Sousedi prudí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14313
25.3.22 11:50

@Plamí No tak moje sousedka podemnou vždy hulákala ze ta aviváž hrozně smrdí že se neda dýchat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80016
25.3.22 11:51

@Havlova Však jo. Já si taky myslím, že zakladatelka je v právu. Jen mi to přišlo legrační, no.
Jinak já jako nekuřák kouřící sousedy cítím vždycky, ale je to jejich zahrada a na smrad neumru. A prádlo mi nikdy nenacichlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Plamí
25.3.22 11:52

@Annabela11 😀 😀 😀 A sakra…
A já to brala jako vtip.

• Citovat
  • Upravit
18144
25.3.22 12:02
@inkakřivák píše:
@bigl třetí patro je takových kolik? Sedm metrů dejme tomu. Takže toho zase není. Podle mého jde o jev typický pro emimino. Kdyby sem napsala ta sousedka se stížnosti, jak se snaží domluvit a zakladatelka ji pořád hulí pod nos, dostane se jí prostě politování, soucitu a ujištění, že je v právu a kuřačka je kráva a je třeba být tvrdý a důsledný. Tak to prostě je. Ten kouř se jednoduše rozplyne tak i tak.

Jasně, já nekouřím, ale kouř mi nevadí, ani mi to nějak nesmrdí, když je to venku. Donedávna se ještě kouřilo v hospodách a to jsme chodili teprv vyuzení. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
25.3.22 12:03

@Tomie a proč by jako měli? Pořád je to jejich dům a jejich pozemek.
Já su teda nekuřák a když mi někdo hulí na dítě, tak prskám. Ale nevidím důvod za tím člověkem přijít, slušně mu vysvětlit situaci a nějak se domluvit.
Měli jsme obdobný problém. Bydlíme v paneláku, soused pod námi kouří každou celou. A když nestihneme zavřít okno včas, tak nám smrdí cely dětský pokojík, jako by si zapálil přímo u nás.
Můžeme být rádi, že dodržuje kuřácký režim a že víme, kdy to okno zavřít. Ale pořád si kouří na svém balkoně kdy on chce. A s tom se nic dělat nedá.

To samé, když chce někdo grilovat nebo sekat trávu. Dělá to na svém pozemku a hotovo. Jediné, co se s tím dá dělat je to, že slušně přijdu a požádám o nějaký kompromis.
A ne hned nalítnout, otevírat si hubu nevybíravým způsobem, strkat někoho v obchodě a dělat mu naschvál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42035
25.3.22 12:14
@Annabela11 píše:
@Plamí No tak moje sousedka podemnou vždy hulákala ze ta aviváž hrozně smrdí že se neda dýchat :lol:

Však měla pravdu, mě taky 99% aviváže páchne jak když havaroval cirkus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
25.3.22 12:19

@Havlova no ale zakázat jí to nemůžete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80016
25.3.22 12:25
@Havlova píše:
Však měla pravdu, mě taky 99% aviváže páchne jak když havaroval cirkus.

Já říkám, že smrdí jak staré kuvy kufr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42035
25.3.22 12:28
@Kittanya píše:

Komu? Mě je jedno, kdo si co plácá na prádlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148558
25.3.22 12:31
@Kittanya píše:

Stejně jako sousedi nemůžou zakazovat druhému kouřit na vlastní zahradě 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
25.3.22 12:34

@Anna766 přesně. :palec:
Proto tvrdím, že jediná schůdná cesta, co by mohla zabrat, je prostě slušně přijít, říct jak to je w eventuálně se na něčem domluvit.
Když to nepůjde, bohužel. Pak nezbývá nic než se prostě přizpůsobit.
Ale tak jak to popisuje tazatelka v dotazu, tak je to prostě hulvátství a to by se tolerovat nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
25.3.22 12:37

To není o kouření. To jsou prostě konfliktní lidé, vyvolávající problémy se vším. V našem okolí jsme je identifikovali a vypočítali, že přibližně na 5 baráků normálních lidí připadá jedna rodina buzerantů. U nás to je pořád něco, soused teď byl předvolán na úřad a musel se omluvit jinému konfliktnímu sousedovi, že má před vchodem světlo na pohybové čidlo. Že to světlo se v noci občas rozsvítí (přijde z odpolední, projde mu tam kočka) a dotyčný buzerant se lekne a probudí. A to počkejte, až budete potřebovat posekat trávu a jejich miminko bude zrovna spát venku v kočárku, to si ještě užijete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42035
25.3.22 12:38
@Kittanya píše:
Proto tvrdím, že jediná schůdná cesta, co by mohla zabrat, je prostě slušně přijít, říct jak to je w eventuálně se na něčem domluvit.
Ale tak jak to popisuje tazatelka v dotazu, tak je to prostě hulvátství a to by se tolerovat nemělo.

Ano, je to hulvátství. A zvlášť, když jim vyhověli a kouří na opačné straně domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42035
25.3.22 12:40
@Kittanya píše:
Ano, je to hulvátství. A zvlášť, když jim vyhověli a kouří na opačné straně domu.
@zoidberg píše:
To není o kouření. To jsou prostě konfliktní lidé, vyvolávající problémy se vším. V našem okolí jsme je identifikovali a vypočítali, že přibližně na 5 baráků normálních lidí připadá jedna rodina buzerantů. U nás to je pořád něco, soused teď byl předvolán na úřad a musel se omluvit jinému konfliktnímu sousedovi, že má před vchodem světlo na pohybové čidlo. Že to světlo se v noci občas rozsvítí (přijde z odpolední, projde mu tam kočka) a dotyčný buzerant se lekne a probudí. A to počkejte, až budete potřebovat posekat trávu a jejich miminko bude zrovna spát venku v kočárku, to si ještě užijete.

A to nikdy neslyšet o žaluziích nebo závěsech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
25.3.22 12:50
@Havlova píše:
A to nikdy neslyšet o žaluziích nebo závěsech?

To by zas nemohl z okna šmírovat v kolik a kdo ze sousedů chodí po ulici. V létě když grilujeme, tak ve 22:01 přijde s manželkou a zpoza plotu nás natáčí na kameru „je po desáté hodině večerní a sousedi jsou opět nadměrně hluční“ :mrgreen:
Přitom my nejsme přímo jejich sousedi, bydlí od nás desítky metrů. Prostě jsou takoví lidé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný