Neustále se o mě starají

Anonymní
5.7.14 18:28

Neustále se o mě starají

Anonym nevím kdo z dotyčných tady chodí.
Začíná mi vadít docela dost jedná věc. Čím dál víc lidí se plete do věcí do kterých jim nic není…Jsem nezaměstnana, ale praci si hledám..mám brigádu takže něco na domáctnost příspívám, ale hledám si prací v oboru popř. v oboru brigády..nechci dělat na stálo cokoliv jen abych jsem měla praci…dětí nemám a nemám ani svoji domáctnost, samozřejmě že kdybych jsem měla tak bych jsem musela jít dělat cokoliv a šla bych. Ale takhle si snažím najít něco co by mě aspoň trošku bavilo a nemusí to být za nějakej extra dobrej plat..Ale začínám slyšet od jednoho rodiču že tam a tam hledají pracovníka, pak zas že se mám jít zeptat do skladu a jestli jen posílam životopisy a nebo i volám a chodím osobně (vždy mi řeknou že se ozvou a neozvou se) tak mi to přijde nastejno zda pošlu z domu životopis a nebo tam s ním zajdu..druhý rodič je dle mě už taky takovej nervozní že nic nemám, ale píšu, volam, chodím se ptát a nic a boužel když se neozvou tak nevím co víc bych jsem ještě mohla udělat..pak je ale třeba nějaka nabídka od firmy, která se chová hnusně ke svým zaměstnancum nebo nějaké uklízení a to zas slyším že to ne že tam nemám chodit..že přeci nebudu dělat něco takového…Přijde mi to že jednou chtějí tak a podruhé tak..
K tomu mě začínají štvát dobří kolegové z brigády, kterým přijde hodně divné že ve svém věku nemám partnera a nezačínám pomyšlet na rodinu. Pořád na tohle téma stačejí řeč, chtějí se o tom bavít jít semnou někde do hospody ať mě trošku opijí (řekla jsem jim že do hospod nechodím a že jsem ještě ani nebyla opilá sice mě 2krát bolela hlava, ale že bych jsem měla takovou opici že bych jsem si nic nepamatovala to ne) prostě mě hospoda nelaka už od puberty a najdou chlapa ( chlapa jsem měla, ale hold to nevyšlo a oproti ním se z toho nehroutím).
Nevím co jim mám už říct aby jsme se bavili o něčem jiném a ne o těhle věcech a to jak u rodiču tak u kolegu..
Bude mi 24let takže si myslím že na nějaké zakladaní rodiny a hledaní partnera mám ještě čas a snad i na nalezení dobré práce a ne vzít třeba hned nějaké, které by mě vůbec nebavilo a chodila bych jsem tam jen aby byl doma klid.
Srry za román, ale potřebovala jsem se vypsat a slyšet i názor Váš. Jestli už je fakt čas na tyhle všechny věcí nebo co…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3677
5.7.14 18:36

24??? Co se týče zakládání rodiny, asi čas máš a na nějaký dotazy se prostě vyprdni :) lidi jsou zvědavky a vůbec bych si to nebrala nějak k srdci :lol: ale co se týče rodičů, tam to asi chápu, chtějí aby si měla pořádnou práci a ne nějaký šolich, není ti 16, asi taky záleží kolik si na tom šolichu vyděláš a kolikd přidáváš rodičům, to jsou dost podstatné informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
5.7.14 18:37

Rodiče chápu, nevím, jestli jsi jim řekla, jakou máš představu o práci, o co usiluješ, zda oni ti řekli, co očekávájí…kolik jim přispíváš. Žiješ u nich, chtějí mít přehled.
Kolegy bych poslala do… a odvedla řeč jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
5.7.14 18:51

Rodičům rozumím, naši mě taky tlačili do práce, tak jsem si práci našla a chodila tam do té doby, než jsem našla jinou a v oboru..tohle pro Tebe není řešení??
Co se týče kolegů, do Tvého soukromého života jim nic není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
5.7.14 18:56

Ahoj - tochu mimo téma, zarazilo mě, že píšeš jeden rodič druhý rodič, místo třeba mamka a taťka, ale každý to má jinak, to je jen na okraj.

To, že rodiče „otravují“, s tím musíš počítat. Jsi jejich dítě, mají nějaké představy a pocit, že mají víc zkušeností a myslí to s tebou dobře. To, že to tak být nemusí a že ty to vnímáš jinak, to je věc druhá. Možná mají pocit, že se málo snažíš. Třeba by pomohlo víc s něma o tom mluvit - třeba u večeře - dnska jsem byla tam a tam, volala jsem do té a té firmy, nabízeí to a to…
Dokud u nich bydlíš, tak i když přispíváš - budeš se asi s tím muset smířit anebo se snažit postavit na vlastní nohy.Pak tě nikdo nebude otravovat a budeš svou vlastní paní.
Co se týká partnera - pokud tě hospoda neláká, je asi nesmysl hledat tam partnera, když bys nakonec jeho „koníček“ nesdílela. Kolegům v práci bych v klidu řekla, že je fajn, že se ti snaží pomoci, ale že by sis to ráda pořešila bez nich. A že by tě potěšilo, kdyby respektovali, že i hovory na toto téma ti nejsou příjemné.
A za sebe - asi bych šla do nějaké práce i když by to nebylo úplně ono (ona situace na pracovním trhu není 2× růžová) a hledala něco, co by se mi opravdu líbilo. Rodiče by byli spokojení a ty by ses třeba naučila něco jiného, co by sis mohla dát do životopisu a ta dobrá práce by se ti mohla hledat lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
5.7.14 19:20

