Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zrzana2 - co přívěšek ze stejného kovu a v podobném stylu jako jsou náušnice?
Já bych jí asi donesla něco pro malou. Nějaký šperk nevím
Těžko se trefíš vkusem, když ji znáš vlastně z jedné schůzky.
Omrkla bych, v čem chodí její dcerka oblékaná (barvy, styl) a koupila něco jarního/letního, nějaký pěkný kvalitní set (triko+sukně, triko+rifle nebo triko+mikina).
Co jí nabídnout oblečení - mě by to potěšilo určitě. Máte obě holky, ona mladší, tak se to přímo nabízí.
Předpokládám, že nejde o náušnice za pár desítek korun. Pokud by se mi líbily a chtěla bych je, trvala bych na jejich zaplacení. Od osoby, se kterou se pořádně neznám, bych takový dárek nepřijala. Obávala bych se závazků do budoucna. Ne každé sousedské kamarádství trvá dlouhodobě.
@Nelisa píše:
Omrkla bych, v čem chodí její dcerka oblékaná (barvy, styl) a koupila něco jarního/letního, nějaký pěkný kvalitní set (triko+sukně, triko+rifle nebo triko+mikina).Jo souhlasím, takovéhle řešení mi přijde v pohodě!
Příspěvek upraven 19.02.14 v 18:42
Ja bych je neprijala a pokud ano, tak zaplatila. Zaplatila bych je i vlastni sestre.Ale to je zas o povaze, nerada jsem nekomu dluzna, nerada za sebe necham platit atd.
@elpiska presne tak, takovy dar zavazuje a sousedske vztahy jsou strasne krehke.
Myslim, ze to ani oni to dostatecne nepromysleli, kdyz Vam ty nausnice davali. Mozna by stalo za to, sejit se s pani, jen vy dve, donest ji kyticku a rozumne ji to vysvetlit, proc ji chces ty nausnice vratit. Narovinu byste si rovnou rekly, co byste spolu mohly podnikat, jak by vase vztahy mohly pokracovat.
Mne hlavne prijde divne, ze by mi nekdo dal nausnice na prvnim kafe. Neprijala bych je. Teda pokud to nejsou nejake za dvacku od vetvi?
Takze pokud si je tedy chces nechat, tak bych je zaplatila, nebo vratila. Lidi neznas, jeste aby te tak nekdo narkl z kradeze.
Tak ja vubec komentáře nechápu. Prostě zřejmě jim je též někdo dal a ona dceři nechce nechat píchnout uši. Tak je darovala, přece jí nebudou ležet doma???
Příště bych donesla nějaké pěkné oblečení na oplátku, jak už tu holky psaly a neřešila bych. Spokojenost na obou stranách. ![]()
Možná Vám přijdu divná, ale proč holčička nebude mít píchlé uši…?Neznám žádnou takovou, tak se ptám. A jinak k tématu, já bych také ty náušnice zaplatila, popřípadě se nenápadně zeptala, jestli malá něco nepotřebuje a pak to koupila.
Tak hlavně už je přijala. Takže teď říkat já bych je nevzala je od věci. ![]()
Zdravim, vcera se mi stala zvlastni vec. Mame ve vedlejsim vchode sousedy. Pan je velmi komunikativni, pani se mi zdala trochu placha. S panem jsem parkrat pokecala. S pani jsem se potkala na ulici. Slovo dalo slovo a sla jsem k ni na navstevu. Maji asi o rok mladsi holcicku. No holky se seznamovali mi take. Jejich mala nema pichle usi, a pry ani mit nebude. Nasi male jsem kupovala nausnice na netu a proste byli male. No nejak na to prisla rec a ja dostala pro malou nausnice. Nejdrive jsem se zeptala co za ne. Pani, ze nic. Pak jsem je tam chtela jakoby nechat. Bylo mi proste hloupe, prijmou takovy darek. Pani mi je donesla. Strasne rada bych ji necim udelala radost, jen nevim cim. Sice se urcite zase uvidime. Pekne se s ni povidalo a myslim, ze obema nasim dcerkam kontakt s jinymi detmi prospeje. Nenapada vas neco?