Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jako v první řadě platí to, že se přizpůsobím lokaci, kam jsem se nastěhovala. Jestli jim něco vadí, tak můžou přijít a slušně debatovat, ale ne takhle drze nastoupit. Jsou očividně zhýčkaní městem, jenže na vesnicích tohle funguje prostě jinak a to nezmění. Určitě s nimi můžete zkusit rozumně promluvit, jinak u nás se tyhle spory řeší přes starostu, který pak učiní nějaké oficiální rozhodnutí a obě strany by to měly akceptovat.
@Kittanya píše:
@Anna766 přesně.
Proto tvrdím, že jediná schůdná cesta, co by mohla zabrat, je prostě slušně přijít, říct jak to je w eventuálně se na něčem domluvit.
Když to nepůjde, bohužel. Pak nezbývá nic než se prostě přizpůsobit.
Ale tak jak to popisuje tazatelka v dotazu, tak je to prostě hulvátství a to by se tolerovat nemělo.
Máš pravdu, je to hulvátství. Slušný člověk pozdraví, případně se představí a pak slušně o něco požádá. Oni na to jdou tak nějak opačně. Zdravit neuměj a čekaj, že si z nich každý sedne na zadek. Smůla no. Vůbec bych s nima nediskutovala.
@Scara Jako že by jim starosta zakázal kouřit na vlastní zahradě? To asi ne ![]()
@arinecka Nevím, jak tě to napadlo, ale takhle jsem to nemyslela
Jako spíš tak, že jim dá prostě stanovisko, že si tam starousedlíci mohou kouřit, jelikož to není v „obtěžující“ vzdálenosti, atd a že nemají prudit.
jakože, u nás to bylo třeba o tom, že jsme pořídili psa (každý tu má psa) a ten pes prostě štěká, když nám někdo chodí okolo zahrady (Což nikdo dělat nemusí, ale dělá) a sousedovi, co tu žije celý život, to hrozně moc vadilo. Stěžoval si u starosty, ten byl u nás a zjistil po debatě, že pes štěká, když okolo nás někdo chodí a že v hodinách klidu je vevnitř v domě a neštěká. Tak nám i sousedovi poslal dopis, že šetřením zjistil, co zjistil a že má soused smůlu, že pes prostě štěká a jestli mu to tak moc vadí, tak ať nechodí okolo, čímž to sníží o 3 štěkání denně. (přesný znění si už nepamatuju). Jde o to, že starosta té vesnice může v rámci sousedských sporů vydat klidně rozhodnutí stylem „nepruďte, nic vám nedělají“.
@zoidberg píše:
To není o kouření. To jsou prostě konfliktní lidé, vyvolávající problémy se vším. V našem okolí jsme je identifikovali a vypočítali, že přibližně na 5 baráků normálních lidí připadá jedna rodina buzerantů. U nás to je pořád něco, soused teď byl předvolán na úřad a musel se omluvit jinému konfliktnímu sousedovi, že má před vchodem světlo na pohybové čidlo. Že to světlo se v noci občas rozsvítí (přijde z odpolední, projde mu tam kočka) a dotyčný buzerant se lekne a probudí. A to počkejte, až budete potřebovat posekat trávu a jejich miminko bude zrovna spát venku v kočárku, to si ještě užijete.
Jééé, to byla naše sousedka. ![]()
Taky jí vadilo, že když vyjdeme v noci pro něco na dvůr a rozsvítíme, tak ji to v ložnici vzbudí. ![]()
@bigl píše:
Jééé, to byla naše sousedka.
Taky jí vadilo, že když vyjdeme v noci pro něco na dvůr a rozsvítíme, tak ji to v ložnici vzbudí.
Co máte co trajdat v noci po zahradě ![]()
Jo, nam takto huli sousedka na balkone. Ona bydli v prvnim patre, my ve tretim, v lete mame ten cmoud nonstop v byte. Nekdy HODNE intenzivne. Nejhrosi to bylo v dobe covidu, to se asi bali chodit i na ten balkon, takze hulili snad na zachode a foukali to do stupacek? Fakt netusim, ale ten smrad z cigaret byl na zachode nesnesitelny.
