Soused mi malinko vytopil. Kompenzace?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.11.23 13:07

Soused mi malinko vytopil. Kompenzace?

Dobry den!:) prosim o radu. V koupelne mam bodova svetla v sadrokartonu (lehce snizeny strop) nademnou je spolubydleni..pronajem…vlitla jsem na ne meli vodu pod umyvadlem (mozna jim vylitla hadice z pracky, maji odpad do vany, umakart, byt docela v dezolatnim stavu, nevedi z ceho ts voda byla..).. uz asi nic netece..mam tam kolo kolem jednoho bodoveho svetla a za 2 dny se to nrzhorsilo…Kdyz jsem zacala mluvit o pojistce..tak mi rekli, ze mi barvu zaplati..nevim zda to nechteji rikat majiteli nebo o co jim jde..ale rikam si fajn reknu jim treba o 500 a pokud mi to daji tak mam chtit nejaky papir? Nebo staci 500 z ruky do ruky bez papiru? A pokud se to stane znova, tak uz budu chtit kontakt na majitele asi teda..protoze treba pred 10 lety uz tu koupelnu vytopili 2× ale to jsme jeste nebyli vlastniky my..diky za radu. Zajima mi zda si vzit tech 500 bez ppairu jen tak

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
MartinL45
7.11.23 13:11

No, tak to je hodně nešťastné řešení. Majitel to musí vědět, trvejte na opravě a na navrácení do původního stavu - tzn. ten co vám to udělal, musí zajistit opravu. Měl by být pojištěný.

• Citovat
  • Upravit
15050
7.11.23 13:14

500 na jeden flek? Prosímtě v rámci dobrých sousedských vztahů kup malou barvu za pár korun, plus štětku, flek zamaluj, účtenku si nech proplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4814
7.11.23 13:34

S flekem od vody na sádrokartonu to nemusí být tak jednoduché :nevim: Když to přetřeš vodou ředitelnou barvou (primalex a jemu podobné), tak ti můžou zase vylézt. Lepší je flek zbrousit, přetřít (přestříkat) barvou (sprejem) na to určeným a pak teprve natřít tím Primalexem. Na to ti 500,– asi stačit nebude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.23 14:06

@vedma007 @MartinL45

Ja bych rada mela dobre sousedske vztahy…preci jen jde o byt nademnou. Kontakt na majitele nemam a oni nechteji asi abych ho kontaktovala, kdyz mi nabizi, ze mi zaplati barvu. No asi mi 500 stacit nebude..myslela jsem, ze si to nejak dorovnam sama a pokud se to stane znova tak uz pujdu na svj nebo nekam at mi nekdo ten kontakt da.. a nevim kdyz si tech 500kc vezmu zda mam chtit nejaky papir o tom ze mi 500 dali nebo zda si to mam vzit jen „z ruky do ruky“

• Citovat
  • Upravit
MartinL45
7.11.23 14:35
@Anonymní píše:
@vedma007 @MartinL45Ja bych rada mela dobre sousedske vztahy…preci jen jde o byt nademnou. Kontakt na majitele nemam a oni nechteji asi abych ho kontaktovala, kdyz mi nabizi, ze mi zaplati barvu. No asi mi 500 stacit nebude..myslela jsem, ze si to nejak dorovnam sama a pokud se to stane znova tak uz pujdu na svj nebo nekam at mi nekdo ten kontakt da.. a nevim kdyz si tech 500kc vezmu zda mam chtit nejaky papir o tom ze mi 500 dali nebo zda si to mam vzit jen „z ruky do ruky“

Ach jo, k čemu vám budou dobré vztahy se sousedy? Jste na nich nějak závislá? Asi nejste, že? Takže bych trval na to, aby to celé dali dohromady - prostě někdo přijde a vymaluje vám.,.. Nesmíte si nechat kálet na hlavu..

• Citovat
  • Upravit
30300
7.11.23 17:13
@vedma007 píše:
S flekem od vody na sádrokartonu to nemusí být tak jednoduché :nevim: Když to přetřeš vodou ředitelnou barvou (primalex a jemu podobné), tak ti můžou zase vylézt. Lepší je flek zbrousit, přetřít (přestříkat) barvou (sprejem) na to určeným a pak teprve natřít tím Primalexem. Na to ti 500,– asi stačit nebude :nevim:

Přesně tak. protekla nám střecha a flek je na stropě stále, i když už bylo vymalováno dvakrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.23 09:35

@Aspera @MartinL45 chapu, co mi pisete, ale ja resim neco jinyho. Resim kdyz si vezmu treba tech 500 zda mam chtit nejaky papir nebo si to jen tak vzit. Abych rekla pravdu resim milion zivotnich neprijemnosti a nechci resit dalsi…nemam na to nervy ani chut…chci jen pridat na tu barvu a pokud se to stane znovu tak budu trvat na kontaktu na majitele nebo ho budu uhanet trrba dopisama…ale ted se mi to nechce vubec resit..:-(

• Citovat
  • Upravit
30300
10.11.23 09:46
@Anonymní píše:
@Aspera @MartinL45 chapu, co mi pisete, ale ja resim neco jinyho. Resim kdyz si vezmu treba tech 500 zda mam chtit nejaky papir nebo si to jen tak vzit. Abych rekla pravdu resim milion zivotnich neprijemnosti a nechci resit dalsi…nemam na to nervy ani chut…chci jen pridat na tu barvu a pokud se to stane znovu tak budu trvat na kontaktu na majitele nebo ho budu uhanet trrba dopisama…ale ted se mi to nechce vubec resit..:-(

V tom případě vemte 500Kč, ale doufejte, že se třeba strop nerozlepí, neobjeví se další škoda, kde by Vám pak mohli říct smolík, nenahlásili jste to včas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová