Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jako já nějak nevidím nic tak strašného, co by ti prováděla
Je jasné, že když přijede na návštěvu, tak si chce malého pochovat, tak proč se s ní přetahuješ? A že ho vytahuje z postýlky když má jít spát? Tak je příště pozvi na takový čas, kdy bude malý vzhůru, ne?
A že ti nedonese piškoty - třeba se už bojí, že bys jí je hodila na hlavu, protože je v tom moc cukru ![]()
Ja popravde nevim co poradit ale soucizim s Tebou. Hlavnije aby jstemeli s manzelem hasno v tom ze pokud ty reknes neco ohledne malyho tak on vzdycky bude respektovat tvj nazor a ne nazor/napad jeho matky..pak je tocesta do p..
sama mam pocit ze na tchyne nic neplati a bude jen hur. ![]()
Podle mě to přeháníš a hledáš každou sebemenší chybičku. Vadilo by ti to samé od tvojí mámy?
Tak ne každá návštěva touží koukat na posra.nou plínu. Ano u kluka jsem jí viděla hodněkrát, ale doufám, že moje budoucí snacha přede mnou dítě přebalovat nebude. Je jasný, že když se přijedou podívat na návštěvu, tak se s dítětem chtějí poňuchnat a ne koukat na panenku v postýlce. A dítěti občasná změna režimu nijak neuškodí. A že prohlásí, že je mamánek.. no a co… já to o klukovi prohlašovala naprosto klidně a ani od jiných mě to neštvalo.
Ja tedy deti jeste nemam, ale jit proti ni je jako jit hlavou proti zdi. Jelikoz tvuj manzel je za jedno s ni. Ja bych volila druhou variantu. Pokud tchyni nemate v baraku, tak kdyz ji nemusis videt posli kluky samotny. Me taky na „tchyni“ vadi dost veci, ale pritel je semnou za jedno, takze v nem mam oporu. Bydlime ve spolecnem baraku, takze nebyt te opory, tak se zcvoknu ![]()
@Dice píše:
Ja popravde nevim co poradit ale soucizim s Tebou. Hlavnije aby jstemeli s manzelem hasno v tom ze pokud ty reknes neco ohledne malyho tak on vzdycky bude respektovat tvj nazor a ne nazor/napad jeho matky..pak je tocesta do p..
sama mam pocit ze na tchyne nic neplati a bude jen hur.
A co když se chlapův názor na dítě bude shodovat s názorem jeho mámy?
Omlouvam se za chyby ale muj chytry mobil asi zmagoril..
A duvody ja chapu..ono se to zda jako blbost napr. s tim chovanim a spanim ale to se proste po case nakupi a clovek toho ma dost.
Tak ono to chce přežít ten čas, kdy babička přijede a dítě by mělo jít spát, prostě půjde spát o něco později
ten kec o hovínku, to je trošku pubertální
že nic nepřinese, mi divný přijde, může se aspoň zeptat, co má rád, aby věděla, co mu koupit
rvaní děcka z náručí je na
ale dělá to hodně babiček ![]()
@elinka1989, jedna dobrá rada:
Nesnaž se svého přítele obrátit proti jeho matce. Nikdy se to nevyplatí. Naopak budete se akorát doma hádat spolu vy dva.
![]()
A pokud ti tchyně opravdu tak moc leze krkem, tak se budeš muset naučit být asertivnější nebo ji ignorovat.
Ja bych to udelala opacne, bojovala jsem s tchyni a cim vic jsem na ni nasazovala, tim to bylo horsi, tak jsem otocila, kdyz mela blby keci, tak jsem pak kdyz odesla hrala litostivou, rekla jsem, jak je mi to lito, ze tohle rekla a jak me mrzi, napr. tvuj pripad, ze'nejde za klukem, vzdyt si od maly potrebuje babicku a vytvari vztah, nebo ze to a tamto, ale nikdy ve zlem, no a otocila'jsem ho na mou stranu, zacal si vic vsimat a hned ma na tu jagu keci a ja se v duchu smeju. Jsem herecka, ale po dobrem to neslo. Kdyz baba videla, ze jeji syn se uz vzdy zastane me, otocila taky, co ji zbylo ze..
