Sousedi nám dávají věci,potraviny.

Anonymní
21.11.22 22:35

Sousedi nám dávají věci,potraviny.

Dobrý večer,

Naproti našeho domu bydlí dva důchodci.
Jsou milí a zdvořilí. Bydlíme na malé vesnici, takže jsou to takový vesničané.
V létě nám dali asi dvakrát mošt. Pak šla baba kolem a dala nám mrkve a petržele ať si to vykrajeme do polívky, že to stejně nese králíkům. Pak ji napadlo nám nabídnout kolo pro syna. Nějak vypozorovali z naší zatím otevřené zahrady(nemáme moc vysoký plot zatím),že syn nemá dětské kolo :roll: Tak nabídli nám teda docela pěkně kolo( prý kamarádka se chce toho zbavit ). Dali jsme jim 500 Kč. No prý tolik nečekali. :lol: A zase na nás volala, že nám něco předá. Doběhla že stavebnici, že už vnučka si stim nehraje. A potřebuje se toho zbavit. A donesla malýmu kousek cukroví. Nějak neumím asi říkat ne. Na druhou stranu je to milé. Mám, ale strach aby to nepřerostlo v otravné zbavování věcí. Ještě teda zmínila, že topí plynem. A že ji přišla nová faktura. A ptala se, čím topime my. Nechci, aby si třeba myslela že tím dáváním získá automaticky vždy nějaké peníze. Ať neočekává automaticky finance. Zaplatili jsme to kolo. Za ty kostky ji dám asi čokoládu. Nevím kam dál to chce pokračovat. Měli jste tak takové soused nebo máte? Myslíte že si nárokují finanční odměnu nebo jen rádi něco dají lidem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
21.11.22 22:40

Proč říkáš někomu, kdo je hodný baba? Takové škaredé a nedůstojné oslovení.
Tak jim jasně řekni, že nechceš nic. Ať si nedělají škodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1370
21.11.22 22:41

Myslím si, že paní jen chybí kontakt s lidma a je ráda, že někomu uděla radost. U nás teda na vesnici normální. Soused dá vajíčka, my na plot skořápky a pečivo. My mu dáme cuketu, on mrkev. Není to pravidelný, ale nečekám peníze a ani peníze nedávám. A neboj, odmitnes jednou a už ti nic nedají. :mavam:

Příspěvek upraven 21.11.22 v 22:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
@Anonymní píše:
Dobrý večer,Naproti našeho domu bydlí dva důchodci.
Jsou milí a zdvořilí. Bydlíme na malé vesnici, takže jsou to takový vesničané.
V létě nám dali asi dvakrát mošt. Pak šla baba kolem a dala nám mrkve a petržele ať si to vykrajeme do polívky, že to stejně nese králíkům. Pak ji napadlo nám nabídnout kolo pro syna. Nějak vypozorovali z naší zatím otevřené zahrady(nemáme moc vysoký plot zatím),že syn nemá dětské kolo :roll: Tak nabídli nám teda docela pěkně kolo( prý kamarádka se chce toho zbavit ). Dali jsme jim 500 Kč. No prý tolik nečekali. :lol: A zase na nás volala, že nám něco předá. Doběhla že stavebnici, že už vnučka si stim nehraje. A potřebuje se toho zbavit. A donesla malýmu kousek cukroví. Nějak neumím asi říkat ne. Na druhou stranu je to milé. Mám, ale strach aby to nepřerostlo v otravné zbavování věcí. Ještě teda zmínila, že topí plynem. A že ji přišla nová faktura. A ptala se, čím topime my. Nechci, aby si třeba myslela že tím dáváním získá automaticky vždy nějaké peníze. Ať neočekává automaticky finance. Zaplatili jsme to kolo. Za ty kostky ji dám asi čokoládu. Nevím kam dál to chce pokračovat. Měli jste tak takové soused nebo máte? Myslíte že si nárokují finanční odměnu nebo jen rádi něco dají lidem.

Ještě je třeba citovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Kelsey nemyslím to hanlivě
Bába teda je to lepší. A nebo spíš paní sousedka. Jako já bych to řekla, ale nechci působit uraženě a nepříjemně. To zas málej byl nadšený a to má ty dámy kostky u babičky 8o :D

• Citovat
  • Upravit
74217
21.11.22 22:42
@Shen píše:
Myslím si, že paní jen chybí kontakt s lidma a je ráda, že někomu udělat radost. U nás teda na vesnici normální. Soused dá vajíčka, my na plot skořápky a pečivo. My mu dáme cuketu, on mrkev. Není to pravidelný, ale nečekám peníze a ani peníze nedávám

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.22 22:44

@Shen já teda pocházím z vesnice, která se časem předělala na městys. A dostala jsem maximálně jako děcko jahody přes plot. A naši měli a ještě mají pole a sousedům dali třeba dýně, když si vyžádali. Ale okurky a brambory byli vždy cena za kg. Ne pro sousedy ale pro kupující celkově.

• Citovat
  • Upravit
148395
21.11.22 22:45

Na to jakou máte za sousedku hodnou paní o ní píšeš docela nehezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.22 22:46

@Anna766 bába není nehezky tak paní sousedka ale chapeme se je to paní v důchodu prostě důchodkyně

• Citovat
  • Upravit
24621
21.11.22 22:46
@Anna766 píše:
Na to jakou máte za sousedku hodnou paní o ní píšeš docela nehezky.

Jemně řečeno. Jestli vám to, zakladatelko, vadí, tak si nic neberte. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
21.11.22 22:47

Mám řešení… Dej paní přečíst své přiznání a určitě přestane.. Než abys byla ráda za pěkné sousedské vztahy tak se tady takhle vyjadřujes. :zed: a ano máme sousedy důchodce kteří se pasovali do role našich prarodičů a já jsem ráda.. Obojí máme rodinu daleko tak jsem ráda že tady aspoň nějaké slušne vztahy máme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
@Anonymní píše:
@Anna766 bába není nehezky tak paní sousedka ale chapeme se je to paní v důchodu prostě důchodkyně

Nechápeme se. Píšeš jako tatar.

• Citovat
  • Upravit
24621
@Anonymní píše:

Bába je podle vás hezké oslovení? To jsem asi z jiné planety. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.22 22:49

@lucad77 no není úplně top ale nebudeme tady řešit osloveni

• Citovat
  • Upravit
1222
21.11.22 22:49

Á, městská nanynka se přestěhovala na vesnici, co? No, děvče zlaté, ono to totiž mezi starousedlíky na vesnicích takto funguje, víš? Soused mi dá třeba tašku ořechů a já mu na oplátku dám tasku hrušek :mavam:
A jestli je paní starší, tak to bere tak, že vám, mladým, chce trošku přilepšit. Staří lidé to takto v sobě mají, alespoň ti z mého okolí. Pokud je ti to nepříjemné, slušně jí řekni, ať si nedělá škodu a s díky odmítni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová