Soused ruší plot - poraďte!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31278
25.2.16 13:43

@Makin nojo, ty naše sou fakt ovce. To už se spíš snaží prorazit brankou, kterou k nim chodíme krmit (asi si pamatují, že bývá otevřená, a i tam to zkoušejí, jen když na dolní zahradě mají spaseno a zachce se jim travičky na horní části), ale ten nízký plůtek s oky, že by se jimi malý dítě protáhlo, ten je nechává chladnými :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
25.2.16 13:44

@Avocadka Hele, nemusíš na mě tímto „tónem“, jo? ;) Nepřišla jsem se hádat, přišla jsem si pro radu. Jak už jsem psala, plot, který tam stál, jsme si komplet opravili pro naše potřeby a nový nepotřebujeme, a jelikož podle zákona si plot staví ten, kdo ho potřebuje, nevím proč by po nás soused měl chtít peníze? On si staví nový plot protože on ho potřebuje - tak ať si ho staví, ale prostě vadí mi, že nám bourá plot, který potřebujeme zase my. Jinak, že nejsme schopní si postavit plot - ehm, ten plot, který odděluje náš pozemek od toho sousedova, je jen nepatrná část celkové ohrady pro naše ovce. Ten zbytek ohrady jsme si stavěli sami svýma rukama, já s manželem, takže plot si postavit umíme, to se bát nemusíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
25.2.16 13:45

@sao Existuje mobilní oplocení, věřím, že se dá pronajmout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.2.16 13:46
@sao píše:
@AméliezMontmartru No, a mě právě zajímalo, jestli tohle může udělat - zbořit plot, který já potřebuji.@terinka4444 Tak než posouvat celý plot (je to sakra velký úsek), to už mi přijde lepší postavit dočasnou ohradu… Jako řešení by se nakonec našlo, o to mi nejde. Já se ptám hlavně na to, jestli soused jedná správně, jestli tohle smí. Za všechny ostatní rady ohledně stavby ohrady atp. děkuji, ale to bychom si vyřešili sami. Jen jsem se chtěla poradit, jak jednat se sousedem a zda to takhle může udělat, nic víc. A jinak - že nechce peníze - to je trošku mimo, ne? Protože plot staví ten, kdo ho potřebuje. My nový plot nepotřebujeme - my jsme si ten stávající opravili a vyhovuje nám, ovce nám nikam neutíkají. Pokud nevyhovuje sousedovi a potřebuje nový, staví si ho sám na svoje náklady, proč by měl chtít peníze po nás? My nový plot nepotřebujeme. Nám stačí ten, co tam je a soused nám ho boří :D

jo, jenže on milý soused ten svůj stávající, co jste si opravili může zbourat, když není váš, je jeho, a nepostavit váš úsek, to by teprve bylo. Prostě se s ním pokus domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
25.2.16 13:47

@Kelsey Jasně, však na to se chystám jako první :) Určitě se s ním budu snažit domluvit tak, abychom nemuseli stavět žádnou provizorní ohradu ani ovce někam převážet - protože na to teď fakt nemáme čas. Doufám, že se slušně domluvíme. Ptám se jen jak na tohle pohlíží zákon - pro případ že bychom se nějak nedohodli, ale já doufám že se dohodnem :) Děkuji za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.16 13:47
@sao píše:
@AméliezMontmartru No, a mě právě zajímalo, jestli tohle může udělat - zbořit plot, který já potřebuji.

Pokud plot je jeho či na jeho pozemku tak jej zbourat může, i když vy ho potřebujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.16 13:48

@sao Jinak, ono i na bourání a stavbu plotu snad musí být povolení, tedy my jsme kdysi na městu oznamovali, že budeme bourat plot a dělat nový, takže on ho má nejspíš taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
25.2.16 13:49

Jezis budte radi, ze plot budete mit zadarmo a novej, jeste mu vynadejte ze nemate kam dat ovce, holt ted budete muset zainvestovat vy do nejakeho kotce, par prken a sikovnej chlap to zmakne vzdycky.