Já osobně bych do nějaké stálé práce šla, aspoň si udělat praxi a při tom hledat něco lepšího a v oboru. Hledat se může i při práci. Mám zkušenost z rodiny, holčina je Bc., práci hledala skoro rok. Do jedné nastoupila díky přímluvě známého, jinak posílala nespočet životopisů a téměř nikdo jí ani neodpověděl. Práce se bohužel ukázala jako dost hrozná, nebo spíš systém, který ve firmě funguje. Ale chce vydržet, aby aspoň tu praxi měla. Pak bude hledat lépe…Rodiče možná chápu, chtějí, aby sis našla dobrou práci, ale v dnešní době je to hodně těžké.
Kolegům bych řekla, že těch otázek na tvojí osobu máš už dost. Že to je tvoje věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
5.7.14 19:31

Já se tedy tvým rodičům vůbec nedivím :nevim: Brigády jsou hloupost. Je ti už 24 a nemáš stálou práci, já měla v tvém věku už 6 let praxe. Platíš si zdravotní pojištění? A víš, že se ti ty brigády nebudou počítat do odpracovaných let? Nemáš nárok na nemocenskou, placenou dovolenou atd… Je spousta výhod dělat na HPP poměr jakoukoliv práci a hledat si lepší, než ve 24 letech chodit po brigádách :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
5.7.14 19:32

No já bych se ani rodičům nedivila, kdyby chtěli, abys měla pořádnou práci, aby sis opatřila svoje bydlení. Miluju svoje děti nadevšechno, ale v tvém věku, pokud nebudou studovat, doufám budou mít práci, bydlení a já už klídek :mrgreen:
Možná by sis měla uvědomit, že je čas vyletět z hnízda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
5.7.14 19:39

Souhlasím s tvými rodiči.

• Citovat
  • Upravit
10185
5.7.14 19:55

Ve čtyřiadvaceti bydlet u rodičů a dělat jen brigády, je divné. Už jsi dopělá, měla by ses postavit na vlastní nohy. Najít práci, jakou si předstvuješ, se ti nemusí podařit roky, na tvém místě bych vzala v podstatě cokoli a přitom se poohlížela dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
5.7.14 20:11

Pokud ti vadí, že se o tebe rodiče starají, tak není nic snazšího než se odstěhovat do svého. Moc toho nepíšeš, jen že něco přispíváš - je toázka kolik rodičům dáváš. Já mít doma dospělé dítě na brigádě a nezaměstnané, tak po něm chci měsíčně okolo 5ti tis + pravidelnou pomoc při domácích pracech. Uklízíš doma celý byt? Střídáte se mámou v praní, vaření… nebo to vše necháváš na mámě s tím, že jim dáš pár peněz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
5.7.14 20:35
@ynax píše:
Pokud ti vadí, že se o tebe rodiče starají, tak není nic snazšího než se odstěhovat do svého. Moc toho nepíšeš, jen že něco přispíváš - je toázka kolik rodičům dáváš. Já mít doma dospělé dítě na brigádě a nezaměstnané, tak po něm chci měsíčně okolo 5ti tis + pravidelnou pomoc při domácích pracech. Uklízíš doma celý byt? Střídáte se mámou v praní, vaření… nebo to vše necháváš na mámě s tím, že jim dáš pár peněz?

Vidim to uplne stejne jako ty. Ovsem ja jsem ve svem okoli zdaleka nejprisnejsi, spousta lidi to bude videt mirnejc. Ja mela prvni praci taky hned v 18 takze svoji dceru pozenu na brigadu o skolnich prazdninach a ne az po stredni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
5.7.14 21:10

Ja si myslím, že není nic snazšího, než se odstěhovat a zkusit si to sama :) rodiče plně chápu. Nikdo po tobě nechce, aby jsi zakládala rodinu, ale nějaký osamostatnění se by bylo fajn pro obě strany si myslím. Připomínáš mi mojí švagrovou, která má 2 roky po škole a do práce šla nedávno jen proto, že jí to našel pracák. Doma udělá lautr nic a na tchánovcích je poznat, jak uz by rádi, kdyby se aspoň chtěla osamostatnit. Ona prostě nechce, protoze ví, že nic lepšího nez MAMAhotel nenajde. A přesně jako ty si dokáze stězovat na netu, jak jí všichni řešej a nenechaj bejt. Oni mi můžou bejt ukradený, ale když si představím, že by se takhle chovalo i moje dítě, tak to teda díky nechci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
19.7.14 13:42

Ideální by asi bylo aby ses osamostatnila. Klidně nemusíš bydlet sama je spousta lidí, kteří hledají spolubydlící, máš vlastní pokoj, nikdo tě neřeší. Možná si ty brigády budeš muset najít třeba dvě aby sis mohla vše co chceš pořídit. Každopádně chce to posunout se někam dál. Klidně choď na blbé brigdy ale u toho hledej to co chceš dělat definitivně (pokud na to máš i kvalifikaci samozřejmě) dej si třeba laťku…,,mám na nalezení práce rok,, a vyzkoušej to dotáhnout do konce. Ale ideálně fakt se odstěhuj od rodičů ničíte se totiž vzájemně. A kecy kolegů…jedním uchem tam druhým ven. Nebo můžeš říct že nežijeme ve století kdy mají 20-ti leté holky manžela a dvě děti…šmarja do 35…klidně svobodu:) teda v 24 se mě na tohle snad ani nikdo neptal:D na to uplně kašli není kam se hnát..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová