Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@nuklear90 píše:
@Lucie_Sx Musela jsem si tu rostlinu nalézt na internetu, jedná se o pámelník bílý. Jsem neodborník, tak pardon.Tuhle toxicitu lidí na internetu nechápu. Hezký den.
ten ma prorustat zdi? ![]()
@nuklear90 píše:
@Lucie_Sx Musela jsem si tu rostlinu nalézt na internetu, jedná se o pámelník bílý. Jsem neodborník, tak pardon.Tuhle toxicitu lidí na internetu nechápu. Hezký den.
Pamelník bílý nikdy netvoří oddenky a určitě neprorazí beton. Fakt ne. Ten je mnohem míň expanzivní než třeba psí víno. Jestli chceš, dej fotku, co tam roste. Ale určitě nemá dvoumetrové šlahouny vyžadující každoroční řez. Ani ten ptačí zob tak rychle neroste. Docela by mě zajímalo, co to má ten soused nasazené. Že to tak rychle roste.
@nuklear90 píše:
O jaké toxicitě mluvíš? Že někdo píše vlastní zkušenost? ![]()
@nuklear90 píše:
Toxicitou myslíš to, že zatímco v reálu ti nikdo neřekne do očí, co si myslí, ale za tvými zády tě pomluví, zatímco tady se všechno dozvíš narovinu.? Jo, aha…
![]()
@inkakřivák píše:
Pamelník bílý nikdy netvoří oddenky a určitě neprorazí beton. Fakt ne. Ten je mnohem míň expanzivní než třeba psí víno. Jestli chceš, dej fotku, co tam roste. Ale určitě nemá dvoumetrové šlahouny vyžadující každoroční řez. Ani ten ptačí zob tak rychle neroste. Docela by mě zajímalo, co to má ten soused nasazené. Že to tak rychle roste.
Leda bambus
. Nebo trifidi ![]()
@Lucie_Sx Taková křídlatka japonská umí děsně věci. Nenávidím tohle zavlečené invazní svinstvo. Ale to si snad nikdo soudný na zahradu nedá. Pamelnik to určitě není. Ten má hodně jiný habitus.
Fakt by mě zajímalo, co to je za keř.
@inkakřivák píše:
@Lucie_Sx Taková křídlatka japonská umí děsně věci. Nenávidím tohle zavlečené invazní svinstvo. Ale to si snad nikdo soudný na zahradu nedá. Pamelnik to určitě není. Ten má hodně jiný habitus.
Fakt by mě zajímalo, co to je za keř.
Taky by me to zajimalo.
Popisuje to jako „horor hadr“.
@Lucie_Sx píše:
Taky by me to zajimalo.
Popisuje to jako „horor hadr“.
Teď likvidiju bambus, co sem jeden profizahradník nasadil. Ze záhonu metr na metr jsem vykopala už pět dvacetilitrovejch kýblů oddenků a kořenů, proroste to všude. To JE horor hadr. Ale zmiňovanej pámelník opravdu ne…
@Janli Ale bambus je fantastická rostlina. To zase jo. Výhonky můžeš využít v kuchyni, listy sežere dobytek a stvoly, to je na všechno. Můžeš z toho dělat nábytek, stavět domy, vyrábět nádobí i v tom vařit. A roste až o 3 metry za rok.
@inkakřivák píše:
@Janli Ale bambus je fantastická rostlina. To zase jo. Výhonky můžeš využít v kuchyni, listy sežere dobytek a stvoly, to je na všechno. Můžeš z toho dělat nábytek, stavět domy, vyrábět nádobí i v tom vařit. A roste až o 3 metry za rok.
Mně by ke štěstí stačilo, kdyby šel normálně zlikvidovat….. ![]()
Na tenhle nezabral ani roundap…
@Janli píše:
Mně by ke štěstí stačilo, kdyby šel normálně zlikvidovat…..
Na tenhle nezabral ani roundap…
Presne, kdysi prvni sousedi si vysadili u naseho plotu bambus, uz tu davno nebydli a bambus likviduju jeste ja po 15 letech, nastesti je to v rohu zahrady, ale prorusta ta mrcha vsude a kolik uz mam z jejich bambusu tycek k rajcatum…osvedcilo se mi smiknout ho pred zimou tak, aby stvolem dovnitr tekla voda, pak cast rostliny zmrzla, uschla a uz neobrazila…
@Hanka1 Zkoušela jsi to u nějak omezit výběh? Zakopat dokola plech, aby tím neprošel? Tohle jsem udělala malinam a je klid. Na mátu to ale neplatí, ta přeleze přes vrch.
@inkakřivák píše:
@Hanka1 Zkoušela jsi to u nějak omezit výběh? Zakopat dokola plech, aby tím neprošel? Tohle jsem udělala malinam a je klid. Na mátu to ale neplatí, ta přeleze přes vrch.
Jee maliny teď taky resim, hroznej plevel
jedny jsem zasadila s květináčem, moc to nepomohlo
druhym jsem okolo vykopala příkop
abych mohla ty kořeny presekavat, ale nic na ně neplatí, že uz vymyslim, že jim snad vybetonuju koryto a do nej to zasadim ![]()