Sousedi prudí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2668
24.3.22 17:54

Jsem nekuřák, ale takhle bych rozhodně své sousedy nešikanovala. Stejně jako oni řekli vám, ať kouříte doma, i vy můžete říct, ať prádlo suší doma.
Jak asi budou vyřvávat, až si zapálíte na zahradě táborák a bude z toho klasický kouř?
Neumějí se chovat, jsou netolerantní vůči komukoliv v okolí, nemohou očekávat, že kolem nich každý bude chodit po špičkách.
Na svém pozemku každý má právo dělat si, co chce. A to včetně kouření. Jestli se jim to tak moc nelíbí, ať změní plot mezi zahradami na zděný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61077
24.3.22 17:55
@LilyJane píše:
Vy všichni co tu prskáte, že by vám to taky vadilo, by jste se měli poklepat do hlavy… Na svém pozemku si můžu dělat co chci.
Vyšli jim vstříc a odsunuli svoje kouření bokem? Vyšli. Bohužel, smrad se táhne všude možně a není možné před ním utéct.
Navíc pokud nestojí a nevyhulují jednu za druhou, ten smrad z cigaret docela rychle přejde. Nepředpokládám, že tam mají permanentně bezvětří teda. Kromě toho asi autorka a její přítel chodí třeba do práce a tak různě. Takže ta matka má obrovské množství času, kdy její dítě může spát venku nerušené smradem.
Pokud se chovají jako dobytci, neumí přijít a představit se a slušně poprosit. Tak bych se jim na to taky vyprdla. Obzvlášť, když se hodlají chovat jako malé děcka a vrážet do lidí, aby si ulevili. Někdy mají měšťáci pocit, že zároveň s barákem si na vesnici koupili právo na to pyskovat po každém, kdo jakkoliv naruší jejich představu venkova.
U nás si tak noví sousedi stěžovali, že krávy bučí, kohouti kokrhají, ovce bečí a že beran jednoho z nich tak trknul, že sebou flákl o zem a zlomil si ruku. Nechtěl slyšet nic o tom, že nemá lézt k beranovi do ohrady. Chtěl ho dovézt k okraji, aby si ho děti pohladily… no bl*ec, co k tomu dodat.
Dlouho tady nevydrželi. Venkov je moc obtěžoval svými hluky zvířat, sekaček, lidí pracujících na zahradách a tak.

U nas teď naplavenina měla problém s hnojením polí :mrgreen: no co čekali, kdyz si koupili dum hned u pole, tvl v minulych letech tam bylo obili, ty se o znich poserou :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
24.3.22 17:58

Kouř je proste cítit. Muj tata jde kolem baráku a já to cítím i přes zavřena okna ( dřevěná eurookna). Záleží taky jak jde vítr.
Ale bez slušné dohody s tím sousedi nic neudelaji. Já se snažím připomínat tatovi, at nekouří malé pod oknem po obědě a po večeři - to vetram před spaním. Ale je mu 84, tak často zapomene… štve mě to, ale co nadělám.

• Citovat
  • Upravit
Janli
24.3.22 18:27
@Králičice píše:
@Tomie -pokud kouří na SVÉM pozemku, na své zahradě, tak sousedům do toho je putna.. Nikdo ty sousedy nenutí sušit prádlo venku nebo tam mít dítě, to můžou doma ne?

Tak to se velmi pleteš. Souseda nesmíš obtěžovat nadměrnými imisemi a to ani kouřem. Bohužel se lidi stále málo brání a nevymáhají po kuřácích, aby je neotěžovali.

• Citovat
  • Upravit
14313
24.3.22 18:38

@Janli Já bych zavolala na policii že sousedí kouří na své zahradě a nám to vadí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.3.22 18:44
@Annabela11 píše:
@Janli Já bych zavolala na policii že sousedí kouří na své zahradě a nám to vadí :mrgreen:

Vidíš, a tohle je přesně případ, jak jsou lidi šíleně negramotní v elementární znalosti zákonů. Tohle řeší občanský zákoník, takže policie to řešit nebude. Tohle jde občanským sporem.

• Citovat
  • Upravit
16989
24.3.22 18:51

@Janli - fajn, ale v tu chvili se zakladatelka může začít bránit, že ji smrdí vyprané prádlo sousedky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42001
24.3.22 18:53

@Janli Je otázka, jestli pár cigaret na vlastním zápraží pár metrů od pozemku (nebo na balkoně na opačné straně domu) za betonovým plotem jsou nadměrné imise. V tom případě by mne obtěžovali sousedovo dítě nadměrným hlukem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
24.3.22 19:18

@Janli Myslíš že někdo bude řešit kouř z cigaret? Já si nedovedu představit že bych šla žalovat že sousedi hulí na zahradě a že cítím závany z cigaret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24635
24.3.22 19:26
@a12 píše:
U nas teď naplavenina měla problém s hnojením polí :mrgreen: no co čekali, kdyz si koupili dum hned u pole, tvl v minulych letech tam bylo obili, ty se o znich poserou :mrgreen: :mrgreen:

Až jim nasadí řepku, budou mít všechno krásně žluté z první ruky. :palec:

Zakladatelko, nenechte se tlačit do kouta. Z mého pohledu nic neporušujete, tak se nenechte nesmyslně šikanovat. To bude takový ten typ lidí, co zkouší, kam mohou zajít, a většinou zalezou, pokud se na ně zavrčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9285
24.3.22 20:00

Sousedy bych poslala do háje :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79964
24.3.22 20:00
@Janli píše:
Tak to se velmi pleteš. Souseda nesmíš obtěžovat nadměrnými imisemi a to ani kouřem. Bohužel se lidi stále málo brání a nevymáhají po kuřácích, aby je neotěžovali.

Je tam to slovíčko,, nadměrnými ". Což kouř z cigarety těžko bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
24.3.22 20:03
@marra2 píše:
Poslala bych ji do…a dále si na vlastní zahradě kouřila
Nezlobte se na mě, ale je rozdíl kouřit na balkoně v paneláku, kde jste půl metru od sebe a rozdíl v domě na zahradě…Osobně bych s ní byla vyřízena raz dva.

Tak zakladatelka s nimi nechtěla být ve při, chtěla dobre či alespoň neutrální sousedské vztahy, tak proto je ještě neposlala do někam, ale evidentně tohle jsou lidi, se kterýma i při té nejlepší vůli dobre vztahy nebudou neboť si vždy na vás či u vás něco najdou, jak už tu taky někdo výše psal.

Zase má zakladatelka obavy o své kočky, takže situaci nehrotit, jen odkyvat, když s něčím přijdou, ale jet si dal svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9285
24.3.22 20:03
@a12 píše:
U nas teď naplavenina měla problém s hnojením polí :mrgreen: no co čekali, kdyz si koupili dum hned u pole, tvl v minulych letech tam bylo obili, ty se o znich poserou :mrgreen: :mrgreen:

Nás se při koupi pozemku ptali na komáry :mrgreen:
Manžel jim řekl, že je tady komárů strašně a že v létě se vůbec nedá sedět venku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79964
24.3.22 20:06

@kavenka A to já ne. Hezký bych se usmála, poděkovala za upozornění a tím bych to brala jako vyřešené. A klidně bych si, být kuřák, zapálila zase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný