Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Jogrr píše:
Hracky nejsou bordel, nicmene to, jak to mam mas vyskladane bordel je, takze ano, jste bordelari.
A do me rodiny se nenavazej, aby ses naoplatku nedozvedela neco o tom, ze jsi spina, bordelarka a odpudiva nesnasenliva sousedka.
Hele, alecto uz je trochu přehnaný, ne? Normálně vyskladany hračky a hned špína?
Jako sousedi maj tenhle domeček taky u plotu a kdyz si s nim děti hrajou tak cestuje po zahradě, auta předpokládám taky cestujou podle toho jak si s nima dítě hraje.
Zakladatelko, bejt tebou uz tady nepřispívám, žádnou radu co s tim, tady stejně nedostaneš a nechat se tu urážet asi taky nemáš za potrebi ![]()
@Anonymní píše:
A tu plachtu bych mohla sundat? Oni krátce po nastěhování přišli s tím jestli ji tam můžou dat a já s ohledem na soukromí obou stran souhlasila. Pozdě mi došlo, že ji dali z naší strany proto, aby mohli plazit po jejich straně tu rostlinu. Zakotveno nikde nic není, ale sloupky jsou opravdu zabetonované na našem. Já bych vedle toho plotu postavila i nějaký pěkný, dřevěný plot nový, ale předpokládám, že na to je potřeba jejich souhlas a ten by mi jistě nedali.
A proč myslíš? Jejich cíl je vás nevidět a ideálně se s vámi moc nepotkávat, já myslím, že kdybyste si tam ze svojí strany dali dřevěné panely, tak budou sousedi nadšení.
A co se té plachty týče, tak já myslím, že sousedka vůbec neví, jak se vám ta plachta prohýbá (z její strany to vidět tolik není a ona jen vidí, že pletivo je v pořádku a hysterická sousedka pořád tvrdí, že jí ten plamének ničí plot, což není pravda). Kdybys jí slušně řekla „nám se to tady prolamuje, mohla bych tu plachtu v těchto místech (třeba 2 plotová pole) sundat, aby šly zastřihnout ty rostliny z naší strany? Plachtu jste platili vy, tak jestli ji chcete odborně zkrátit a ten vystřižený kus si vzít, tak vás sem pustím.“, tak by ti to fakt nezakázala.
Přečti si 4 dohody a snaž se řídit obzvlášť dohodou „nevytvářejte si domněnky!“ Ty už dopředu něco předpokládáš, domníváš se, že bude ta a ta reakce, a pak už přistupuješ k té situaci útočně a ublíženecky (viz ta paranoia, že sousedi schválně grilují, když tam sušíš prádlo a potřebuješ kvůli nim sušičku
).
Mi teda prijde, ze plot to nenici, jen to vyvaluje tu stinovku. Coz je teda taky desna moda, kterou nechapu, cpat na ploty stinovky, je to hnusny a stejne je dovnitr videt. A ta popinavka se mi nezda, ze by byl plamenek - jestli jo, tak sousedku pouc o spravnem strihu
. Jinak jestli ti zelena kytka pripada hnusnejsi nez plachta, tak si dej hadr na hlavu, zklidni se a to, co ti leze na pozemek, ostrihej.
@Anonymní píše:
A tu plachtu bych mohla sundat? Oni krátce po nastěhování přišli s tím jestli ji tam můžou dat a já s ohledem na soukromí obou stran souhlasila. Pozdě mi došlo, že ji dali z naší strany proto, aby mohli plazit po jejich straně tu rostlinu. Zakotveno nikde nic není, ale sloupky jsou opravdu zabetonované na našem. Já bych vedle toho plotu postavila i nějaký pěkný, dřevěný plot nový, ale předpokládám, že na to je potřeba jejich souhlas a ten by mi jistě nedali.
Tak současný plot je sto pro na vašem pozemku, ale nesouhlasili by s novým plotem… ![]()
@Bandii píše:
Tak současný plot je sto pro na vašem pozemku, ale nesouhlasili by s novým plotem…
Tak třeba postavit betonovou zed, co tu někdo radil zrovna neni jentak..
Treba u nas nesmí být na předním plote, natož mezi sousedy..
