Sousedka mi dala náušnice, co za to?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15319
19.2.14 19:29
@Drahomira Svobodova píše:
Možná Vám přijdu divná, ale proč holčička nebude mít píchlé uši…?Neznám žádnou takovou, tak se ptám. A jinak k tématu, já bych také ty náušnice zaplatila, popřípadě se nenápadně zeptala, jestli malá něco nepotřebuje a pak to koupila.

Já takové znám dvě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10994
19.2.14 19:32

@zrzana2 Tak ještě tady nezaznělo, jakou ty náušnice mají hodnotu? Pokud je to stříbro, které se obyčejně pohybuje do 200,– Kč, tak bych dala nějaké to oblečení na oplátku a měla bych naprosto čisté svědomí, pokud už bych je přijala.

Pokud se jedná o zlato, tak bych v ten okamžik byla na pozoru a nepřijala bych je. Pokud už je máte doma a skutečně se o zlato jedná, tak bych je šla vrátit. Klidně i s výmyslem, že babička malé náušnice koupila co já vím třeba k nadcházejícím narozeninám / svátku.

Pokud se ti ty náušnice líbí tak jak jsou a o zlato se jedná, tak bych je šla zaplatit. Ve zlatnictví snadno zjistíš cenu. Pokud by peníze nepřijala, tak bych ji s díky náušnice vrátila.

Pokud nemáte vztahy, kterou by takové dary vysvětlovaly, tak bych byla důsledná. Ono se to časem může pěkně vymstít. V tomto jsem realistka.

Mimochodem také by mě zajímalo proč jejich děvčátko mít náušnice nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
19.2.14 19:32

@Nelisa Já ne. Myslela jsem, že každá holčička má píchlé uši… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
19.2.14 19:34
Možná Vám přijdu divná, ale proč holčička nebude mít píchlé uši…?Neznám žádnou takovou, tak se ptám. A jinak k tématu, já bych také ty náušnice zaplatila, popřípadě se nenápadně zeptala, jestli malá něco nepotřebuje a pak to koupila.

prvorozene jsme nechali nastrelit az ve 4 letech, proc? Protoze mo tehdy prisla jako,,ciste,, miminko, nesedelo mi to k ni. Celkove byla klucici typ, libilo se mi, ze je nema. Druhorozena mela hned, padnou ji, hned jsem vedela, ze ona je mit bude. Starsi je sice obcas nosi, ale prevazne je bez nich. Proste to tak je :nevim:

Příspěvek upraven 19.02.14 v 19:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
19.2.14 19:37
@Trojlístek píše:
@zrzana2 Tak ještě tady nezaznělo, jakou ty náušnice mají hodnotu? Pokud je to stříbro, které se obyčejně pohybuje do 200,– Kč, tak bych dala nějaké to oblečení na oplátku a měla bych naprosto čisté svědomí, pokud už bych je přijala.

Pokud se jedná o zlato, tak bych v ten okamžik byla na pozoru a nepřijala bych je. Pokud už je máte doma a skutečně se o zlato jedná, tak bych je šla vrátit. Klidně i s výmyslem, že babička malé náušnice koupila co já vím třeba k nadcházejícím narozeninám / svátku.

Pokud se ti ty náušnice líbí tak jak jsou a o zlato se jedná, tak bych je šla zaplatit. Ve zlatnictví snadno zjistíš cenu. Pokud by peníze nepřijala, tak bych ji s díky náušnice vrátila.

Pokud nemáte vztahy, kterou by takové dary vysvětlovaly, tak bych byla důsledná. Ono se to časem může pěkně vymstít. V tomto jsem realistka.

:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
19.2.14 19:38

@wildcherry Aha..Mě to jen překvapilo. Neznám totiž nikoho. A vždycky, když se někomu (včetně mě)narodila holčička, tak první co se řešilo, byly náušnice. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
19.2.14 19:39
@Nelisa Já ne. Myslela jsem, že každá holčička má píchlé uši… :think:

o pichnuti/nastreleni prece rozhoduje rodic, takze je to nepovinne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
19.2.14 19:41

@wildcherry Však píšu, že chápu a vím. Jen mě to překvapilo, nic víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
19.2.14 19:43
@wildcherry Aha..Mě to jen překvapilo. Neznám totiž nikoho. A vždycky, když se někomu (včetně mě)narodila holčička, tak první co se řešilo, byly náušnice. :)

U nas taky, ale proste jsem nechtela.Nasi to vzali v pohode, tchanovci blbe, porad nenapadne narazky atd.Jen co jsme nastrelili, tchyne letela koupit nausnice :mrgreen:.Ja to vazne nedokazu popsat, ale ona fakt neni nausnickova. Samotne ji to vadi, pokud nema paradici naladu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
19.2.14 19:44

@wildcherry Moje neteř nemá s holkou nic společného :mrgreen: Ta nechce šaty, sukně, náušnice, česat se…Je to trošku kluk :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
19.2.14 19:45
@wildcherry Však píšu, že chápu a vím. Jen mě to překvapilo, nic víc…

v pohode :lol:,ja to chapu z obou stran, ale diky me zkusenosti chapu, ze nekdo nausnice dat nechce. Proste jen,,jiny,,pocit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
19.2.14 19:45
@wildcherry Moje neteř nemá s holkou nic společného :mrgreen: Ta nechce šaty, sukně, náušnice, česat se…Je to trošku kluk :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:roll: nasi taky chybi pindour :roll: :lol:.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
19.2.14 19:49

@wildcherry :mrgreen: Já teda doufám, že naší malé nic nechybí. Pulču má, tak snad se podle toho bude chovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
@Nelisa Já ne. Myslela jsem, že každá holčička má píchlé uši… :think:

Tak u té jedné znám maminku (kamarádka) a ta taky nenosí naušnice, nemá dírky v uších, tak asi neměla potřebu dceři nechat píchnout uši. :think:
U té druhé nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379

Ted me jeste napadlo, znama strasne resila nastreleni/pichnuti z duvodu ruznych bodu na lalucku, ze to muze neco znamenat, kam to pichnout, dokonce dochazela k nejake lecitelce, co se v tom vyzna a byla z toho na prasky :think:.Ale uz nausnice mala ma, na vic jsem se neptala. Mozna i to muze byt duvod, proc nekdo nausnice dat nechce, aby,,neco,, nepokazilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová