Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Proč říkáš někomu, kdo je hodný baba? Takové škaredé a nedůstojné oslovení.
Tak jim jasně řekni, že nechceš nic. Ať si nedělají škodu.
Myslím si, že paní jen chybí kontakt s lidma a je ráda, že někomu uděla radost. U nás teda na vesnici normální. Soused dá vajíčka, my na plot skořápky a pečivo. My mu dáme cuketu, on mrkev. Není to pravidelný, ale nečekám peníze a ani peníze nedávám. A neboj, odmitnes jednou a už ti nic nedají. ![]()
Příspěvek upraven 21.11.22 v 22:43
@Anonymní píše:
Dobrý večer,Naproti našeho domu bydlí dva důchodci.
Jsou milí a zdvořilí. Bydlíme na malé vesnici, takže jsou to takový vesničané.
V létě nám dali asi dvakrát mošt. Pak šla baba kolem a dala nám mrkve a petržele ať si to vykrajeme do polívky, že to stejně nese králíkům. Pak ji napadlo nám nabídnout kolo pro syna. Nějak vypozorovali z naší zatím otevřené zahrady(nemáme moc vysoký plot zatím),že syn nemá dětské koloTak nabídli nám teda docela pěkně kolo( prý kamarádka se chce toho zbavit ). Dali jsme jim 500 Kč. No prý tolik nečekali.
A zase na nás volala, že nám něco předá. Doběhla že stavebnici, že už vnučka si stim nehraje. A potřebuje se toho zbavit. A donesla malýmu kousek cukroví. Nějak neumím asi říkat ne. Na druhou stranu je to milé. Mám, ale strach aby to nepřerostlo v otravné zbavování věcí. Ještě teda zmínila, že topí plynem. A že ji přišla nová faktura. A ptala se, čím topime my. Nechci, aby si třeba myslela že tím dáváním získá automaticky vždy nějaké peníze. Ať neočekává automaticky finance. Zaplatili jsme to kolo. Za ty kostky ji dám asi čokoládu. Nevím kam dál to chce pokračovat. Měli jste tak takové soused nebo máte? Myslíte že si nárokují finanční odměnu nebo jen rádi něco dají lidem.
Ještě je třeba citovat.
@Kelsey nemyslím to hanlivě
Bába teda je to lepší. A nebo spíš paní sousedka. Jako já bych to řekla, ale nechci působit uraženě a nepříjemně. To zas málej byl nadšený a to má ty dámy kostky u babičky
![]()
@Shen píše:
Myslím si, že paní jen chybí kontakt s lidma a je ráda, že někomu udělat radost. U nás teda na vesnici normální. Soused dá vajíčka, my na plot skořápky a pečivo. My mu dáme cuketu, on mrkev. Není to pravidelný, ale nečekám peníze a ani peníze nedávám
Přesně tak.
@Shen já teda pocházím z vesnice, která se časem předělala na městys. A dostala jsem maximálně jako děcko jahody přes plot. A naši měli a ještě mají pole a sousedům dali třeba dýně, když si vyžádali. Ale okurky a brambory byli vždy cena za kg. Ne pro sousedy ale pro kupující celkově.
Na to jakou máte za sousedku hodnou paní o ní píšeš docela nehezky.
@Anna766 bába není nehezky tak paní sousedka ale chapeme se je to paní v důchodu prostě důchodkyně
@Anna766 píše:
Na to jakou máte za sousedku hodnou paní o ní píšeš docela nehezky.
Jemně řečeno. Jestli vám to, zakladatelko, vadí, tak si nic neberte. ![]()
Mám řešení… Dej paní přečíst své přiznání a určitě přestane.. Než abys byla ráda za pěkné sousedské vztahy tak se tady takhle vyjadřujes.
a ano máme sousedy důchodce kteří se pasovali do role našich prarodičů a já jsem ráda.. Obojí máme rodinu daleko tak jsem ráda že tady aspoň nějaké slušne vztahy máme..
@Anonymní píše:
@Anna766 bába není nehezky tak paní sousedka ale chapeme se je to paní v důchodu prostě důchodkyně
Nechápeme se. Píšeš jako tatar.
@Anonymní píše:
Bába je podle vás hezké oslovení? To jsem asi z jiné planety. ![]()
Á, městská nanynka se přestěhovala na vesnici, co? No, děvče zlaté, ono to totiž mezi starousedlíky na vesnicích takto funguje, víš? Soused mi dá třeba tašku ořechů a já mu na oplátku dám tasku hrušek ![]()
A jestli je paní starší, tak to bere tak, že vám, mladým, chce trošku přilepšit. Staří lidé to takto v sobě mají, alespoň ti z mého okolí. Pokud je ti to nepříjemné, slušně jí řekni, ať si nedělá škodu a s díky odmítni.
Dobrý večer,
Naproti našeho domu bydlí dva důchodci.
Tak nabídli nám teda docela pěkně kolo( prý kamarádka se chce toho zbavit ). Dali jsme jim 500 Kč. No prý tolik nečekali.
A zase na nás volala, že nám něco předá. Doběhla že stavebnici, že už vnučka si stim nehraje. A potřebuje se toho zbavit. A donesla malýmu kousek cukroví. Nějak neumím asi říkat ne. Na druhou stranu je to milé. Mám, ale strach aby to nepřerostlo v otravné zbavování věcí. Ještě teda zmínila, že topí plynem. A že ji přišla nová faktura. A ptala se, čím topime my. Nechci, aby si třeba myslela že tím dáváním získá automaticky vždy nějaké peníze. Ať neočekává automaticky finance. Zaplatili jsme to kolo. Za ty kostky ji dám asi čokoládu. Nevím kam dál to chce pokračovat. Měli jste tak takové soused nebo máte? Myslíte že si nárokují finanční odměnu nebo jen rádi něco dají lidem.
Jsou milí a zdvořilí. Bydlíme na malé vesnici, takže jsou to takový vesničané.
V létě nám dali asi dvakrát mošt. Pak šla baba kolem a dala nám mrkve a petržele ať si to vykrajeme do polívky, že to stejně nese králíkům. Pak ji napadlo nám nabídnout kolo pro syna. Nějak vypozorovali z naší zatím otevřené zahrady(nemáme moc vysoký plot zatím),že syn nemá dětské kolo