rádi.
Zároveň si každá kočka hlídá svoje teritorium, takže naše na naši zahradu nepustí sousedovic kočku a zase naopak, sousedovic nepustí ty naše.
Kdyby moje kočky někomu vadily a přišel by mi to říct, snažila bych se najít řešení, jak souseda neomezovat, a to i za tu cenu, že by kočky nechodily ven vůbec.
Kdyby mi ale kvůli mým kočkám někdo kopal do mého plotu, už by to pro mě znamenalo překročení mých hranic a nějakou akci - ne pomstu, ale spíš vyvolání diskuze, proč to dělá, co mu vadí a co můžu udělat já proto, aby to dělat přestal.
Na závěr však jednu zkušenost se psem.
Někdo v sousední ulici má uštěkanýho ratlíka a ze všeho nejraději jej vypouští na zahradu po deváté večer, a o víkendu v šest ráno, když asi nechce řešit, že pes potřebuje čůrat. Ten pes tam štěká klidně celou noc v kuse. Teď v zimě to jde, ale v létě si kvůli něčí bezohlednosti musíš vybrat, jestli budeš spát nebo větrat, aby ses v tom vedru neupekla. Nepřišli jsme na to, odkud to je. Přes den je ten pes někde zalezlej nebo běhá víc psů po vícero zahradách. A není to pes, co mi vadí, je to ta bezohlednost.
@Ncc1701_new zvíře sousedy omezovat nesmí, proto je máme v noci doma, aby nestekali na ježky v době, kdy to neovlivníme.
Ale sousedi by neměli omezovat ani nás tom, že budou na psy řvát.
Chyba bude asi v sousedovi, protože můj předpoklad, že vadí jen naši psi, neplatí. Dneska jsem se bavila se sousedkou, co má asi tak 15leteho jezevčíka a taky už měli konflikt.
@Alušáček píše: Více
Když psi štěkají na zakladatelcine zahradě jak chtějí, soused si na sve zahradě může taky ječet jak chce
@Anonymní píše: Více
Velmi těžko, stejně jako já se velmi těžko můžu bránit bezohledným pejskařům
@PavelChytry píše: Více
Nestekaji, jak chtějí. Ano, štěkají, ale jak to je víc než pár štěknutí, beru si je domu.
Takže pokud já budu kopat do jejich plotu a ječet mu na děti, bude to v pořádku, protože je bezohledný a nechává je tam hodiny běhat a ječet. S klidným svědomím můžu napsat, že jeho děti vyprodukují více hluku než naši psi.
Tak snad ještě pořád žijeme ve společnosti kde děti znamenají jaksi trochu víc než psi, ne?
@carsa494 samozřejmě, že děti jsou vic. Za mě bychom to měli brát tak, že prostě psi stékají, děti vyskaji, zahradu musíme posekat…
@PavelChytry píše: Více
Vzdyt at si ječí hysterik, ale kopat do cizího majetku nesmí. Navic zakladatelka psala, ze psi téměř neštěkají, takze bych rekla, ze soused bude zřejmě hlučnější neni oni.
@carsa494 píše: Více
Ano normální člověk chápe, že děti povykují, psi štěkají, kočky mňoukají, ptáčci cvrlikají. Svět nepatří jen lidem.
Sleduju celou diskusi od začátku a přísahám!!! Od první stránky si říkám - ti psi jsou určitě baseti a ten chlápek je je-blý
a vono jo ![]()
Baset jako magnet na lidi? Tos mě překvapila. Pro mě je baset vyloženě strašidelný tvor. Asi se ani nedivím, že se sousedovi nelíbí. A jestli sedí u plotu a štěkají nebo jen koukají, brrr. Je to pro mě vyloženě jak scéna z hororu ![]()
Jinak tedy úplně nevěřím, že soused reaguje podrážděně bezdůvodně. To si asi jen ty myslíš, že štěkají občas a běhají kolem plotu občas apod. Soused to asi vidí jinak.
@Ncc1701_new píše: Více
Upřímně. Kočky jsou peklo. Ne, že bych nějaké něco udělala, ale upřímně přiznávám, že mě neskutečně se. e, že mi sousedovic kočky chodí sr. t po zahradě. Je to totálně nechutný, jak kálejí do písku a do záhonů. ![]()
@Michelle_M píše: Více
Taky nechápu ty reakce tady - a ani toho souseda.
@Lil Kitkatt ono je bassetů málo a větsine lidem se líbí. U nás už to nikdo neřeší, protože nás znají, ale jak jsme v jiném prostředí, nebo tu je někdo cizí, tak se vrhají.
Co ti na nich přijde strašidelné?
V jejich prostoru je toho plotu se sousedem asi jen 5 m, tam se baset moc nerozebehne, takže se jdou podivat, co se děje, ale kolem plotu neběhají a ani tam necuci hodiny a hodiny. Kolem plotu budou běhat, když je pustím dopředu, kam smí jen s námi, protože je tam prostor a běhají tam s nimi naše děti.
Sousedovi vadí jen jejich pouhá existence.
@Lil Kitkatt To chápu. S výkaly máme problém jenom u psů, máme před domy trávníky a věčně je na nich nas*áno. Až budu vědět, čí to je, půjdu to majiteli hodit do schránky.
U koček to neřešíme. Vždycky by tam nějaká kadila, naše nebo cizí. To je jak hnůj, do kterého, narozdíl od psího lejna, nešlápneš.