Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojka holky, prosím poradte. bydlíme s přítelem v takové menší bytovce, je tam 7 bytů, a máme sousedy na pěst…mi máme zrovna garsonku že se tam ani nehneme, a na chodbě nám patří kousek společných prostorů co máme pronajatý k bytu, takže já si tam věším prádlo, mám tam ten rozkladací sušák. Mám ho v rohu že nikomu nemůže ani překážet nikdo kolem něj ani nezavadí, a ta husa sousedka ted vyvěsila upozornění na chodbě, zákaz věšení prádla na chodbě, tak můj hned volal správcovi ( znají se dost dobře) co to má znamenat, a on o ničem ani nevěděl, a pořád jsme nevěděli od kud vítr fouká, a správce řekl at si ho tam věšíme normálně že nemá co tam dávat ona. A dnes mi volal přítel že za nim byl správce v práci, že mu volala a stěžovala si že nám smrdí prádlo a takovýhle, při tom vždy mi voní, a že už si to tam nemáme dávat protože už jí správce nechce poslouchat…úplně to ve mně vaří
protože doma si ho nepověsím, nemám tam místo…nejraděj bych jí dala pěstí, nikdy jsme si nikoho nevšímali, do nikoho nesr… áchjo ![]()
@Bellinečka Co sušák z okna? Sušárnu nějakou nemáte? Venku šnůry taky ne?
Tak kdybych bydlela v bytovce, tak bych tak zrovna nepotřebovala potkávat na chodbě sousedovic prádlo ![]()
Abych nemusela mít doma rozkládací sušák, tak mám tento, ten místo nezabírá vůbec.
http://www.stropnisusak.cz/
@Bellinečka tak teoreticky má sousedka pravdu, protože chodby by měly být plně průchozí a nemělo by se v nich skladovat nic, co by bránilo hasičům při zásahu nebo co by mohlo oheň dále šířit… alespoň tak nám to kdysi říkali na bytové schůzi, jakási požární vyhláška či co
za nedodržování hrozí pokuty.
Jenže holky, kdyby jste viděla v jakém bydlíme malinkatém bytě tak by jste pochopili že to pro mě je nereálné mít to v bytě… a na té chodbě to je v rohu kde oni přes to ani nechodí a nepříjdou s tím do styku…myslela jsem že mě pochopíte aspon tady… mrzí mě třeba že za mnou nepřišla a neřekla mi to do očí ale místo toho mě pomlouvá že mi smrdí prádlo, a to mě fakt naštvalo…
Na společných chodbách by správně nemělo být nic. My měli ve stanovách SVJ, že na chodbě nesmí nic překážet. Bud to musel mít člověk v bytě nebo ve společném sklepě. Myslím, že to bylo na základě nějakých požárních předpisů ![]()
Tak sousedku chápu… taky bych nechtěla chodit kolem cizího prádla. Navíc by to bylo blbý i mně věšet třeba spodní prádlo do společných prostor. Nemusí vědět celý barák, jaký prádlo nosím.
No ale v příspěvku je uvedeno že za uvedený kus společných prostor i platí, což se za chodbu neplatí (ano za osvětlení, výtah, úklid atd ale to má každý není to vedeno jako zvláštní kousek pronajatého prostoru jak to tady chápu). Pokud tedy za ten kus platí nájem, měla by mít právo jej užívat
(není-li tím tedy vážně míněn „obyčejný“ společný prostor, tj chodba kterou se chodí k bytu…
Nechci se prudící sousedky zastávat, ale někomu vyprané prádlo fakt smrdí. Máma ho nemůže sušit v baráku, pt má alergii a ten prášek z čerstvě vypraného prádla jí to zhoršuje
Mně to zase vůbec nevadí ![]()
A na víc ted mají miminko, a paní primadona nechává použitý plínky na chodbě a taky jsme nikdy neřekli, tak mě to prostě mrzí… a přede dveřma máme všichni botníky s botama, a jednou byla na chodbě a já jí slyšela jak manžílkovi říká že jsme prasata a takovýhle, že nám smrdí boty, při tom to není pravda, připadám si v tom baráku jak nějáká socka… při tom se snažím(úklid veřejných prostorů, popelnice, apd…
@sagina Jojo, zákon 133/1985 Sb. a navazující prováděcí předpisy. Pokuty hrozí velmi teoreticky, ovšem v případě požáru to může být problém. Ať už kvůli ztrátám na životech nebo kvůli pozdějšímu pojistnému plnění.
A nemate nekde dole susarnu? Nevim co poradit, kdyz jsme bydleli v 1+1, mela jsem tam kolikrat i dva susaky rozlozeny a nedalo se tam skoro chodit, takze te chapu. Fakt bych za ni zasla a vyrikala si to s ni. Ma ti to rict rovnou a ne nekde veset zakazy, na ktere ani nema pravo!