@lucenka
Zaklad je aby se shodoval se svou manzelkou nebo spolecne dosly ke kompromisu. A u miminek je snad skoro vse hlavne na matce- nevim jak by tchyne rozhodovala o to kdy bude prcek spat..jist atd..
A nebude v tom jeste neco jineho nez jen to co pises? Je pravda, ze nic tak spatneho nedela, ale je rozdil v tom kdyz to clovek napise do diskuze a v tom kdyz ti to pak tchyne naserviruje jistym tonem. Ja s tebou naopak soucitim, ale jsem toho nazoru, ze te toho na ni stve mnohem vic nez jen toto. Clovek uz ma pak averzi na toho cloveka at uz rekne cokoli:-)
@lucenka píše:
Podle mě to přeháníš a hledáš každou sebemenší chybičku. Vadilo by ti to samé od tvojí mámy?
Tak ne každá návštěva touží koukat na posra.nou plínu. Ano u kluka jsem jí viděla hodněkrát, ale doufám, že moje budoucí snacha přede mnou dítě přebalovat nebude. Je jasný, že když se přijedou podívat na návštěvu, tak se s dítětem chtějí poňuchnat a ne koukat na panenku v postýlce. A dítěti občasná změna režimu nijak neuškodí. A že prohlásí, že je mamánek.. no a co… já to o klukovi prohlašovala naprosto klidně a ani od jiných mě to neštvalo.
Vis, ja myslim, ze v textu to tak nevyzni a taky ji nevidime, nezname gesta a ton jakym to tchyne hlasi
@Dice píše:
@lucenka
Zaklad je aby se shodoval se svou manzelkou nebo spolecne dosly ke kompromisu. A u miminek je snad skoro vse hlavne na matce- nevim jak by tchyne rozhodovala o to kdy bude prcek spat..jist atd..
tak v předchozím příspěvku jsi ale psala, že chlap má vždycky respektovat názor manželky. Jako by on neměl vlastní rozum a nemohl věci vidět jinak.
Zdravím všechny,
) Bylo jí úplně jedno, že má třeba spát nebo tak něco. Nebo, každý dítě má prostě období, kdy se od mámy nehne. Ale jí je to jedno. On se mě drží jak klíště a ona mi ho vyrve z náručí. No samozřejmě, že se kluk začal natahovat ke mě a začal řvát. A ona hned „ty seš teda mamánek“ Přesně to se stalo dneska a nebylo to poprvý. Nebo další případ kdy mě točí. Děti kakají, to je přece normální. Tak mu sundám plínu a ona „fůj, no já se pobleju, tak u tohodle teda bejt nemusím“ jako, její děti nikdy nekadily???
A manžel? No tak ten jí nic neřekne, akorát zprdne mě. To jeho „ty naděláš“ už mi taky leze krkem.
Já už jsem fakt bezradná. Dneska jsem probrečela polštář skrz na skrz
s manželem se známe 7 let a nikdy jsem o svojí tchýni nemohla říct, že jí mám ráda. Ona je taková svá a člověk si k ní musí najít cestu. Ale já nějak nevím, kudy do toho. Ona mě taky moc nemusí, jednou se s mým mužem pohádala, ať si mě nebere, že ani uvařit neumím (no hlavně že ona vaří). A když je pozvu třeba na svíčkovou, tak to ani neocení. To je jen tak na úvod.
Když se nám narodil náš první syn, tak jsem si říkala, že se třeba změní. Když k nám občas přišli na návštěvu a malý třeba ležel v postýlce, tak ona ho hned začala tahat ven, že se s ním musí poňuňat (o tom, že na něj šišlá ani nemluvím
Nikdy mu nic nepřinesla, ani banán, piškoty, jogurt. Já vím, není to její povinnost, ale babičky tohle přece dělávají. Nebo se za námi přijedou podívat na zahradu, vystoupí z auta rozlídnou se, co všechno jsme udělali a neudělali a už si sedá zpátky, že teda jedou. Až teda její přítel jí řekl, že se snad taky půjdou podívat na malýho. Tak se teda zvedla a šla.
Ona jednou ho nedá z ruky, div ho nerozmačká a z toho najednou jako by ho ani neznala
Mám jít proti ní nebo jí mám taky přehlížet a vůbec k ní nechodit a posílat kluky samotný???
Jestli něčemu nerozumíte, klidně se ptejte