Příspěvek upraven 25.02.16 v 13:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
25.2.16 13:49
@sao píše:
@Avocadka Hele, nemusíš na mě tímto „tónem“, jo? ;) Nepřišla jsem se hádat, přišla jsem si pro radu. Jak už jsem psala, plot, který tam stál, jsme si komplet opravili pro naše potřeby a nový nepotřebujeme, a jelikož podle zákona si plot staví ten, kdo ho potřebuje, nevím proč by po nás soused měl chtít peníze? On si staví nový plot protože on ho potřebuje - tak ať si ho staví, ale prostě vadí mi, že nám bourá plot, který potřebujeme zase my. Jinak, že nejsme schopní si postavit plot - ehm, ten plot, který odděluje náš pozemek od toho sousedova, je jen nepatrná část celkové ohrady pro naše ovce. Ten zbytek ohrady jsme si stavěli sami svýma rukama, já s manželem, takže plot si postavit umíme, to se bát nemusíš ;)

Jestli je to jeho plot na jeho pozemku, může si s ním dělat cokoliv bez ohledu na to, že vy jste si ho „opravili“.
Dál už se nevyjadřuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.2.16 13:50
@AméliezMontmartru píše:
@sao Jinak, ono i na bourání a stavbu plotu snad musí být povolení, tedy my jsme kdysi na městu oznamovali, že budeme bourat plot a dělat nový, takže on ho má nejspíš taky.

ne povolení, ale ohláška, my tedy dávali ohlášku, to je rozdíl, prostě jsme dala oznámení, že to hodlám dělat a kdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
25.2.16 13:51

@terinka4444 Tak kdyby nepostavil náš úsek, chodili by jeho koně na naši zahradu, což by byla pro naše děti docela zábava, ale pro souseda už ne, takže ve vlastním zájmu i ten „náš“ úsek postaví ;) Prostě bude stavět plot, který potřebuje on, ne my. A že je ten stávající jeho, o tom bychom mohly debatovat, on byl totiž v tak dezolátním stavu, že po opravě, kterou jsme na něm provedli, je momentálně asi tak 80% materiálu (pletiva, kůlů atd.) našich :D Jasně, domluvit se sním pokusím a doufám v úspěch :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.16 13:52

@terinka4444 Aha, ohláška. :palec: Budu si to pamatovat. Díky za opravení.
Ohledně těchto věci to řešil přítel :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
25.2.16 13:52
@Avocadka píše:
Jestli je to jeho plot na jeho pozemku, může si s ním dělat cokoliv bez ohledu na to, že vy jste si ho „opravili“.
Dál už se nevyjadřuji :mavam:

Není na jeho pozemku. Je na hranici mezi naším a jeho pozemkem, a jak už jsem psala výš - momentálně je z 80% z našeho materiálu. Víc se také nevyjadřuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
25.2.16 13:55

@sao ještě, že jsem tak smělá, plot dle zákona staví ten, kdo ho potřebuje? A co když ho potřebují oba? Nebo co když ho bude potřebovat soused, protože jemu budou vadit ovce na jeho jahodách, né mě :lol: :lol: No, to je jen takové vtipné zamyšlení :mrgreen:
My to ještě řešit nemuseli, tak ani nevím, já myslela, že je to nějak, že je to podle stran, že vždy stavíš jeden bok (pravý nebo levý)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.2.16 13:56
@sao píše:
@terinka4444 Tak kdyby nepostavil náš úsek, chodili by jeho koně na naši zahradu, což by byla pro naše děti docela zábava, ale pro souseda už ne, takže ve vlastním zájmu i ten „náš“ úsek postaví ;) Prostě bude stavět plot, který potřebuje on, ne my. A že je ten stávající jeho, o tom bychom mohly debatovat, on byl totiž v tak dezolátním stavu, že po opravě, kterou jsme na něm provedli, je momentálně asi tak 80% materiálu (pletiva, kůlů atd.) našich :D Jasně, domluvit se sním pokusím a doufám v úspěch :)

moc to hrotíš, on evidentně na to prostředky má, ty evidentně ne, plot jste nestavěli, není a nebyl váš, opravili jste ho, ale to je vaše dobrá vůle, taky může chtít, abyste si ten materiál zase dali pryč. A když by chtěl dělat zle, ohradí koně kousek dál a vám nezbyde, než udělat plot…jen že prostě narušit sousedské vztahy je zbytečné a když bude chtít, tak ti znepříjemní. Určitě s ním půjde domluva, může nastat problém, že třeba nažene firmu, která bud ebourat a pak stavět, že jako by řekl, že ale potřebuje zbourat, odvézt zbourané a pak stavě, že to nejde na dvě etapy, pak na to buď připravená a řekni, že jak zavelí, začnete bourat a materiál odklidíte, abyste nezdržovali, popřípadě kdyby ani to nešlo, tak použijte materiál z toho plotu na částečné ohrazení dočasného stavu. nemá smysl uvažovat stylem, že on řekl, ani se nedohodl a nepoprosil, to je fakt kontraproduktivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová