Soused ničí náš plot

Anonymní
18.6.20 22:53

Soused ničí náš plot

Dobrý večer, už začínám být bezradná a proto prosím o radu zde. Máme dům v řadové zástavbě, kdy plot se sousedy, stojí na našem pozemku a proto mám za to, že je náš. Sousedé ho však dle mého názoru likvidují, popínavou rostlinou. Vysadili ji bez našeho souhlasu a na výzvy k alespoň udržování rostliny, nereagují. Proto bych byla ráda, kdyby rostlina z našeho plotu zmizela a to nejlépe hned. Zítra se chystám sepsat písemnou výzvu k odstranění, jelikož na slušnou prosbu jsme se dočkali maximálně tak výsměchu a nepříjemností (schválností) z jejich strany. Rostlina podle mě plot za 1 poškozuje a za 2 to vážně vypadá hnusně (fotky přiloženy). Pokud je tady někdo, kdo se v těchto věcech vyzná, ráda bych se utvrdila v tom, že opravdu nemají právo na náš plot nic sadit a ráda, bych radu, jak postupovat v žádosti o odstranění, případně o jaký paragraf se opřít. Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
18.6.20 23:05

Ja bych po vas chtela zase odstranit tu zelenou plastovou prisernost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.20 23:06

Proč ho neustrihnete sama, když vám to vadí? 🙂 pochopte i sousedy, ne každý se chce dívat na zelenou plachtu :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.6.20 23:07

@Lucie_Sx tu tam dali taky oni, ale tu jsem jim dovolila

• Citovat
  • Upravit
2474
18.6.20 23:07

Raději kytka, než ten plot s plachtou. Tam kde to přesahuje na vaši stranu to ustřihni. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
18.6.20 23:09

Soused to tam asi nasadil, aby na nej nebylo vidět. Dle mého názoru si na své straně plotu může vysázet co chce, ale nesmí to přesahovat na vaši stranu (třeba větve nějakého stromu). Takže ty šlahouny zasahující k vám by měl zastřihávat. Jinak ta zelená fólie vydrží pár let a pak se většinou stejně zničí vlivem počasí. Vysaďte si na své straně třeba nějaký živý plot a je to. Vypadá to lépe než pletivo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Anonymní píše:
Proč ho neustrihnete sama, když vám to vadí? 🙂 pochopte i sousedy, ne každý se chce dívat na zelenou plachtu :roll:

Tu zelenou plachtu nechali natáhnout oni. Je sice natažená z naší strany, ale dělala to firma kterou sehnali a zaplatili. Dokonce ji tam upevňovali z jejich strany. Jen ji na naši stranu přehodili.

• Citovat
  • Upravit
2474

Nemají to prostě jako zástěnu a trochu i zvukovou izolaci? Všechno vyžití pro děti nalepené na plotě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.6.20 23:10

Ty se pouze domníváš, že ten plot je váš. Plot je toho, kdo ho postavil, proto si nejdřív vlastnictví plotu ověř, aby jsi se ve finále nedivila. Pokud rostlina přesahuje na váš pozemek, můžeš ji šetrně odstranit. Jinak, opravdu ti stojí taková hloupost za pokažení vztahu se sousedy. Tyhle žabomyší války nikdy nemají vítěze a jen neskutečně otravují všem život.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.6.20 23:11

@aknadar ale ta rostlina je na našem plotě, který se pod jeho vahou probíhá a ničí. Oni to nevysadili na svojí straně, ale na náš plot.

• Citovat
  • Upravit
34322
18.6.20 23:12
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx tu tam dali taky oni, ale tu jsem jim dovolila

Vzdyt je to z vasi strany.

Jinak psi vino, pokud se udrzuje, tj. striha, je na plote fajn. Skrz plot v lete vubec neni videt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.20 23:12

@Janli plot postavila firma, která všechny tyto domy postavila a pak nám to i s plotem, který je na našem pozemku prodala.

• Citovat
  • Upravit
2474
18.6.20 23:13
@Anonymní píše: …kdy plot se sousedy, stojí na našem pozemku a proto mám za to, že je náš.

Co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.6.20 23:14
@Anonymní píše:
@Janli plot postavila firma, která všechny tyto domy postavila a pak nám to i s plotem, který je na našem pozemku prodala.

Plot je prinejmensim spolecny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.6.20 23:16
@Anonymní píše:

A máš ten plot v kupní smlouvě? Jak vůbec víš, že je na vašem pozemku? Nezlob se na mě, ale tohle he noční můra sousedských vztahů. Ty jim k plotu nastrkáš kompletní dětský hřiště a zuříš kvůli kytce?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1