Jinak si myslim, ze to je ta sousedka, ktera ma obcas kecy, kdyz omylem naliju do zavesnych kvetinacu trosku vic vody a lehce to kapa dolu na parapet. Nema odvahu mi to rict do oci, jenom asi 2× agresivne laterila na balkone. Jako ja ji chapu, idealni to neni, kdyz to zacne kapat. Nicmene, ona mi uz cele roky huli do bytu uplne s klideckem a to je v poradku. Takze kdyz posledne zacala nadavat na kapajici vodu i po tom, co jsem se omluvila, tak jsem houkla zpatky, at prestane hulit ten svuj cmoud k nam do bytu a budeme vsichni spokojeni. A mam klid. Ale hulit huli dal, samozrejme.
@Havlova A hulákat na nás kvůli tomu z bytu je ok? mě zase vadí že ona smrdí
a neřvů na ni kvůli tomu
@Janli píše:Čekala jsem, který inteligent tohle napíše- přesně jsem si to tipla
Tak to se velmi pleteš. Souseda nesmíš obtěžovat nadměrnými imisemi a to ani kouřem. Bohužel se lidi stále málo brání a nevymáhají po kuřácích, aby je neotěžovali.
@Annabela11 píše:
@Havlova A hulákat na nás kvůli tomu z bytu je ok? mě zase vadí že ona smrdía neřvů na ni kvůli tomu
Já něco takového tvrdila?
@Havlova Já psala že sousedka hulaka a tys napsala že má pravdu…tak se ptam zda je v pořádku že křičí ohledně aviváže…nic o tom že něco tvrdíš jsem nepsala
Já bych si zjistila, kdy jsou u vás palici dny, to asi stejně víš a palila všem duchnam v okolí další dva týdny. Je jaro. Čas pohrabat zahrady. ![]()
Jinak nasssrat. ![]()
@Anonymní píše: Čekala jsem, který inteligent tohle napíše- přesně jsem si to tiplaBože ano imise a emise- jasný, ale zavolej si na sousedy policajty, že kouřej u sebe na zahradě- nebo že tam grilujou či mají táboráček- fakt to zkus- doporučuju- to se policajti pobavěj
![]()
Ne opravdu nikdo to řešit nebude, vysmějou se ohlašovateli- a to zvlášť za cigára, ale i za grilování a příležitostný opékání buřtů na ohni atd. Ach bože
Podívej se, jak se na vesnicích (ale i ve městech) topí a čím- smrad, že se nedá vylézt ven po páté večer ani teď, když je teplo- a udělá s tím někdo něco- ne neudělá- zavolat na všechny policajty nebo civilní žaloby, co?! Zakladatelko s klidem je pošlete do pr. ale jako fakt. kdyby do mě ta ženská vrazila, tak už bych jí tam poslala- ať jí tam pošle tvůj chlap! Ať si na vás zavolají policajty či podají žalobu na civil- nikdo vám opravdu nezakáže kouřit a vlastní zahradě, neboj! Naši sousedi mají obrovské thuje, stíní nám to- a žalujeme je snad-ne to fakt ne. Vaši sousedi by měli bydlet vedle nás- přála bych jim to- dva velký psi, až pět dětí (dvě společné, dvě moje, jedno manžela- ale to je ve střídavce)-
Jo a ne fakt si nikdo an nikoho nestěžuje- ani sousedi na nás ani my na žádné sousedy- ještě, aby jo.
Hrdinnej anonym a právní analfabet
. Aspoň si tu diskuzi přečti celou. Jasně jsem psala, že tohle policie neřeší a proč.
@debra.morgan píše:
Já bych si zjistila, kdy jsou u vás palici dny, to asi stejně víš a palila všem duchnam v okolí další dva týdny. Je jaro. Čas pohrabat zahrady.Jinak nasssrat.
Co je pálící den? Pokud vím, tak je zakázáno pálení zahradního odpadu. Nebo se něco změnilo? Zákon o odpadech a o změně a doplnění některých zákonů 79/2015 se nesmí pořád.