@a12 píše:
Hele, alecto uz je trochu přehnaný, ne? Normálně vyskladany hračky a hned špína?
Jako sousedi maj tenhle domeček taky u plotu a kdyz si s nim děti hrajou tak cestuje po zahradě, auta předpokládám taky cestujou podle toho jak si s nima dítě hraje.Zakladatelko, bejt tebou uz tady nepřispívám, žádnou radu co s tim, tady stejně nedostaneš a nechat se tu urážet asi taky nemáš za potrebi
Víš jak, on nebo ona zřejmě jede dle hesla "podle sebe soudím tebe. ![]()
Zakladatelko. Nejdřív zjisti, čí doopravdy ten plot je. Od toho bych se odpíchla.
A taky nevím, proč se do ní navážíte. Sousedka asi taky bude dáreček, když kvůli plačícímu děcku volá sociálku.
Se divím, že mně už ty tři děti za věčný řev nekdo neodebral. ![]()
Zakladatelko, dej si panáka. Zjisti, čí je plot a pak můžeš něco dělat.
@Jogrr píše:
Hracky nejsou bordel, nicmene to, jak to mam mas vyskladane bordel je, takze ano, jste bordelari.
A do me rodiny se nenavazej, aby ses naoplatku nedozvedela neco o tom, ze jsi spina, bordelarka a odpudiva nesnasenliva sousedka.
A ty nejsi normální ![]()
@Jogrr píše:z nekolika diskuzi sem si vsimla, ze jsi strasne protivnej clovek, co si mysli, ze je neco vic. Ale ted jsi tomu dala korunu.
@ocean.mama píše:
z nekolika diskuzi sem si vsimla, ze jsi strasne protivnej clovek, co si mysli, ze je neco vic. Ale ted jsi tomu dala korunu.
Ano, tato její reakce je nechutná, plná zášti. Chvilku jsem koketovala s myšlenkou vyfotit naše pískoviště, z toho by jí rupla cévka
Jsem špína a bordelářka, ale jsem šťastná.
Ale zakladatelka by se taky měla hodit do klidu, sousedi evidentně zahradu nějak udržují, mohlo by být mnohem hůř (kdyby tam třeba měli slepice i s kohoutem, který si potřebuje pořádně zakokrhat). Oni tam mají vztahy tak vyhrocené, že už si nevěří ani pozdrav - v tom se nedá dlouhodobě žít. Měli by si uvědomit, že tímhle přetahováním a hledáním viníka na druhé straně plotu si narušují domov úplně zbytečně. Dala bych tam dřevěné panely, co nejdřív.
@Jogrr píše:
Takze ty muzes zakladatelku osocovat z bordelu, ale ona se vyjadrit k tobe nesmi, protoze se ti to evidentne nelibi. Zajimavy
. Nastesti je to verejna diskuze
.
Taky jsme v řadovce a víš jak to vyřešil soused obvedle? Plot vykuchal, navezl si cihly a postavil cihlovou zeď. A má klid od nás i sousedky odvedle.
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx tu tam dali taky oni, ale tu jsem jim dovolila
ta plachta je z vasi strany ![]()
Ahoj, já teda nechápu, proč se tu pouštíte do zakladatelky kvůli nějakým hráčkám? Podstata byla, že sousedé ničí plot, který se prohýbá a sousedům je to jedno… Mě takhle někdo ničit plot, tak ho poženu, ať kouká ten plot spravit, když ho prohnuli.
@Paulax píše:
Ahoj, já teda nechápu, proč se tu pouštíte do zakladatelky kvůli nějakým hráčkám? Podstata byla, že sousedé ničí plot, který se prohýbá a sousedům je to jedno… Mě takhle někdo ničit plot, tak ho poženu, ať kouká ten plot spravit, když ho prohnuli.
Taky nestačim zírat, jak se tu do ní pouštěj, že co jako čeká a ať si uklidí ten cirkus (dětské hřiště) ani se nedivím, že jsou sousedské vztahy napjaté, protože jestli tyhle “rádkyně” vedle někoho bydlí, tak to taky musí být za odměnu ![]()
@chelsinka1988 protože : chčije a chčije
, jak,, kdosi,, řekl…a nuda je tu