Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nevim jak bych reagovala asi bych dvere otevrela aspon na retizek a rvala at vyburcuju tre a nejake chlapy v baraku nevim no
Chapu, ze se bojis ale nechapu, ze i presto policii nereknes co jsi videla…
Promiň, ale jsi hloupá. Umíš si představit, že by nikdo nepomohl třeba tvému dítěti? Ten chlap snad utekl ne? Dle mého máš výčitky právem. Ale aspoň jsi zavolala tu 158 no.
Edit: Nemyslím plést se do hádky, ale pomoct ženě ležící pod schodama si mohla.
Příspěvek upraven 28.05.17 v 20:04
Myslím, že nemusíš mít špatné svědomí, chránila jsi sebe a své dítě. Navíc pokud píšeš, že je to na denním pořádku, tak paní bohužel měla zřejmě dost příležitostí to změnit, což neudělala
. Udělala jsi všechno, co bylo v tvých silách
.
Nevím jestli bych sama s dítětem otevřela a motala se do hádky dvou lidí, natož když to bylo často a buhvijake existence…
Ale jak by chlap zmizel určitě bych šla pomoct a rozhodně bych svědčila ![]()
Kdyby tam už nebyl, tak bych ji šla pomocí. Pokud bych ale věděla, že je ještě poblíž, tak nevím, bála bych se, aby mě též než mlátil nebo nezabil. Dobře, že jsi zavolala policii a měla bys s nimi spolupracovat…
Policie tam už byla jak utíkal, viděli ho, sice ho asi nechytili ale hned u ní byli, takže už nebyl důvod pomáhat, ani se mě nikdo neptal co a jestli jsem viděla, mám se přihlásit?
Přesně tak, do hádky bych asi také nešla, ale zavolala hned policii a rychlou, byla si první, co to viděla. A určitě jim řekni, co si viděla. Vždyť to pak může dopadnout tak, že žena řekne, že spadla, nebo bůhví co.. a bez svědků je namydlená.
Určitě chápu, že ses bála, ale nechápu, že jsi policii nevolala rovnou, když jsi viděla, jak ji mlátí a po tom, co ji schodil ze schodů a odešel bych spíš volala záchranku a šla sousedce pomoct.
Ovšem pozdě bycha honit, nikdo, kdo v této situaci nebyl nemůže na 100% říct, jak by se zrovna on zachoval.
Já se ti nedivím, partner takhle jednou chtěl ženě pomoct a nakonec mu ještě ta ženská nadal. Sousedka měla dost šancí odejít, mohla to čekat…
Určitě bych ale řekla, co jsem viděla..
Zvladla bys mlcet? Nepomoct ji? Zit s tim pak? Sama sis tim prosla, vis jake to je..
Chapu, ze mas strach o sebe a sve dite, budes vypovidat a muze se agrese obratit proti Tobe, ale zkus se poptat jestli to jde i anonymne, ze se bojis ![]()
Nevim, jak bych reagovala, mela jsi doma spici dite, tvoje povinnost byla ochranit ho. Policii jsi zavolala, to je hlavni. A dal bych se do toho nepletla. Co zmuze tve svedectvi? Bud zena sama rekne, jak to bylo a pokud bude chtit partnera kryt, tak tvoji verzi stejne popre.
Ta sousedka ale bude muset - bohuzel - dat souhlas s trestnim stihanim jako poskozena… pokud ho neda, tak z toho stejne nic nebude… Tve obavy chapu, prave predstava, ze souseda napraskas policajtum a on si pak muze svuj vztek vybijet i na Tobe…
Hlavne si nic nevycitej, v techle situacich kazdy reagujeme ruzne. A ne vzdy ti nejvetsi hrdinove jsou ti nejrozumnejsi. Ja byvam opacny extrem, ktery si pozdeji vycita, ze moc riskoval. Ale rozhodne ted bych kontaktovala policii. V klidu jim rekni, ze jsi to nerekla driv, ze jsi mela strach, ale ze ho mas porad. Ze jsi vse videla, ale jestli tvou pomoc potrebuji, ocenila bys, aby to tve svedectvi slo zaridit nejak bezpecne…
Máme problémové sousedy, u kterých je domácí násilí na denním pořádku. Včera to ale překročilo všechny meze.
Byla jsem se synem sama doma, slyšela jsem zase řev z chodby, no nic zvláštního je to tady skoro každý den, zdálo se mi to hlučnější než jindy, takže jsem šla koukat přes kukátko.
Soused tahal ženu za vlasy do chodby, chvíli se tam mlátili až mi to bouchalo o dveře a potom ji vší silou shodil ze schodů a utekl.
Viděla jsem to celé, trvalo to pár minut, ale měla jsem tak hrozný strach otevřít a něco říct, bála jsem se že mi vletí do bytu a už tak jsem se třepala že se syn strachy vzbudí a něco uslyší - nechci aby z toho měl trauma, něco podobného jsem si v dětství zažila.
Zavolala jsem policii, ale nevyšla jsem z bytu ven. Nepomohla jsem.
Mám z toho dost špatný pocit, na jednu stranu jsem měla strach o sebe a své dítě, na druhou stranu kdybych něco řekla tak by to možná takhle nedopadlo..
Sousedka je stále na intenzivce. Já jako svědek figurovat nebudu, neřekla jsem nic o tom že jsem to viděla, volala jsem na základě hluku. Sanitku pak volali asi jiní sousedi, nebo pak už policajti. Ještě teď se z toho třepu.
Nemůžu se s tím pořád srovnat, říkám si jak by asi bylo mně kdyby mi nikdo nepomohl…