Vztah babička versus vnučka - vztah na dálku

19
14.7.14 20:41

Vztah babicka versus vnucka, vztah na dalku

Dobry vecer, potrebuji poradit, nevim si rady. Pred dvema lety jsem kvuli pracovni nabidce odjela s dcerkou( 10 let) do GB. Vztahy s babickou a otcem dcery nebyli ruzove ani v CR. Domluvila jsem se s babickou ze ji dcerku privezu vzdy v lete nebo podle moznosti na sve naklady na prazdniny vzdy kdyz budu moct. Ale tady ted vznikl problem. Od naseho odstehovani babicka nejevi zajem o vnucku a o tatinkovi ktery dluzi vyzivne ani nemluvim. Ted v lete chci dcerku privezt k babicce jak jsem slibila, ale bylo mi receno ze ja tam byt nesmim, nemam kam jit( najdu si teda hotel) a dcerka beze me u babicky nechce zustat. Kdyz se snazim komunikovat se svagrem co a jak, take neodpovida, babicka s nami nekomunikuje, nenapsala dceri ani pohled k narozeninam ani ji nezavolala, vlastne ji nijak nekontaktuje, neni ochotna obetovat aspon jeden hovor do ciziny vnucce o ktere prohlasuje jak ji miluje( ocekavaji ze se topime v penezich tak vsechno budeme calovat my)Vubec ted nevim jak se mam zachovat, nemam ani chut do CR letet, nevime co nas tam ceka. Pokud nekdo muzete poradit, pokud nekdo mate podobnou zkusenost, budu rada. Nechci dceri kazit vztahy s babickou, ale muj nazor je ten ze snaha musi byt na obou stranach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3774
14.7.14 20:43

@dotazka V daném případě bych nejela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
14.7.14 20:44

Můj přítel je z Rumunska a jeho mamka syna ani neviděla. Vůbec nezavolá jak se máme, nepošle synovi ani dárek k narozeninám a když zavolá, tak se ptá kolik máme peněz a ona skučí jak je na tom špatně. Ale o vnuka zájem nula. Syn má moji mamku jako babi a stačí to. Nedělám si s tím hlavu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
14.7.14 20:45

Myslím, že na tomto vztahu nic zkazit nejde…Babičce bych dceru rozhodně nevozila, evidentně nemá zájem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
14.7.14 20:52

Nevystavovala bych dceru zbytecnemu traumatu z toho, ze te tam jajko jeji maminku nemaji radi a nemuzes s ni byt, kdyz si to preje… :nevim:

Toto podle me neni vztah, ktery by si zaslouzil podporu a rozvijeni se. Pokud babicce staci milovat vnucku pouze platonicky, at si to uzije, nicmene tim by to pro me zkoncilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24392
14.7.14 20:53

@dotazka já bych s malou do ČR nejela, raději bych si s ní udělala hezkou dovolenou. Babička nemá zájem se s ní stýkat. A to jak se chová k tobě je na pováženou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
14.7.14 20:57

Řekla bych babičce, že budeš s dcerou, protože ona je na Tebe zvyklá a ji skoro nezná. Pokud na to nepřistoupí, tak bych řekla „nazdar“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
14.7.14 20:57

Pokud babička neprojevuje zájem, nejela bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
14.7.14 20:58

Souhlasim s ostatnimi. Nikam bych nejela.Je nad slunce jasne, ze babicka nema zajem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
14.7.14 21:00

A ani tatínek o ní neprojevuje zájem? Že byste jeli sem kvůli jejich setkání.

• Citovat
  • Upravit
5052
14.7.14 21:05

Nikam bych nejela, dle mně má zájem jen holce zamotat hlavu nějakýma blbinama a tebe přední očernit, KDYŽ TAM TY NESMÍŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
14.7.14 21:05
@Barca12345 píše:
Nevystavovala bych dceru zbytecnemu traumatu z toho, ze te tam jajko jeji maminku nemaji radi a nemuzes s ni byt, kdyz si to preje… :nevim:Toto podle me neni vztah, ktery by si zaslouzil podporu a rozvijeni se. Pokud babicce staci milovat vnucku pouze platonicky, at si to uzije, nicmene tim by to pro me zkoncilo.

podepisuji se. Nemela bych nejmnesi vycitku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
14.7.14 21:13

Připojuji se k ostatním, není co kazit. Dceři bys akorát způsobila trauma z odloučení, ke kterému není důvod. Když se babička za celý rok nezajímá, tak by z toho nekoukalo nic dobrého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
14.7.14 21:19
@lucenka píše:
A ani tatínek o ní neprojevuje zájem? Že byste jeli sem kvůli jejich setkání.

Tatinek je alkoholik bez prace ktery mi dluzi vyzivne, pred odjezdem mi delal naschvaly aby mi zabranil s dcerou vycestovat, nechtel mi podepsat svoleni k vycestovani a babicka o dcerku zajem jevila pokud jsme byli v CR, pravdou je, ze ji nepoprala ani k narozeninam, muze ji zavolat po skypu od svagrove, ale ani to se nedeje, bylo to jen jednou na vanoce.Od te doby slus, podotykam ze vsichni maji na nas kontakty a nic se nedeje, jedine co umi je vyhrozovat ze maji pravo na dceru a na vnucku, ceske zakony jsou na hlavu postavene…nahani mi hruza socialnich pracovnic…tady mame konecne od vsech klid, dcerka je tu stastna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
14.7.14 21:23

Hm, tak asi bych neměla touhu si do bytu/domu natáhnout na pár týdnů ex partnerku svého syna :think:
Ani si moc nedovedu představit, jak bych existovala třeba dva týdny se svou tchýní u ní doma (a to mám fajn tchýni a partner není ex!) Tolik k tomu, že „ty tam nesmíš“. Pro babičku může být taky obtížně překousnutelné komunikovat s tebou coby s osobou, která byla zlá na jejího synáčka (jinak byste se nerozešli). Ať jste se rozešli jakkoliv, matka halt bude vždy na straně svého dítěte. A předpokládám, že telefon zvedáš ty, ne dcera.

K telefonátu: na skype se třeba domluvit nedá? Zvlášť starší lidi jsou přesvědčení, že telefonát do ciziny je kolem 50 Kč/minutu minimálně (někdy se možná nepletou, na zjištění ceny a případně sehnání levnějších tarifů to chce trošku orientaci, což ne každá babička má). A vypláznout litr za chvíli povídání by se mi asi taky nechtělo.

V 10 letech jsem nechtěla nikam - na tábor, k příbuzným, na návštěvu, nikam. Halt prudký introvert. Zpravidla se mi to nesplnilo a pak jsem to buď přežila nebo se mi to dokonce i líbilo. Taky to může být snaha potěšit maminku a ukázat, že s ní dcera „táhne za jeden provaz“ - děti nejsou blbý. Ale nevím, jaká tvoje dcera je, tak těžko soudit.

Že jí nepošle pohled je blbý (zná adresu?), a chápu tě, mně by se do ČR, kde nemám kam jít, taky nechtělo. Leda bych si to zařídila jako dovolenou.

Nevím ani, jaká je babička. Pokud ti připadá, že by tvou dceru vztah s ní obohatil (i přes nějaké drobné vady na kráse typu nenapíše, nezavolá), tak bych se možná zapřela, dceru k ní vrzla, našla bych si nějaký pěkný pobyt v ČR dle svého vkusu. Dcerce bych slíbila, že budem v kontaktu a pokud by to byla hrůza, tak pro ni přijedu.

Pokud je to nějaká herdekbaba na zabití, tak bych se samozřejmě neobtěžovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová